Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mirc1
dejte mi povedat kaj pomeni bruto čas in kaj neto čas?
 Nataša
@ mojtom :shock: vsak ima svoje orgumente :wink:
Nazadnje spremenil Nataša, dne 30 Okt 2006, 21:41, skupaj popravljeno 1 krat.
 Nataša
mirc1 napisal/-a:dejte mi povedat kaj pomeni bruto čas in kaj neto čas?

bruto čas = neto čas + čas, ki si ga potreboval, da si prišel do štartne črte (kar pomeni, da tisti favoriti na prvi črti bruto časa takorekoč nimajo :wink:).

Evo, Miha me že krega, da ga majo...eh, bejš, matematik :!: :evil: :wink:
Uporabniški avatar
 brankos
mojtom napisal/-a:Me prav zanima tvoja reakcija ob tako nesramnih komentarjih, ki jih zaslediš tukaj na tem forumu.

No glede nesramnosti na tem forumu - preglej mal druge forume po našem spletu, pa boš videl kaj je nesramnost oziroma "osiranje" in boš hitro ugotovil, da je TF med najbolj fer forumi. Res so bili nekateri mal nestrpni, ker rezultati niso bili dostopni ampak tudi organizatorji morate (morajo) biti pripravljeni na kakšno kritiko.
Uporabniški avatar
 Fotr
mojtom napisal/-a:Še eden, ki samo nerga kako je slabo in sploh in oh narobe na tem maratonu predlagam, da ti in tako misleči organizirate tako prireditev pa me zanima kako jo boš izpeljal. Me prav zanima tvoja reakcija ob tako nesramnih komentarjih, ki jih zaslediš tukaj na tem forumu. Vsi podobno misleči imate možnost organizirat tako množično prireditev vendar verjemi tudi tekači niste brez napak. Ker gledam z strani gledalca, so organizatorji poskrbeli za vse, seveda ne gre brez napak, tudi ti bi jih naredil ob tako velikem zalogaju kot je taka prireditev. Ker pa se večini sodelujočih tukaj na forumu niti ne sanja kako se taka stvar organizira (izjema je uporabnik ERO - ki pa je za informacijo bivši član organizacijske ekipe Ljubljanskega maratona) bodite raje tiho in ne komentirajte brez orgumentov kako vam rezultati ne pašejo, vas ni v rezultatni listi , pošiljanje na SMS. Če pa si vsaj malo računalničarja pa lahko razumeš, da niti en server v Slovenije ne zdrži take obremenitve, ki jo ti omenjaš ( nemogoč dostop do rezultatov ). Zadeva je čisto preprosta, vsi bi radi izvedeli čimprej svoj rezultat vendar je propustnost linij preslaba za kaj takega. Drugače pa se obrni na zgoraj omenjenega uporabnika pa ti bo razložil kakšne težave so bile predlani, ko je bila stran na njihovem strežniku, ki je pokleknil oni pa niso imeli backupa.

Izgleda, kot da si padel iz enega drugega foruma. Organizator je pred organizacijo maratona obljubljal, da bo za plačilo startnine nudil tekačem vso oskrbo pred, med in po teku in zato smo tekači tudi plačali. Nič drugega tudi nihče ne zahteva. Če organizator ni izpolnil obljub, kaj bo storil za tekače, ki so plačali štartnino, potem nas je ogoljufal. Na maratonu je bilo okoli 10.000 ljudi in če en strežnik crkne, ko samo toliko ljudi išče rezultate in o tem nihče vnaprej ne ve, da se bo to zgodilo, potem naj nikar ne obljublja rezultatov takoj po tekmi, ampak pozneje. Vsi čipi so bili plačani in če so nekaterim prodali neuporabne, tako da jih ni na listi, potem so bili ogoljufani.
Tudi sami smo že organizirali tekaške prireditve, brez štartnin in če znaš dobro brati, bi na tem forumu lahko prebral pohvale organizatorjem. S strani gledalca, ki je zastonj prišel gledat spektakel je seveda vse v redu, s strani tekačev, ki za svoj denar niso dobili tisto, kar so kupili, pa ni vse v redu. In ta forum je tudi zato, da se o tem pove, seveda dobronamerno in ne zaradi tega, da bi koga zajebavali ampak zato, da se v dobro organizatorja, tekačev in gledalcev kaj takega ne bi več primerilo.
Ker celo veš, kaj se tekačem in uporabnikom sanja oziroma, kaj se jim ne sanja, boš verjetno tudi razumel, zakaj kritizirajo. Zato, da bi LM postal tak, da bi bili nanj ponosni ne samo gledalci, ampak tudi tekači. Letos ste gledalci pokazali malo več zanimanja za maraton in če bi z njim živeli in pokazali na njegove slabe točke tudi drugi gledalci, bi postal to pravi evropski maraton. Kot gledalec si oglej gledalce na kakšnem berlinskem maratonu, potem pa se spet oglasi.
Če pa misliš nadaljevati v takem tonu, potem pa raje ostani na tistem forumu, odkoder si se vzel.
 agnes
Še moje mnjenje ... SKOPUŠKI. Namesto tiskanja letakov www.povej.si, bi nam lahko skuhali kakšno enolončnico. Na vsaki tekaški prireditvi (tudi v Spodnjem Kašlju), dobiš kaj za pod zob.
Še nekaj ..ali si naša največja množična prireditev [b]ne zasluži predvajanja [/b][b]po TV[/b]? [color=green]5 min pri poročilih in reportaža ob 23.50[/color]. Ko Rom kihne, takoj vsi novinarji tečejo s kamero posnet. Ne me narobe razumet. Pri tem ne mislim, da je z Romi karkoli narobe, ampak novinarji iščejo zgodbo z noži, kri, intrigo ... Tekači niso zanimivi, niso nasilni, niso atraktivni, tek ni drag šport. Premalo keša se vrti.
Jaz z užitkom gledam svetovne maratone po TV. Morda bi pa tudi Lublanca pogledali od začetka do konca. Ful sem jezna zaradi tega.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Tv Slovenija je imela v tv dnevniku nekaj minuten prispevek o maratonu, meddrugim tudi Tfjevci pred mikrofonom.
V Spodnjem Kašlju pride tečt 200 ljudi.
Uporabniški avatar
 softi
:clap: Bravo za vse tekače!!!! Pa tudi za vse navijače, ker tud ta funkcija ni kar neki. Mene še dones prsti bolijo od tiste velke raglje. Ampak važno, da je doseglo svoj namen.

Če se bo še kdaj rabilo kakšne posebne navijaške rekvizite, se je treba sam na gasilce obrnit, ampak to ne kar ene, Ihanske gasilce je treba poklicat. Ker pri njih v avtu se menda pod sedežem marsikaj zanimivga najde :-). Hmm,najboljš, da se kar cel avto prpelje :-)

Upam, da naslednjič v vlogi tekačice, če bo treba pa z veseljem tud kot navijačica

Nika
 Benady
tekačica napisal/-a:
[mikkeni] napisal/-a:Sicer malce pozno, ampak na RTVSLO se obeta kratka reportaža z maratona!

TVS 2 ob 23:45

A je mogoče kdo posnel na dvd? Jest sem hotla gledat, pa sem prej zaspala.

Posnetek je na http://www.rtvslo.si --> audio/video -->arhiv --> športne oddaje. Videti je v glavnem maratonce, verjetno pa tudi tebe, če si pritekla ob zmagovalcu :wink:
Uporabniški avatar
 Cowboy
še moje mnenje o organizaciji maratona.
najprej morm povedat da nisel bil nikjer drugje kot samo na lanskem in letošnjem Ljubljanskem maratonu.

ne vem, ampak jst enostavno nisem nič pogrešal.
pri prijavi dobil kvalitetne nogavice in majico. vredu.
med maraton ravno pravšnjo oskrbo s pijačo in sadjem. vsega dovolj.
na cilju poleg majice in medalje še juhco, čaj in pijačo, ter nekaj sadja. zame je blo to zvrhano dovolj. več ne potrebujem.
ponavadi mi po tekmi še kakšno urco ne paše kj posebnega jest.
bi blo pa težko pripravit toliko miz da bi nasitili takšno množico ljudi.

še glede rezultatov. dobil sem sms z rezultatom uro po cilju. itak sm že prej vedel kolk sm laufal. tud zanimalno me ni kater sem bil po mestih. ker pač nisem bil med prvimi tremi :lol: ok, rezultati od timinga so res pol dneva delali slabo. ampak že en dan po maratonu delajo normalno.

tko da, jst nimam pritožb.
in vse pohvale organizatorjem za organizacijo tako zahtevne prireditve.
 laufar
Fotr napisal/-a:
mojtom napisal/-a:Še eden, ki samo nerga kako je slabo in sploh in oh narobe na tem maratonu predlagam, da ti in tako misleči organizirate tako prireditev pa me zanima kako jo boš izpeljal. Me prav zanima tvoja reakcija ob tako nesramnih komentarjih, ki jih zaslediš tukaj na tem forumu. Vsi podobno misleči imate možnost organizirat tako množično prireditev vendar verjemi tudi tekači niste brez napak. Ker gledam z strani gledalca, so organizatorji poskrbeli za vse, seveda ne gre brez napak, tudi ti bi jih naredil ob tako velikem zalogaju kot je taka prireditev. Ker pa se večini sodelujočih tukaj na forumu niti ne sanja kako se taka stvar organizira (izjema je uporabnik ERO - ki pa je za informacijo bivši član organizacijske ekipe Ljubljanskega maratona) bodite raje tiho in ne komentirajte brez orgumentov kako vam rezultati ne pašejo, vas ni v rezultatni listi , pošiljanje na SMS. Če pa si vsaj malo računalničarja pa lahko razumeš, da niti en server v Slovenije ne zdrži take obremenitve, ki jo ti omenjaš ( nemogoč dostop do rezultatov ). Zadeva je čisto preprosta, vsi bi radi izvedeli čimprej svoj rezultat vendar je propustnost linij preslaba za kaj takega. Drugače pa se obrni na zgoraj omenjenega uporabnika pa ti bo razložil kakšne težave so bile predlani, ko je bila stran na njihovem strežniku, ki je pokleknil oni pa niso imeli backupa.

Izgleda, kot da si padel iz enega drugega foruma. Organizator je pred organizacijo maratona obljubljal, da bo za plačilo startnine nudil tekačem vso oskrbo pred, med in po teku in zato smo tekači tudi plačali. Nič drugega tudi nihče ne zahteva. Če organizator ni izpolnil obljub, kaj bo storil za tekače, ki so plačali štartnino, potem nas je ogoljufal. Na maratonu je bilo okoli 10.000 ljudi in če en strežnik crkne, ko samo toliko ljudi išče rezultate in o tem nihče vnaprej ne ve, da se bo to zgodilo, potem naj nikar ne obljublja rezultatov takoj po tekmi, ampak pozneje. Vsi čipi so bili plačani in če so nekaterim prodali neuporabne, tako da jih ni na listi, potem so bili ogoljufani.
Tudi sami smo že organizirali tekaške prireditve, brez štartnin in če znaš dobro brati, bi na tem forumu lahko prebral pohvale organizatorjem. S strani gledalca, ki je zastonj prišel gledat spektakel je seveda vse v redu, s strani tekačev, ki za svoj denar niso dobili tisto, kar so kupili, pa ni vse v redu. In ta forum je tudi zato, da se o tem pove, seveda dobronamerno in ne zaradi tega, da bi koga zajebavali ampak zato, da se v dobro organizatorja, tekačev in gledalcev kaj takega ne bi več primerilo.
Ker celo veš, kaj se tekačem in uporabnikom sanja oziroma, kaj se jim ne sanja, boš verjetno tudi razumel, zakaj kritizirajo. Zato, da bi LM postal tak, da bi bili nanj ponosni ne samo gledalci, ampak tudi tekači. Letos ste gledalci pokazali malo več zanimanja za maraton in če bi z njim živeli in pokazali na njegove slabe točke tudi drugi gledalci, bi postal to pravi evropski maraton. Kot gledalec si oglej gledalce na kakšnem berlinskem maratonu, potem pa se spet oglasi.
Če pa misliš nadaljevati v takem tonu, potem pa raje ostani na tistem forumu, odkoder si se vzel.

Haha, spet edn, ki ni po tvoji meri, a Fotr? Naj zgine, Kekec, od koder se je vzel! Ej, Fotr, Fotr, ccc! A si že slišal za demokracijo? A ima lahko človek svoje mišlenje tukej? Zgleda, da ne! :roll:
Uporabniški avatar
 še1PR
Tale novi član foruma, mojtom, pa ima stil :rol: ! Se pojavi prvič, nas žali in nadere :argue: vse povprek... In mi naj bi bili nergači... Ccccccccc....
Uporabniški avatar
 [mikkeni]
Benady napisal/-a:
tekačica napisal/-a:
[mikkeni] napisal/-a:Sicer malce pozno, ampak na RTVSLO se obeta kratka reportaža z maratona!

TVS 2 ob 23:45

A je mogoče kdo posnel na dvd? Jest sem hotla gledat, pa sem prej zaspala.

Posnetek je na http://www.rtvslo.si --> audio/video -->arhiv --> športne oddaje. Videti je v glavnem maratonce, verjetno pa tudi tebe, če si pritekla ob zmagovalcu :wink:

Imel sem to srečo da sem se videl na TVju, v ozadju zmagovalca, še dobro da se me tok slabo vidi, ker sem pricapljal kot kakšen invalid (levo koleno)
Uporabniški avatar
 Fotr
laufar napisal/-a: Haha, spet edn, ki ni po tvoji meri, a Fotr? Naj zgine, Kekec, od koder se je vzel! Ej, Fotr, Fotr, ccc! A si že slišal za demokracijo? A ima lahko človek svoje mišlenje tukej? Zgleda, da ne! :roll:

Takile so bolj po tvoji meri. Taka mišljenja kot so tvoja in še nekaterih tvojih sokekcev so povsod nezaželjena, sa te podijo kar iz nekaj forumov, čeprav se prijavljaš na različna imena.
Te je že kdo brisal s TF foruma, ti je že kdo brisal sporočilo tukaj na tem forumu kot to počnejo s tvojimi neslanimi pripombami drugje? Kot vem ne, zato se raje s svojimi pogledi na demokracijo še dodatno ne smeši.
Kot strokovnjak na svojem področju bi lahko veliko pripomogel k popularizaciji tekaškega športa, ti pa se obnašaš kot cmerav otrok in mečeš okoli sebe bedasta sporočila in neumne pripombe. Človek bi se smejal, a se lahko le kislo nasmehne, ko ugotovi, kakšne traparije pošiljaš naokoli.
Svoje mišljenje si na TF tudi ti vedno lahko povedal in ljudje te po tem tudi poznajo. Bolj kot strokovnjaka te poznajo kot neslaneža z mnogih forumov, bolj kot športnika te poznajo kot Kekca, ki kakca vsenaokoli. Cccccc!
Uporabniški avatar
 Kunguruj
Pozdravljeni,

To mi je bil prva 21ka in bilo je čudovito. Prve kilometre sem užival v ambijentu in opazoval okolico. Hvala vsem, ki so nas vzpodbujali in navijali. Na trenutke sem čutil mravljince od glave do pet, zares pride prav pomoč iz publike. Z rezultatom sem več kot zadovoljen, imel sem še sigurno nekaj minut rezerve. Malo sem vzel z rezervo, saj nisem vedel kako je to, saj veste vse je enkrat prvič :)

Sedaj pa še samo 21ke, morda pa nekoč mojo zvestobo pritegne tudi kakšna 42ka. Kako je sedaj preko zime najlažje obdržati formo, katero smo si nabirali preko leta ???? Na katerih 21kah je najboljši ambient ??? Mika me Amsterdam :)

LP, Andrej
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA