teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Fila
#169271
Lep pozdrav!!

Nekje sem slišal, da če redno ješ proteine dobiš mozolje.
Kaj mi lahko kdo o tem kaj več pove??
 Fila
#169528
Kaj mi lahko kdo, kaj napiše, ker ne vem, če bi jih jemal, če dobiš pol akne.
 bobsaap
#169533
To ni res,... mozolje oz uničeno kožo dobijo ponavadi tisti, ki se šibajo z anaboliki (prepovedana substanca). Od proteinov ne boš dobil NIČESAR,... vsaj jaz ne poznam nikogar, ki bi karkoli dobil.
 MKC
#169780
sam uživam sirotko če to misliš(proteini = beljakovine iz mesa, jajc, skute,....) pa če imam kakšen mozolj mi že ni všeč(tako, da nisem "več navajen na njih"). mislim(MISLIM) da prej dobiš mozolje od cukra in nasičenih maščob.
 Fila
#169812
ja to sem mislil whey ja.
 MKC
#169816
ki je navadno iz sirotke kot sem napisal. pač mlečne beljakovine.
 bobsaap
#169835
Ne skrbi, ... ti samo papaj proteine (sirotkin izolat) in neboš dobil nobenih mozoljev. :D Stvar se ti bo malce zakomplicirala pri prepovedanih substancah v obliki inekcij, ampak tiste mislim, da ne boš uporabljal (vsaj MOČNO upam, da NE). :!:
 passi
#226389
Mislm, da ni dovolj raziskav o odnosu med proteini in mozolji, čeprav na podlagi izkušenj sem opazu, da ko sem jih začel jemat, so se mi na hrbtu začel pojavljat mozolji. Ko sem nehal so mozolji izginli. Je pa najbrž odvisno od osebe do osebe, ker imamo različno kožo in različne pore.
Nazadnje spremenil passi, dne 11 Okt 2016, 13:24, skupaj popravljeno 1 krat.
 abcd
#226405
Js sm jih jedo kr neki let. Največ sirotke, jajčne, kazein, nobenga mozolja, mi je pa jetra kr fejst skurl :--(
Uporabniški avatar
 Tom78
#226459
Abcd dej malo bolj razloži tole zgodbo glede jetr.

Tut jest letos pijem dodatne beljakovine in imam občutek da se nekja dogaja v predelu jetr. Med tekom imam prvič probleme z Bodcem, ampak sumim da bi bila lahko tudi jetra v igri.

Lp,
Tomaž
 abcd
#226488
Če imaš jetra še čisto v redu pa začneš proteine v normalni meri jest, poleg tega pa ostalo zdravo prehrano, mislim, da bi moral bit vse v redu. Nekaj let :)
Če pa imaš jetrne teste že slabe (lahko preveriš pri zdravniku), bo pa višek vsakih beljakovin, še posebi v taki obliki dodatno obremenil jetra. Posledično tudi druge organe in črevesje.
Če boš imel po jemanju proteinov vetrove, kar se mnogim dogaja, je to že znak za nepravilno prebavo.
Jaz sem jih jedel nekaj let po pet, šest mesecev na leto. Stanje zaradi umetne prehrane se je pa vztrajno slabšalo.
Svetujem ti, da vsakih nekaj mesecev narediš teste pri zdravniku zaradi povečanega vnosa beljakovin, ker so norme za vnos že naslpošno mal previsoke.
Mislim, da je 1g na telesno težo za rekreativca dovolj. Za tale zadnji stavek bi me na kakšnem fitnes portalu že linčal, ker tam nekateri jedo tud po 3g.
Sm enkrat mal njihov forum prebiro pa je edn celo napisal, da hodi ponoči že skor na vsako uro na vodo. To je že tulk sečne kisline, da glava boli, kaj šele kaj drugega.
Čeprav pijejo tudi po pet litrov vode na dan, ne verjamem da ostanejo jetra nepoškodovana.
Uporabniški avatar
 Tom78
#226489
Full hvala. :cast1:

Jeterni encim mam res nekoliko povečan in to je blo že pred jemanjem dodatnih beljakovin. Pozimi(3 mesece) sem užival 2g na kg teže( 140g/dan: pol tega z normalno prehrano, pol pa z dodatki), vendar tekel in telovadail v fitnesu 3x na teden. Lahko bi reku tut da so se vetrovi povečali v tem času. :oops: :roll: Mi je pa po 10 letih z dodatnimi beljakovinami končno uspel pridobit željene 4kg dodatne mišične mase.

Definitivno grem zdele spet na pregled, bom zmanjšal beljakovinske dodatke ter povečal vnos vode.

En problem za jetra bo pa še vedno ostaja: Svetovno prvenstvo in pivo! :lol:

Lp,
Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA