Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#171570
Če nisi dober, si hiter.....

V pričakovanju uradnega poročila s tekmovanja, bom pač nekaj napisal o tekmovanju z lastnega vidika.

Pa smo ga odtekli! Upam, da smo vsi presegli naša pričakovanja in tudi uživali v lepem nedeljskem teku.

Uradni rezultati še niso objavljeni, a sem imel jih priliko videti na oglasni deski teka. Ogledal sem si tudi nagrajevanje najboljših tekmovalcev. glede lastnega rezultata lahko povem, da sem za malo falil svoj najboljši čas na tej razdalji (razlika kakih 20 sekund). Za začetek sezone pa je rezultat spodbuden in potrjuje pravilnost načrtovanja treningov, za kar se moram spet javno zahvaliti lonely-ju in ostalim sotekačem (ribi, boštjanu, ...) na tekaški progi na Obali. Lonely je dosegel pričakovani in načrtovani čas.

Z lonely-jem sva štartala že ob 7,00 h iz Kopra, ker naj bi več kot eno uro moral lonely opravljati protokolarne obveznosti z vsemi forumaši (poljubjanje vseh pup, strokovni razgovori s hitrešimi tekači,...). Tudi sam sem Vas spoznal kar nekaj.

Lonely me je takoj na začetku sprovociral in sem se prijavil na tržaški maraton v začetku maja (to bo moj prvi celi maraton in upam, da ni potreben kakšen poseben drugačen krst). "Bomo videli", je rekel slepec.

Organizacija in potek teka sta se mi zdela na običajni ravni za tako prireditev. Ob progi je bilo veliko navijačev, ki so nas spodbujali skozi celo progo. Pri teku in po njem sem imel čas opaziti, da ima "Goricijani" zelo lepe pogoje za treninge in tudi veliko izbiro tekaških prog.

Na koncu sem lahko ponovno ugotovil, da smo Slovenci pravi tekaški narod (menim, da nas je bilo v Gorici za dobro četrtino vseh udeležencev) in smo dosegli tudi dober in nadpovprečni rezultat (upoštevajoč severne Afričane).

Na koncu teka sem sicer pričakoval poleg limon, še kako bolj "konkretno" sadje (banane, jabolka,...) za potolažitev svojh potreb po regeneraciji energetskih rezerv, a sem se moral potolažiti z prepečencem in keksi.

Po teku sva z drugim tekači že bili z mislimi na prihajajočih tekaških izzivih in jih ustrezno "strokovno" obdelali.
Uporabniški avatar
 lonely
#171574
No,za nami je še ena lepo izpeljana "maratonina".
Cca 800 tekačev je imelo idealne tekaške pogoje glede vremena.S tekom smo povezali dva prijateljska mesta Gorizio in Novo Gorico.Veliko število tekačev iz Slovenije,posebej iz TF se je imelo lepo in pri temu doseglo nekaj imenitnih dosežkov.Naš -Forest- je zaostal edino za Afričani (4.mesto-1.07) in ob tem izboljšal svoj PB.Presenetil pa me je -tae-.Vedel sem da bo izboljšal svoj PB.......presegel je samega sebe 1.23,.....proga pa ni bila popolnoma ravninska.
Čestitke tudi ostalim,posebej pa tistim kateri so prvič premagali 21-ko.

@arabo---hvala za družbo in prijeten klepet.Za Trst sem te sprovociral ker vem da si tega zmožen.
Uporabniški avatar
 lenči
#171575
Prvič na teku, vreme idealno (vsaj zame :oops: ), samo jaz ne najbolj idealna (mislim moje zdravstveno stanje). Zajčici sta odlično opravljali svojo nalogo, zelo sta me motivirali, samo kaj, ko so bile danes baterije navadne, ne Duracel :wink: :lol: . Kljub temu zadovoljna, odličen trening pred Trevisom.
Vesela, ker smo se zopet srečali s sotekači.
Hvala Maca :heart , obljubljene vrtnice so bile, je poleg mačic, ki smo jih nakradli na parkirišču v Arji vasi, lepo v vazi. Sajenje krompirja uspešno, pridelek bo čudovit :lol: :wink: . Loni ima ustrezno orodje :D .
Metkamarjetka, pohvale, itak sem lahko izrekla pohvalo samo na cilju, ker si pobegnila že na štartu :clap: :cast1: .
Udeležba Slovencev neverjetna odlična, imam pa občutek, da smo itak tekli več v Sloveniji kot v Italiji :lol: .
Odličen tek za začetek sezone.
Uporabniški avatar
 GTA
#171580
Lep začetek sezone v dobri Ironmanski družbi (Bruno G.), popoln suport najinih boljših polovic, idealni pogoji za hiter tek (oblačno, 10´C, rahel veterc), zadovoljiva organizacija in presežen pb obeh. Kmalu po teku v Ostrouško - Komen na pršut v Teranu, joto...Teran...(po priporočilu gumana Tinija - hvala, odlično!!!) in polni lepih vtisov nazaj na sončno Gorenjsko oz. Štajersko.
Kaj še hoče človek več od nedelje?
 spela*
#171581
Čeprav je bil to moj najslabši polmaraton (če ne štejem ptujskega, kjer pa so bile razmere obupne), sem zadovoljna. :D
Ko sem se v začetku leta prijavila na to tekmo, sem sicer potihem upala, da bi lahko tekla zelo dobro (zame osebno, seveda, ne v absolutnem merilu :wink: ). Potem pa najprej zaradi bolečin v kolenu (pretiravanje s kilometrino na enem treningu) in potem zaradi viroze v zadnjem mesecu tako rekoč nisem nič tekla (februarja sem pretekla manj kot 30 km!), in kot nekateri veste, sem šla v Gorico kar s strahom, predvsem zaradi kolena in moj edini cilj je bil, da 21 km pretečem brez težav.
Da me ne bi tekmovalno vzdušje kljub vsemu potegnilo naprej, sem si "rezervirala" družbo. Hvala, dekleti. :D

No, da ne dolgovezim. S tekom sem zadovoljna, ker zdaj, upam da dokončno, nimam več "statusa poškodovanke". Predvsem je to dobro za mojo psiho, ker si zdaj spet upam začeti resneje trenirati. Luzr naj se pazi! :lol:

Tomi, hvala za prevoz in družbo! Ti želim čim boljši tek v Trevisu, če se boš seveda odločil, da greš.
Prav tako čim boljši tek na istem maratonu želim Stanku, a ne vem, koliko bere forum ...
Tae, hvala za družbo in še enkrat čestitam! Sem kar vedela, da ti bo uspelo, ne pa tudi, da boš tekel tako dobro.
Maca56, lepa vrtnica. :D Sem potem iskala trne, pa jih ni, tako da ... :?:
Lenči, dobro ti je šlo. Tudi tebi seveda želim uspešen tek na tvojem prvem maratonu v Trevisu!

In seveda, pohvale aishi, ki nas je množično prijavila na tek!

Fotke, kolikor sem jih posnela, preden se mi je izpraznila baterija, bodo, ko napolnim baterije. :oops:
Nazadnje spremenil spela*, dne 01 Mar 2009, 17:24, skupaj popravljeno 1 krat.
 V&I
#171582
Lepa nedelja v družbi somišljenikov.
proga mi je bila všeč, dovolj razgibana
in pravzaprav vseskozi nisem vedela ali sem v SLO ali IT :D
če nebi seveda prepoznala uniformirancev ob cesti.
od celotnega vzdušja pa sem odšla domov malo prehitro...
pa sem bila zato potem malo kisle volje - pa ne zarad limon :(
drugače pa je bilo kar lepo...
 LEON RO
#171583
Ja vas je blo kar za opazit, vsaj kdor pozna vaše drese.Vreme je bilo res kar idealno, le tista zvijača(beri zamotana proga) čisto na koncu, ko že vohaš in vidiš cilj, pa te še kar mal okol nategujejo, mi je bila psihično kar odveč. Vsaj zato, ker je lani ni bilo.No me je pa hladen tuš mal pomiru. Če bi tekel hitro kot lani, bi najbrž dobil še toplo vodo. Pač motivacija za naprej.
Uporabniški avatar
 RoKo
#171591
Meni se je spet mudilo, se ve kam. Jutro se je začelo super. :evil: Slika z začetka avtoceste me bo stala 100 evrov. :oops: :evil: :twisted:
Tek sem pričakoval v strahu, nek čuden občutek ali virus v trebuhu me je mučil od srede. Počutil sem se napihnjenega, tako da je včerajšnje prehanjevanje odpadlo, samo tabletke enervita in magnezija. Odtekel sem po planu (prvih 10 44:00, potem malo počasnejših 5 in zadnjih 6 spet hitreje.) Težav ni bilo, koleno drži, tako da sem zadovoljen 1.35:05 po uri, rezultatov nisem uspel počakati. Bil sem prvi od tekačev pri pašti. :lol:
@ Lonely- lahko bi me seznanil z Arabom-m.
Uporabniški avatar
 Loni
#171594
Loni bo o teku, tempu in ostalih strokovnih stvareh modro tiho, prišla je opremljena s dezirejčki in odša z eno prav pratično uporabno zadevščino. Me zlepa ne vrže s tira, ma kdo pa je že dobil v cilju take vrste "kolajno".
Edo Brko, milegracije, da si me počastil z dolenjsko motiko, ti tukaj zagotavljam, da bo prišla zelo prav. In ste me mogli videt, sem potem še pol Gorice prehodila z njo, jo peljala v najbolj fensišmensi kafič na Tavniku na kafe, skratka poročava, da sva varno prispeli domov in da motika zaseda častno mesto v mojih prostorih.

no, tistih 21,1 km pa v stilu viroznosti, ampak problemov konkretnih nobenih, potem ko so moje nožice enkrat našle svoj smejalni tempo, čas verjetno še nikoli ni bil tako mizeren, ma pa kaj pol.

Slika

Slikca sposojena iz zgornjega albuma, avtor G. 5:00
 bruno
#171604
GTA napisal/-a:Lep začetek sezone v dobri Ironmanski družbi (Bruno G.), popoln suport najinih boljših polovic, idealni pogoji za hiter tek (oblačno, 10´C, rahel veterc), zadovoljiva organizacija in presežen pb obeh. Kmalu po teku v Ostrouško - Komen na pršut v Teranu, joto...Teran...(po priporočilu gumana Tinija - hvala, odlično!!!) in polni lepih vtisov nazaj na sončno Gorenjsko oz. Štajersko.
Kaj še hoče človek več od nedelje?


Več kot uspešen tek obeh in zelo dobra družba, suport, logistika... Očitno smo prava kombinacija za uspehe :D
Uporabniški avatar
 tae
#171614
Idealen dan, kakršnega verjetno letos ne bom uspel več ponoviti. Pa začnimo od začetka. Včeraj sem bil v postelji že malo čez 22. uro, kar je zame zgodaj. Kljub temu, da kar nekaj časa nisem mogel zaspati, sem se danes zjutraj počutil spočitega.

Tomi me je pobral ob sedmih pred blokom (še enkrat hvala za prevoz in družbo). V Ljubljani sva pobrala še Špelo in direkt v Italijo.

Tam na vsakem koraku veliko poznanih, da človek sploh nima občutka, da je v drugi državi.

Posebej pohvalno in omembe vredno pri prevzemu štartnih številk: poseben prostor "štant" za slovenske tekmovalce, posledično tudi komuniciranje v Slovenščini.

Moja taktika teka: sprva sem se želel pridružiti Tomiju, vendar sem se kasneje premislil, ker je on še predober zame. Ciljni povprečni tempo na km sem imel 4:04min./km, kar bi že zadostovalo za moj osebni rekord. Na uri pa sem imel nastavljena opozorila od 4:00 do 4:10.

Tekma: Štartal sem dokaj spredaj, zato na koncu razlika med bruto in neto časom le 10 sekund. Začetek vedno dokaj hiter, brez težev 3:55. Potem sem si rekel, da poskusim koliko km sem sposoben preteči s tempom pod 4, čeprav mi je ura stalno piskala, da sem kao prehiter glede na nastavitve. Nekaj vmesnih časov:
5. km = 19:04:73
10. km = 38:39:51
15. km = 58:40:71
No na koncu postavil svoj nov osebni rekord, s katerim sem presenetil tudi samega sebe: 1:23:22
To pomeni povprečni tempo 3:57min./km

Očitno so se priprave za 5ko obrestovale tudi pri 21ki, vendar se bom o tem več razpisal v drugi temi.
 bruno
#171616
ali ima kdo link na rezultate?
Uporabniški avatar
 maca
#171621
Javljam se, morilka lastnih virusov (ve se, da sem vegatarianka, torek jih je bolo potrebno pokončati).
Morilsko delo odlično opravljeno, samo crkovina je bila malo težka in sem jo od 15 km naprej malo težko okrog vlačila. Savo se me je naveličal šlepat in mi je pobegnil. Vseeno hvala Savo, rešil si mi čast, da sem se vsaj do 15 km premikala, pol sem se itak smao še vlekla.
Loni, čakam na patate, prosim upoštevaj, da rekonvalescenti rabimo mučo veliko hrane. Ja, jst sem že v vrsti zanjo, tko.
A mi kdo lohk pove, zakaj se mi malo kinka? Ma ja, bo že bolje, važno da smo (spet) zdravi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA