Super trasa, zame v tem trenutku super čas, po vrhu pa še - kot Dexi - druga polovička hitrejša kot prva

Razlike je sicer le 5 sekund, je pa
S Tinijem sva se proti Trevisu odpeljala že v soboto in spet kot Dexi, najprej zavila na napačni Expo

- namesto po Garminu, sva se vozila po usmerjevalnih tablah

Pravi expo je bil bolj ubogi, raztavljalcev zelo malo in nekaj reklame za ostale maratone po Italiji. Popoldanski počitek v hotelu je pasal obema, zvečer pa še večerja maratoncev - makaroni in pivo

Od hotela do avtobusov, ki so vozili na štart, sva imela dobrih 5 minut. Prihod v Vittorio Veneto je obetal sončen dan, samo temperature se kar niso dvignile. Odločitev v kakšni opremi štartati je padla v trenutku, ko sem zagledal Dexija v kratki majci in hlačah

Oddajo garderobe smo skoraj zamudili, nato pa hitro proti štartu. Štartal sem spet iz prvega boksa

Seveda so ostali v prvih kilometrih leteli mimo, moj plan je bil teči ob pluzu okrog 170 oz tempu približno 4:30. Je šlo pa že od začetka okrog 4:20-4:25/km in po nekaj kilometrih mi je to zapasalo. Tako smo podoben tempo držali nekje do 18ega kilometra, ko je skupina upočasnila. Dva sva šla naprej v istem tempu in skupaj tekla do 35ega kilometra, ko je Varaždincu Goranu začelo zmanjkovati moči. Od 40 naprej gas do konca, moči je bilo še dovolj in po tihem sem upal, da bo šlo okrog 3:07. Zadnji kilometer sicer precej zavit in po kockah, a plan je bil več kot presežen

Po hitrem preračunu druga polovička hitrejša kot prva, pa še precej nad planom oz željo 3:15 sem bil.
Super maraton, super družba in izpolnitev planov - to je to

vsem