teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 love to run
guc, Lojfer, res hvala vama za vse nasvete!! Bom nabavila jutri oz danes BCAA in AminoPRO 90.
Kar se tiče hujšanja z zelenim čajem, ne vem, malo sem skeptična priznam. Danes (oz že včeraj) na Davis Cupu na Otočcu sva z bivšim trenerjem malo predebatirala mojo trenutno kondicijo, kaj delam narobe, on je mnenja, da tablet varianta Fat burner, (ki sem jih zasledila na internetni strani the nutrition), ne potrebujem, da naj samo (tako kot vidva pravita), beljakovine po treningu, pa BCAA za regeneracijo.
AminoPro pravi da ne potrebujem ker sploh ne treniram več, tako da če bom zdej med poletjem malo bolj začela spet s tenisom oz se ogrevam za golf, čeprav ne vem kolk je tam kej "fizične aktivnosti" :?, bom še aminopro ufurala, sicer pa je to to! jah nič ne poročam o rezultatih, pa upam na najboljše! :laola

mimogrede je ta http://www.the-nutrition.eu/si/the-bcaa-400g.html
tak, kot ga uporabljata vidva, je kvaliteten, če ne, kateri je?
Uporabniški avatar
 Lojfer
Em...verjela ali ne, jaz uporabljam ravno tega. Kako je kvaliteten ne morem komentirat, je pa priznana firma za športno prehrano. Zato sem se tudi sam za te BCAA odločil.
Me pa prav zanima kako jih boš jemala :).
 love to run
Fak, sej nisem navajena jamrat, sam tole je pa preveč. Včer sem po ogledu dvoboja Kavčič-Dimitrov na Otočcu za foro eno partijo odigrala u izi, sicer sem prišla dam zjutrej pa šla spat ob 5h danes in se zbudila pred 3h in to s takimi bolečinami v mišicah okol riti, da se počutim kot da neb nikol igrala tenisa. Očitno ima sedenje svoje posledice...P*** a je možno, da če nič ne treniraš skor 3leta, da zarjaviš? Ne vem kaj se z mano dogaja, mogoče bi mogla popit aminopro, če bi ga mela bi ga takoj spila, al pa vsaj BCAA, ker danes se počutim, ko da bi me en tovornjak povozu. Čist sm zaspana, ne morem spat pa mogoče je krivo tut sonce, ki je res nažigal včeri na otočcu. dans sem mislila it še dvojice pogledat pa dvomim, da bom šla, ker sem čist brez fuč. Kdo ve kaj se dogaja tko s fizičnega vidika, ima kdo izkušnje s podobno situacijo, če jo recimo preseliš v svet teka? Ne vem al nej grem ven, spat, pod mrzel tuš, al pa na orbitrek. :roll:
 Obala
Oj, "love to run"...ne vem ravno dosti o extra prehrani za športnike-razen kake beljakovince občasno po teku in še kje..če se ogrevaš za golf, pa ti povem da ti bo še pošteno prav prišla vsa kondicija,pa vse mišice tudi bolijo :shock: pa če si samo na vadbišču v začetku :roll: potem pa je potrebno držat pošten korak med igro in prav pridejo vsi pretečeni hribi :lol:
Aja, tečem pa že 11 let.,
lp z obale
 Obala
Pa še nekaj,ko sem zmatrana,razbolena..meni najbolj prija plavanje in namakanje v kakšnem masažnem bazenu za kako urco,zdaj poleti pa morje :laola
 love to run
uf zdej smo že tolko off-topic... :?
ja golf se mi zdi, da bo kr ql ja, prej moram še izpit nardit pa bo...včer sem šla pol na igrišče na otočcu pa smo se fural z unim mejhnim avtkom kr ql :) tok da spet ni tolk hoje...razen če se odločiš da greš peš pol pa ja..
drugač pa morje je pa itak zakon ja, sam zame ga še neki časa ne bo...
se moram pa sam tolko pohvalit, da glede na to, da sem danes izpustila Davisov pokal dvojic, mimgrede naši so šli naprej!!! :laola Dobil 3:0!! In zdej igrajo z Litvijo za napredovanje v 1.evroafriško skupino, ok no in sem šla ob 20.30 tečt intervale in po teku snedla blitvo pa piščančji file, Mnjam! Sem kar ponosna nase ker po treningu mi nikol ni zvečer pasal jest sam sem se potrudla ker ste mi vi tako svetovali dragi moji forumaši! :) No, v pon pa še nabavim aminoPRO in pa BCAA pol sem pa na konju! :D
nočko
 BlackDevil
Lp.

Imam proteine WHEY 100 Contains 70 % PROTEIN ( Okus: Jagoda ) 2.270 g. Ter zraven sem dobil PURE creatine ( ATP CHARGE DIETARY FOOD SUPPLEMENT ) MAXIMIZE MUSCLE STRENGHT.

In me zanima za kaj učinkuje WHEY 100% in za kaj Creatine.
Polek tega, ali hitro in unčikovito ?

Prosim za čim hitrejše odgovore.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Pa ne da od dodatkov k prehrani, ki jih lahko dobiš tudi z "normalno" hrano, pričakuješ kakšen čudežen in hiter napredek v bilo kateri "smeri" :bum:.
To so na koncu samo dodatki k prehrani, ki so koristni predvsem takrat, ko nimamo časa za polnovreden obrok. .
Uporabniški avatar
 Andreja_T
love to run napisal/-a:Fak, sej nisem navajena jamrat, sam tole je pa preveč. Včer sem po ogledu dvoboja Kavčič-Dimitrov na Otočcu za foro eno partijo odigrala u izi, sicer sem prišla dam zjutrej pa šla spat ob 5h danes in se zbudila pred 3h in to s takimi bolečinami v mišicah okol riti, da se počutim kot da neb nikol igrala tenisa. Očitno ima sedenje svoje posledice...P*** a je možno, da če nič ne treniraš skor 3leta, da zarjaviš? Ne vem kaj se z mano dogaja, mogoče bi mogla popit aminopro, če bi ga mela bi ga takoj spila, al pa vsaj BCAA, ker danes se počutim, ko da bi me en tovornjak povozu. Čist sm zaspana, ne morem spat pa mogoče je krivo tut sonce, ki je res nažigal včeri na otočcu. dans sem mislila it še dvojice pogledat pa dvomim, da bom šla, ker sem čist brez fuč. Kdo ve kaj se dogaja tko s fizičnega vidika, ima kdo izkušnje s podobno situacijo, če jo recimo preseliš v svet teka? Ne vem al nej grem ven, spat, pod mrzel tuš, al pa na orbitrek. :roll:

:roll: kot dobro treniran po 14 dneh (strogega) ležanja izgubiš 60% mišične mase. ker večinoma nis(m)o dobro trenirani in ker strogo ne ležimo, traja ta proces malo dlje, da pridemo do enakega rezultata.

poskusi pit manj aminoproja in trenirat več kot enkrat na tri leta. bo boljši učinek :lol:
Uporabniški avatar
 Andreja_T
BlackDevil napisal/-a:Lp.

Imam proteine WHEY 100 Contains 70 % PROTEIN ( Okus: Jagoda ) 2.270 g. Ter zraven sem dobil PURE creatine ( ATP CHARGE DIETARY FOOD SUPPLEMENT ) MAXIMIZE MUSCLE STRENGHT.

In me zanima za kaj učinkuje WHEY 100% in za kaj Creatine.
Polek tega, ali hitro in unčikovito ?

Prosim za čim hitrejše odgovore.

zelo na grobo:
whey (beljakovine), primarno za regeneracijo in izgradnjo mišic. ob prekomernem jemanju trpijo jetra.

kreatin: (prenizka) količina kreatina v mišicah omejuje zmogljivost mišice pri kratkotrajnih max. obremenitvah... pri prekomernem jemanju trpijo ledvice, dedno moraš zraven spit veliiiiiko vode (res veliko).

niti kreatin niti whey ne delujeta - brez treninga. sploh pa ne hitro.
Uporabniški avatar
 Pina
Ok, bom kar tole temo ponucala :)
Po treningu oz. naslednji dan imam jst velikokrat bolečine v mišicah. Ali mislite, da če bi namesto čokoladnega mleka pila BCAA, da bi bile te bolečine kaj manjše?
Nerada jem umetne zadeve, ampak neki pa morm ukrenit. :| :|
 abcd
Prej bi se mišica zagotovo regenerirala, če bi pa to imelo kakšen vpliv na zmanjšanje bolečine je pa vprašanje. Poiskusi in nam povej. :) Jaz sem včasih po teku pil proteine pa ni pomagalo, odvisno tudi zakaj se pojavljajo bolečine. Zakaj pa čokoladnega mleka ne bi več, če bi se odločila za BCAA? Drugače tudi jaz odsvetujem umetno proizvedeno prehrano.
Kakšne izkušnje pa imaš s čokoladnim mlekom? Sem že bral, da bi naj pomagalo pa kar malo sumim, edino če ga spiješ kakšen liter. Martin Strel je mleko zamenjal kar s Cvičkom. :)
 emn
abcd napisal/-a:Prej bi se mišica zagotovo regenerirala, če bi pa to imelo kakšen vpliv na zmanjšanje bolečine je pa vprašanje. Poiskusi in nam povej. :) Meni so bili včasih po teku zelo všeč beljakovine pa ni pomagalo, odvisno tudi zakaj se pojavljajo bolečine. Zakaj pa čokoladnega mleka ne bi več, če bi se odločila za BCAA? Drugače tudi jaz odsvetujem umetno proizvedeno prehrano.
Kakšne izkušnje pa imaš s čokoladnim mlekom? Sem že bral, da bi naj pomagalo pa kar malo sumim, edino če ga spiješ kakšen liter. Martin Strel je mleko zamenjal kar s Cvičkom. :)

Moja izkušnja s čokoladnim mlekom ni nič kaj posebnega in preveč koristnega. So pa se mi pojavili nato še mozolji zaradi preveč čokolade, tako da se temu od takrat ogibam.
Ja, tale Martin Strel pa sicer vedno razbije kakšen mit s tem njegovim Cičkom, ki mu vedno pomaga in ob vsaki priložnosti. Kaj pa potem rečejo na to ledvice in jetra, pa je spet drugo vprašanje.
Nazadnje spremenil emn, dne 11 Okt 2016, 13:34, skupaj popravljeno 2 krat.
 abcd
Smešno, da je nekdo precej ponesrečeno spremenil moj tekst v zgornjem postu pa še povezava za proteine je dodana. :x

Tudi homogenizirano ali kuhano mleko ni kaj prijazno do jeter.
Si morda odkrila zakaj se nekaterim pojavljajo mozolji po čokoladi?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA