Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Po lanskoletni pavzi na maratonu zbolel teden pred sem se letos zopet prijavil in upal da bo zdravje zdržalo pa sem teden pred maratonom zopet fasal eno virozo.Voktobru sem tekel samo štirikrat,tko da pričakovanja niso bla visoka ,rekel sem si da bom probal met tempo cca 4.25min/km.Po štartu prvi km malo gužve pol pa je kar šlo tekel po občutku malenkost počasneje od načrtovanega,pa vseeno na 10km malo pod 45min.Prvih 10km je minilo kar hitro brez krize potem pa še drugih 11km,do cilja dunajska se je kar vlekla ampak cilj je bil hitro dosežen končni čas pa 1h35min 7sek,malo pod pričakovanji in pa moj najslabši rezultat na mojem šestem polmaratonu.Doma pa po pregledu polarja ugotovim da sem mel tempo po pet kilometrskih odsekih stalno nekje okoli 22.30min.tko da sem tekel z glavo po pameti brez nekih nihanj v tempu.zdej pa bo treba mal dvignit trening na več kot dvakrat tedensko pol pa bodo časi bližji uri in pol.Navijači so bli pa super.
Ja fantje in punce,teče se tko,da 42 kilometrov tečeš v zavetrju vodilnega,tem nekje pri Nami ga pa začneš prehitevat,po mojem nebi smel bit problem odšprintat še tistih zadnjih 200 metrov :mrgreen: :D
Aja,čestitke vsem,dobri ste,jst ostajam raje pri kolesarskih maratonih :wink:
Sicer sem pa fotkal 10-ko (+ nekaj maratona),tako da če se kdo spomni,da sem ga na Cankarjevi,pred ovinskom za Šubičevo slikal in bi res rad imel eno akcijsko sliko za spomin,moj mail: andrej3@gmail.com,se bom probal potrudit in zbrskat
15. Ljubljanski maraton:

Na poti v Ljubljano je še malo deževalo, tik pred Ljubljano pa še megla. Vendar se je skozi meglo že videlo delno jasno nebo. :D
Ker sem štartno številko dvignil v četrtek, sem se izognil gneči in nervozi pred štartom.
Zadnjih 40 min pred štartom vedno mine ekspresno in že so nažigali The Stroj. :twisted:
Postavil sem se na konec prvega boksa, pričakoval sem rezultat med 3:20 in 3:30. Po poku štartne pištole nekaj stanja na mestu, potem pa me je množica potegnila, tako kot vedno. Virtualni partner na uri Garmin 405 je bil nastavljen na 3:20:00. Prvi krog je šel zelo hitro, na 21 km je padel rekord malega maratona, prednost pred virtualnim nasprotnikom je bila že dobrih 6 minut. V naslednjih nekaj kilometrih je prednost narasla na slabih 8 minut, potem pa po približno 30 km tekaški zid, ki sem ga na srečo nekako preskočil. Navijači ob progi in sotekmovalci, s katerimi smo izmenjali nekaj besed so me vlekli naprej. Res velja rek, da se maraton začne po 30. kilometru. Zadnjih 10 kilometrov mi je ura pomagala držati tempo nad 12 km/h, virtualni partner se je grozeče približeval, vendar mi ga je uspelo zadržati na varni razdaliji. Zadnji kilometer pa mi je uspel ciljni šprint, s katerim sem se ubranil "napada" kakšnih 10 tekačev za menoj. :wink:
Na cilju sem virtualnega partnerja prehitel za dobre 4 minute in dosegel čas 3:15:44 neto, kar je nov osebni rekord. :juhuhu:
Ljubljanski maraton je kljub veliki gneči lep tekaški dogodek, proga mi je zelo všeč, navijači pa še najbolj! Zato hvala vsem navijačem! :clap:
Čestitke tudi vsem tekačem na vseh razdalijah, vsi ste zmagovalci!
:laola

Lep pozdrav, vidimo se na 16. Ljubljanskem maratonu!
Občutkov je še kar ogromno, tko da bom napisal malce več. Pravzaprav mi je nerodno, ker je tako dolgo poročilo z preveč podatki :oops: . Dokler bo navdušenje nad tekom bom pisal. Ne gredo mi najbolje generična poročila s zahvalo navijačem in komentarjem, da je bil dober tek. Zavedam se psihologijo za objavljanjem na internetu ampak vseeno bom šel preko tega, saj sem sedaj dobre volje. Pravzaprav sem bil včeraj cel dan in kar dolgo po teku sem se kar nekaj smehljal :rol: . Ne vem ali zaradi dobrega teka, časa ali pa je bilo kaj v zraku. Pika na i bi mi pasala, da bi šel na TF analizo, kjer bi se družil z drugimi ob dobri pijači in hrani :piti: . Sem se pa sam pogostil, njam. Tako kot se za praznik spodobi. Najprej pa malo nazaj pred samim tekom. Ok, da sem pretekel malo premalo km ni važno, saj so bili tisti ta pravi in narejeni z užitkom, brez neke prisile, da se držim terminov in treningov. Zelo dobro je pasal tek v torek po rožniku zaradi fizične in psihološke pripravljenosti. Že dolgo nisem bil tako zadihan, a pomembneje je bilo, da sem tekel dolgo v večjem naporu, kar je dobra psihološka podloga za zadnje km maratona. Pred nedeljo sem se pripravljal bolj psihološko s pravilno taktiko. Zadal sem si, da bi tekel pod 3:30 in zato moram teči prvi krog pred zajci okoli 1:40 drugi pa neki splošni enačbi, ko si zmatran, 10 minut več. TEK JE POTEKAL NATANČNO TAKO KOT SEM SI ZAMISLIL. Nimam ure, a prvi krog sem do minute zadel (!), drug krog, ko postane dolgočasno si bom prižgal muziko, da odženem bilo kakšne slabe misli. Potem sem si še dejal, da če bo kriza ne smeš obupati, da premikam noge čim bolje itd itd… vse se je izšlo. Z darilno vrečko sem zadovoljen. Tako kot lani je tale majica z dolgimi rokavi super :clap: , malo mi je le žal za odpovedan topel obrok po teku. Predpriprave po rožniku so bile naslednje. V petek nogomet in popivanje do 2h :juhuhu: , sobota badminton in malo pira, na žalost sem moral odpovedati tenis, pojedel 1kg lazanje :shock: in zvečer šel na testeniko. Od nekega vznemirjenja že drugo noč nisem ravno veliko spal. Zjutraj pa še čokolešnik, formula in pol ure pred štartom čaj v gostilni s kolegi. Nihče ni tekač, čudili so se da grem na 42km, kaj je to 3:30 pa ne vedo, še zlasti, če rečem, da tečejo kenijci 2:10 :-- . S kolesom sem prišel do starta in se tako ogrel. Na startu se komaj prerinil do table 3:25, potem se zraven nekaj še Jankovič preriva pa una 82 let stara zraven stoji :) . Spet je trajalo, tako kot lani, da sem prišel na vrsto, ko smo mi začeli teči. Pogledam na uro na trgu in vidim, da bom moral odšteti 5 minut od bruto časa na progi. Kaj naj rečem, gužva je bila, prerival sem se malo do večne poti a to me ne moti. Vidim še par znanih obrazov, kar mi daje dodaten zagon in večji nasmeh na obraz. Godba, zastave, gledalci sedaj sem navajen, ni tako navdušujoče kot lani na prvem a vseeno poklon vsem za lepo vzdušje in navijanje :cast1: . Malo sodelujem z njimi. S takšnimi potezami sploh ne mislim na tek. Diham skozi nos, noge niso ravno lahke, a vidim koliko drugih se matra medtem, ko jaz se komaj ogrevam pred drugim krogom. Čeprav sem si zadal, da moram jesti in piti na postojankah, je bila tam takšna gneča, da bi se moral prerivati ali pa ustavljati, tako da sem v prvem krogu le enkrat pil. Bom že imel priložnost v drugem, ko bo manj tekačev :wink: , pa tudi dobro sem bil podprt že prej. Malo še gledam naokoli, če bo kateri znan med gledalci, a ni jih bilo, ni pomembno. Na dunajski opazujem tekače, ki se z mukami obadajo z zadnjimi km in pomislim, da sem lani bolj užival prvi krog in sem imel lažje noge. Nisem pomislil, da mi bo težko, saj slabih misli ni smelo biti. Teči, teči in samo teči, misli pa na vse drugo kot na oznake km . Koridor na slovenski je spet fenomenalen :laola , občutek da si ti junak, ki gre v še en krog te naredi bolj posebnega. Ok, zdaj gre zares, prižgem glasbo in dobri ritmi me spravijo v dobro voljo. Smejim se, tempo je hitrejši, prehitevam enega za drugim. Tako kot lani, samo upam da se ne bo ponovil zavoj pri merkator centru in zid. Vidim, da poleg fizične utrujenosti je večji tisti zid v glavi, ko so notri same slabe ideje, o trpljenju in predolgi razdalji do cilja. Tempo se mi že malce upočasni vendar to ni nič. Malo tekačev me sedaj začne prehitevati, jaz pa le premikam noge, glava more ostati čim bolj čista. Še malo, še 7 km. To si že tolikokrat z lahkoto pretekel nič ni hudega, samo premikaj noge. Dobro je, da vse ovinke poznam, tako da tudi dunajska kolikor je dolga, je domača in me ne uničuje. Pogledam nazaj in s kančkom očesa vidim, da me zasleduje skupina tekačev. Aha. Zajc za 3:30 je tu. Šlo je kot po planu. Ko me prehitijo 3 km pred ciljem, vidim da imajo kar dosti hiter tempo in nisem jim mogel slediti. Sigurno sem bil nekje na 5:30 tempo. Še dobro, da se ustavijo na postojankah, da se jim približam, jaz ne rabim več nič. Trpim malo, sem počasen ja, a kaj lahko po 40km pričakuješ drugega. Samo še slovenska. Koridor je tu, smejim se, potem pa še tf navijači :clap: , ni ga večjega adrenalina, ko nekdo navija zate. Pospešim, uživam. Konec je blizu, zavedal sem se, da ni bilo zida in da bo dober čas in da je bil dober tek. V oddaljenosti, se mi zdi, da vidim obris sodelavca. Sto metrov pred ciljem je začel hoditi. Kakšno je to trpljenje, da se toliko pred ciljem moraš ustaviti!! :roll: Ko pa v ciljnem šprintu pridem bližje, ga prepoznam, pozdravim in švignem mimo. Šprint do lepih okroglih 3:33.00 bruto. Kmalu pa že sms z 3:27:50 neto. Super, tako kot sem planiral. Še najbolje pa, da ni prišlo kakšne hude krize. Utrujen že mogoče, a bolečina, trde mišice, to je bilo težko. Ne bi mogel teči niti 10m. Kako se to ženemo? Sedaj že vem, da so stopnice moj sovražnik :evil: . Grem po diplomo in po dolge rokave, saj smo le mi tekači norci v kratkih rokavih, medtem ko drugih v plaščih hodijo naokoli. Vrnem se k kolegom od jutra. Oni so oddelali svoj šiht, jaz pa tud pol :D . Malce pokomentiramo. Na žalost namesto tf analize ali kakšnega pira, sem šel kar domov. Malce raztegnem, dobro skuham in zvečer z užitkom pogledam prispevke o maratonu. Ob tem prvič pomislim, da mogoče pa sem sedaj tudi jaz tekač :idea: , ko poznam kdo je kosovelj in kobe. En cilj je padel. Šel sem pod 3:30. Vsak maraton do sedaj sem izboljšal za okoli 7 min. Naslednja želja je pod 3:20. Za moje sposobnosti mislim, da je maksimalen domet nad 3:10. Za kaj več pa bo potrebno veliko več teči – trenirati, kot pa le sežano, radence, tf10ko, LM. Pa kakšno uro kupiti, da lovim neke čase, da naredim kakšne intervale in ostale stvari, ki so podobne treningom. Sedaj pa me tako matra, da bi dosegel še drug cilj in sicer pod 1:30 na 21km in za to je idealna priložnost Palmanova. Neke male bolečine v nogah imam danes, ampak manj kot običajno, kar je še en dokaz več, da je bil najboljši maraton dosedaj oz. da postajam mogoče bolj utrjen na daljše razdalje. Mogoče le, da se ne bi branil, če bi me katera zmasirala :wink: . Za konec pa še zahvala Nani, navijačem, organizatorju, čestitke vsem tekačem in ja, bil je dober tek, lepo vreme, se vidimo naslednjič. :ignore:
Velika želja, da bi po slabih 4 mesecih zopet nastopil na tekaški tekmi se mi je izpolnila, tako, da sem če ne zaradi drugega, zaradi tega zelo zadovoljen :D :juhuhu: :D, sicer sem tekel z bolečinami v nogah in glede na slabo oziroma neredno treniranje dosegel še kar soliden rezultat (42.20 min)na 10 tki, garmin mi je sicer nameril 10,2 km, proga se mi je zdela kar zahtevna, s kar lepimi klanci, verjetno je bil tukaj razlog preslaba priprava, ker mi je hitrost preveč padla na klancih...V glavnem z rezultatom zadovoljen (napovedoval sem sicer precej slabši rezultat) :D 8), tako, da če bo zdravje dopuščalo, upam ,da bom lahko sedaj začel z bolj resnimi treningi, pa tudi z bolj pogostimi tekmovanji, da pridem nazaj v formo...
Vreme idealno, organizacija brezhibna, veliko navijačev, analiza uspešna...
Čestitke vsem ostalim za odlične rezultate!

Lp! :wink:
Tole je biu moj prvi (pol)maraton, in ker zarad poskodbe od 30. avgusta nisem nic tekel (no, lazem... dvakrat sem vmes poskusil, pa se je poskodba le ponovila) je bil moj cilj koncati brez hoje vmes. In uspelo mi je.

Cestitke vsem tekacem.
Včeraj sem odtekla svojo drugo LM-plovičko. Napredka od lani nobenega, bo treba nekaj v pripravah spremenit. Drugače pa...vzdušje fantastično, organizacija odlična, gledalcev ogromno. :laola
Za drugo leto imam v planu, da v Lj. odtečem svoj prvi pravi maraton. Upam, da bo šlo vse po načrtih.
nana napisal/-a:
MGLorencin napisal/-a:A lahko napišete koliko vam je kaj namerilo traso malega maratona, v primerjavi z Sežano, Gradcem (kjer mi je namerilo točno 21.1km) mi je tokrat v LJ namerilo opazno preveč oz. za slabih 400m, še dvem ki sem jih vprašal jim je Garmin nameril za 350 oz. 380m več, v Mariboru na Eko maratonu mi je namerilo premalo 300m premalo.

Meni je Garmin 405 nameril 21,3 km, mojemu soprogu pa 310XT 21,35. S tistimi, s katerimi sem govorila, so imeli podobno razdaljo.

To z urami me vedno zabava, komu je pokazala preveč, komu premalo :lol: :lol: :lol: , meni je letos pokazalo kar 2000m preveč, glede na to kakšen čas sem želela teči, sedaj pa se sprašujem, kje je napaka al pri meni, al :lol: :lol: :lol: ,hec,hec.
No drugače pa je bilo lepo, čeprav je bil to moj najtežji maraton, sem mogla pred analizo, kar eno kitico oddremat, da sem prišla k sebi.Za malo sem popravila osebni rekord a nekako ni pravega zadovoljstva, no pa drugo leto spet.

:wink:
Včeraj pretekla prvi maraton. Jasno, da je bil moj cilj le preteči 42 km. Presenečena sem s kakšno lahkoto in brez težav sem sprašila razdaljo. Dunajska je na koncu minila kot bi mignil, sploh sem se 2. krog kratkočasila. Tempo 5:50, ki je po 35. kilometru padel na 6:20, zadnji kilometer pa sem kar letela pad 5:00. Najbrž bi bilo drugače, če bi si zastavila končen rezultat pod 4:15. Na postajah sem se ležerno sprehodila, popila, pojedla.
Pokostnica je bila potejpana, rit polna prehranskih dodatkov, krize nobene, le gelov ne maram nekaj časa videt.
Še bodo priložnosti.
Včeraj sem pretekla svojo drugo polovičko. Prvič sem polmaraton pretekla lansko leto - isto na LM. Od lanskega leta sem rezultat izboljšala za dobrih 23 min-bravo jaz! Hvala vsem navijačem, ki ste poskrbeli za fenomenalno vzdušje.
glede dolžine proge sem danes bolj podrobno pogledal svoj garmin conect, kje je fora v teh dodatnih dolžinskih metri. Visoke stavbe in gozd so 405 total zmešale...... :mrgreen:
Na vseh drugih delih je sled še šla po cesti. Po Večni, na Bratovški ploščadi in na Slovenski do cilja pa je sled šla kar zelo v desno in tu so se nabirali predvidevam dodatni metri.....
to da enemu pokaže ura večjo razdaljo kot drugemu ni nič posebnega - tudi zaradi tega ker morda nekdo več spreminja linijo teka. se hitro naberejo dodatni metri (še posebaj če prehiteva počasnejše)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA