- 16 Avg 2007, 09:03
Vreme, napisal si, da v nedeljo opraviš preizkus za 21 km Na Ptuju. Jaz sem ga opravil včeraj zvećer in poskusil priti pod 2 uri. Do sedaj sem tekel 21 km ali več samo doma na treningu in moj najboljši rezultat je bil 2,05. Včeraj je bilo 1.59, vendar je bilo težko. Prvih 14 km je šlo lepo in hitro, najbrž prehitro. Km čas je bil okoli 5 min, 5.10. Po 14 km pa me je pobiralo kot sneg na spomladanskem soncu, hitrost je bila kljub želji vedno slabša. In na koncu sem bil zelo zelo zadovoljen. Lačen pa tako, da sem goltal breskve. Pa sem ti nekaj govoril o prežvekovanju hrane. Skoraj cele sem požiral. Pred breskvami (ene 2 kile) sem pojedel dve jabolki in eno manjšo hruško. Tako lačen že dolgo nisem bil.
Je pa res, da sem tekel zvečer med 7. in 9. uro, skoraj vse v senci, na koncu pa je bila že skoraj tema. Vendar je bilo soparno in sem se strašno potil. Bilo bi zanimivo vedeti, koliko vode sem izgubil.
V nedeljo ti želim dober tek. In res poskusi enkrat en dan pred tekom ne jesti mesa in ne maščob. To te nič ne stane, videl pa boš razliko. Tvojemu prehranjevalnemu ritmu to ne bo škodilo. Saj verjetno ne ješ mesa vsak dan.
Je pa res, da sem tekel zvečer med 7. in 9. uro, skoraj vse v senci, na koncu pa je bila že skoraj tema. Vendar je bilo soparno in sem se strašno potil. Bilo bi zanimivo vedeti, koliko vode sem izgubil.
V nedeljo ti želim dober tek. In res poskusi enkrat en dan pred tekom ne jesti mesa in ne maščob. To te nič ne stane, videl pa boš razliko. Tvojemu prehranjevalnemu ritmu to ne bo škodilo. Saj verjetno ne ješ mesa vsak dan.