prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 natasa
Živjo !

Odločam se ali v Logarsko na 42 km ali 75 km.
Za 42 km sem pripravljena dobro imam pa tudi izkušnje, saj sem jih odtekla že lani.
Me pa zelo mika 75-tka.
Koliko pretečenih km na teden ptrebujem oz. kakšna naj bo baza.
Prosim za nasvet tistih, ki jih že imate za sabo - kilometre seveda.

lp, nataša
natasa napisal/-a:Živjo !

Odločam se ali v Logarsko na 42 km ali 75 km.
Za 42 km sem pripravljena dobro imam pa tudi izkušnje, saj sem jih odtekla že lani.
Me pa zelo mika 75-tka.
Koliko pretečenih km na teden ptrebujem oz. kakšna naj bo baza.
Prosim za nasvet tistih, ki jih že imate za sabo - kilometre seveda.

lp, nataša

Če si pripravljena za 42 km tako, da jih lahko pretečeš brez težav (da ne prideš ravno čist mrtva v cilj :D ) jih boš zmogla tud 75. Do konca meseca še mogoče 3-4 daljše teke 30-35 km. To bi moralo zadostovati.
 maraton 100
Živijo!
Nasvet iz prve roke. Hahaaaa! :lol: :lol:
Maraton (42km) je najzahtevneša dolga tekaška preizkušnja. Na daljših progah 75km, 100km ti že tempo dopušča, da zaužiješ nekaj energetskih napitkov in OH, ter nadomeščaš izgubljeno tekočino.
Časovno pa je tek v Logarsko (saj pri meni je bil!) seštevek dveh klasičnih maratonov. Približno oceni svojo pripravljenost ali vzemi lanski rezultat in ga pomnoži z dva, ter si izračunaj hitrost na km in se tega drži že od starta naprej, bolje počasneje kot hitreje. Recimo da je tvoj čas 4h na maratonu ( oprosti, če sem močno mimo ustrelil) in plan za Logarsko 8h je tempo na km 6' 25''.
Te bom čakal v cilju in ti čestital :D :D
Prijeten tek!
Lp Stane
Uporabniški avatar
 ZEBRA
Že velikokrat slišano in napisano pa vendarle:
Vse (no, ne ravno vse, večina pa vendarle) je v glavi.
Moja izkušnja je taka, da je tam nekje pri 60km približno polovica muk za mano, čaka pa me še polovica in moj tek potem v zadnjih 15 kilometrih ni več podoben teku ampak bolj premikanju v počasnem posnetku ( da ne rečem plazenju). :oops:
Ampak občutek ko prideš skozi cilj 75-tke je pa kraljevski.
Prav zares.
Odkriješ nove horizonte (in pričneš upati ter sanjati o 100-tki, ki bo nekoč, morda, tam nekje...)
Namig - dobra pripravljenost za 42-tko bi morala zadostovati, s tem, da se ne pričakuje bleščečega rezultata temveč predvsem zmago nad samim seboj.
Se vidimo v Celju.

Brane
Uporabniški avatar
 natasa
Živjo,

no pa gremo preverit, če je občutek po 75 tki res kraljevski.

Cilj, ki si ga bom zadala pa je 8 ur ( bravo Stane :clap: lani se mi je res na lljubljanskem maratonu uspelo spustiti pod zame magično mejo štirih ur), letos pa je moja pripravljenost malce boljša. :lol: :lol:

Se vidimo v cilju!!

lp, nataša
Uporabniški avatar
 zajc
Jaz tudi razmišljam da bi šel teči 75 km. Lahko rečem, da bom šel teči najmanj 42 km, za 75 km pa mislim, da je trenutno prehitro, saj bi bil to šele moj tretji maraton. Izvedeti moram še nekaj podrobnosti, da se bom lahko "lažje" odločil. Zanima me predvsem kako je z okrepčevalnicami. Ali so na 2,5 km :oops: , 5 km, 10 km, ali sploh so :oops: ? Zanima me tudi kako se vzpenja pot in na katerih km lahko pričakujemo "pekel".

Hvala za odgovore :)

Nataši pa :cast1:
 nana
Poglej na http://www.drustvo-maratoncev-celje.si/logarska.html - imaš napisano glede okrepčevalnic in tudi vse druge informacije :)

Moja kolesarska izkušnja glede profila proge je pa takšna, da se od Ljubnega naprej, definitivno pa od Luč, ves čas po malem vzpenja :roll:

lp
Uporabniški avatar
 natasa
Proga je do Mozirja ravninska , teče se ob Savinji - lepa trasa. V Mozirju kjer je štart 42 tke pa kr kmalu začne " štajgat" vmes en klanec na travniku že pred Ljubnem po Ljubnem pa skor skoz po malem " štajga ", ampak ni panike vzpona skor ne čutiš. Vsaj pri meni je bilo lani tako, ker se res počasi vzpenja. Okrepčevalnice so, na 5 km , jih je pa bilo lani definitivno premalo, ker je bilo vroče :oops: .

Prijeten tek, se vidimo v cilju , ali pa morda že na štartu ( v Celju?) :?: :?: :?: .

Lp, Nataša
Uporabniški avatar
 tekac
Nataša.....jz bom reku takole: dobra si da o taksnih razdaljah sploh razmišljaš?

In tud menim, da ce si upaš razmišljat v to smer, da bos tudi pretekla (menim, da je veliko v glavi......je pa jasno, da brez kilometrine verjetno mal težje).

Držim pesti;-).......za tvojih 75km ;-)

U-S-P-E-L-O T-I B-O :roll:
Uporabniški avatar
 natasa
Takole sem pred cca mesecem razmišljala o teku na 75 km.
Sedaj pa s ponosom povem, da je bila odločitev prava, saj je za mano 75 km, ki sem jih pretekla v 8-ih urah in 19 minutah in se CELO uvrstila na 3. MESTO med ženskami :juhuhu: (to nisem niti sanjala). Res sem ponosna nase.
Čestitke vsem, ki ste zmogli progo.
Uporabniški avatar
 zlopi
natasa napisal/-a:Takole sem pred cca mesecem razmišljala o teku na 75 km.
Sedaj pa s ponosom povem, da je bila odločitev prava, saj je za mano 75 km, ki sem jih pretekla v 8-ih urah in 19 minutah in se CELO uvrstila na 3. MESTO med ženskami :juhuhu: (to nisem niti sanjala). Res sem ponosna nase.
Čestitke vsem, ki ste zmogli progo.

:clap: :clap: :clap:

Lp, zlopi
Nazadnje spremenil zlopi, dne 06 Sep 2007, 11:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 vanja
natasa, čestitke!!! :clap: :clap:
Dobro razumem tvojo dilemo pred tekom (no, na tako dolgo progo si jaz še nisem upala) in tvoje zadovoljstvo po odlično pretečeni progi! Res, iz srca ti čestitam!
Uporabniški avatar
 Asterix
Čestitke tebi natasa in seveda tudi vsem ostalim udeležencem, zame nedosegljive 75-tke. Občutke na cilju pa je verjetno težko opisati. A, ne?
Uporabniški avatar
 Bernie
HOJLA!!!

IZ SRCA ČESTITAM

Bernie

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA