vse v zvezi s triatlonom, kar ne sodi v gornja področja - debate, spletne strani, domače strani triatlonk in triatloncev, ...

Moderatorji: stena, izzardly

#187761
stena napisal/-a:P.S.: počasi bomo pa morda tako zagreti in nas bo toliko, da bomo ustanovili lastno sekcijo :clap:


Stena, tole sem že imela v mislih, v stilu Polžje sekcije :D . Saj je res, da obstaja forum tudi samo za triatlon, ampak mi smo na TF doma :wink: .
#187766
izzardly napisal/-a:
stena napisal/-a:P.S.: počasi bomo pa morda tako zagreti in nas bo toliko, da bomo ustanovili lastno sekcijo :clap:


Stena, tole sem že imela v mislih, v stilu Polžje sekcije :D . Saj je res, da obstaja forum tudi samo za triatlon, ampak mi smo na TF doma :wink: .


Načeloma sem malo časa na TF vendar čutim vedno večjo pripadnost :heart . Ideja je, še udejanjiti jo moramo, ob privolitvi nadrejenih seveda in zadotnem številu podpornikov.

Bilo bi pa kul, ker bi si lahko medsebojno pomagali pri treningih (mogoče bi kdo začel, pa ne ve kako), dogovarjali o tekmah...
#187807
stena napisal/-a:
izzardly napisal/-a:
stena napisal/-a:P.S.: počasi bomo pa morda tako zagreti in nas bo toliko, da bomo ustanovili lastno sekcijo :clap:


Stena, tole sem že imela v mislih, v stilu Polžje sekcije :D . Saj je res, da obstaja forum tudi samo za triatlon, ampak mi smo na TF doma :wink: .


Načeloma sem malo časa na TF vendar čutim vedno večjo pripadnost :heart . Ideja je, še udejanjiti jo moramo, ob privolitvi nadrejenih seveda in zadotnem številu podpornikov.

Bilo bi pa kul, ker bi si lahko medsebojno pomagali pri treningih (mogoče bi kdo začel, pa ne ve kako), dogovarjali o tekmah...

Malo sva offtopic ;)


Tole o sekciji je dobra ideja. Sicer sem član triatlon kluba (3.leto) ampak težko je funkcionirati v okolju kjer so interesi popolnoma drugačni od mojih. Konec, koncev sem rekreativec.
Tako, trije smo že za, verjamem pa da jih bo kmalu še več.

LP Uroš
#187889
Glede sekcije bi se morda posvetovali s kom s triatlonske zveze (http://www.triatlonska-zveza.si/), predsednik je Mitja Mori, po mojih izkušnjah razumen človek. Prednost neke organizirane oblike je možnost nakupa licence, s katero potem dokazuješ svoj status predvsem pri ne-plačilu 'dnevnih licenc', ki jih razen Predraga silno radi zaračunajo na večini domačih in tujih tekem. Obenem samo licencirani lahko tekmujejo za državna prvenstva (oz. se upoštevajo). Licenca za sezono, mislim, košta 15 €, kar pomeni ene tri na ta način znižane štartnine. Če prav razumem, velja zunaj licenca tudi kot neke vrste potrdilo o telesni sposobnosti, kar pa je pri nas 'še v procesiranju'.
Skratka preverite, ali bi ' TRIsekcija TF' lahko obveljala kot klub, ali bi to prineslo dodatne stroške (klubska licenca) in kakšne...
#187892
Da pa je društvo član TZS mora plačati letno članarino v vrednosti mislim da 230 eur. Potem pa še seveda vsak posameznik 15 eur za licenco. To so minimalni stroški brez zaračunavanj provizij do tekmovalcev. V kolikor je tekaški forum društvo potem ni problema pri včlanitvi v TZS.

lp, Šanji
#187914
hoj,

Tekaški forum je društvo. oziroma, društvo je ŠD ŠPiC, kot smo se uradno registrirali še pred leti. itak razmišljamo o spremembi imena in dopolnitivi pravil :)

letna članarina za društvo je 230 evrov? kar visoka številka. vidim, da bo potreben en sestanek tri sekcije v ustanavljanju, da skupaj ugotovimo, ali gremo v registracijo v sezoni 2009/10 ...

po drugi strani bi pa z našo uradno vključitvijo v triatlonske vode prinesli svež rekreativni duh, ki ga zelo pogrešam. vse preveč tekmovalnosti je na teh naših šprintekih, kot pravijo nekateri izkušeni triatlonci ;)

Sandi, oprosti, ker tu nadaljujem debato. se bomo premaknili. vsekakor vam želim uspešno in dobro obiskano prireditev!!!
#187978
takole malo sem počistil temo triatlona celje, saj se je ravno tam se mi zdi da prvič uradno na forumu pojavila ideja o naši sekciji. debato lahko tu nadaljujemo.

glede licenciranja mislim, da v letošnji sezoni še ni potrebe po tem, ker bi nas konec koncev glede na preostanek triatlonov slo pokala, ki nam omogočajo cenejšo štartnino z licenco, stalo več, kot če to sezono z licencami še počakamo. mislim, da tudi nimamo kandidata (če se motim bom zelo vesel), ki bi se recimo dajal na državnem prvenstvu, šprint je v soboto v celju in za takrat smo tako že prepozni, olimpik je na bledu, edino na ekipnem dp v duatlonu bi mogoče lahko kaj naredili, ker ste nekateri izjemni tekači in kolesarji.. koledar: http://www.triatlonska-zveza.si/files/2009/koledar.pdf

Morda pa vseeno ne vem, odvisno od ciljev, ki jih mora pa vsak posameznik razodeti.

Glede rekreativnega duha ima pa ero prav. Se mi zdi da bi z nami res zavel nek nov veter, ki bi tudi čistim rekreativcem pomagal pri prvih korakih v triatlonu.
#188338
Ma ja Ero mislim, da prav razmišljaš. Včlanitev posebej foruma kot društva je nesmiselna glede na strošek, kajti člani TF lahko pri katerem koli klubu vzamejo licenco. V poštev bi res prišlo, če bi se organizirala lastna tekmovanja, saj tam potem ne potrebuješ plačevati delegatov TZS, kar je kr en strošek.Glede na polžjo sekcijo pa je bilo kar nekja govora o triatlonu za vse (krajše razdalje, ki je primeren izključno rekreativcem, glede na sposobnosti) Toliko vem jaz.
lpn
#188772
Kolikor jaz vem (popravite me, če se motim) moraš potem zastopati klub preko katerega imaš licenco, sepravi, če bi vzel licenco preko kluba tk musklfibr (ime je naključno), bi na državnem prvenstvu v rezultatih poleg mene moralo pisati tk musklfibr, kar pa ne bi hotel!

Triatlon za vsakogar je tam, kjer je poleg tudi sprint, brez veze, ker je večina nas (TF) sposobna opraviti s sprintom; tako kot je na bledu, kjer je olimpik + za vsakogar, pa mogoče za kakšnega začetnika pride prav, ker olimpik je vseeno malo druga zgodba kot sprint. Se pa tako začne oziroma odkrije čare triatlona in da ni noben bau bau (jaz sem se bal na olimpika-pa bi ga že takrat zmogel-in šel raje na to verzijo); moj prvi triatlon, ki sem ga končal, je bil prav za vsakogar na bledu..

Glede licenc po moje letos res brezpredmetno, da bi jih imeli, za drugo leto pa odvisno od kandidatov za nastop na dp-jih, je pa še vedno velik strošek samo zato, da si recimo uradno 10. na dp.. :?
#188794
Mislim, da je tako kot si reku stena. V rezultatih je potem tvoj klub, kjer si vzel licenco. Nekam pač spadaš. Ampak tu ne vidim nič napačnega ali slabega. Nekaj pač mora pisat, poleg tega pa itak tekmuješ zase, ne? Torej če piše sveti peter ali pa triatlon klub migetalkar (imeni naključni) sploh ni bistvo, bistvo je druženje, doseženi čas, izboljševanje rezultata in športanje. To zadnje je najbolj pomembno.
Je pa ena prednost, če si v kakšnem dobro organiziranem klubu, ki ti lahko ponudi vračilo startnin, kake skupne priprave, popuste za startnine na lastnih tekmah, popuste pri nakupu oblačil, kakšen skupen piknik... :laola to pa je že nekaj, ne?
No mogoče bo pa kakšna dobra ideja in pogruntavščina padla.
lp
#188820
Hja veš sem bil v zelo dobro organiziranemu klubu (se mi zdi, da sem letos še vedno član) in je bilo res vse super, dokler se nisem odločil za ne več profi varijanto ampak bolj rekreativno. Ponavadi je tako, da rekreativcev nihče oziroma večina ne jemlje ne vem kako resno (pač smo samo zato, da prinesemo štartnino na tekme) in se moraš potem za vsako stvar boriti, kar se pa meni res ne ljubi in prihodnje leto ne bom več član nobenega kluba in bom tako kot letos nastopal pod imenom TF, pa četudi bom zato na "domačem" triatlonu "mojega" kluba zato moral odšteti 25€ prijavnine. Imam zelo "lepo" izkušnjo s tem, kako se "hudci" obnašajo do nekoga, ki ima kakšen kg preveč in dirka namesto prejšnjih 58 minut, 75 minut, hvala lepa za to. Vem, da se to tu ne more nikoli zgoditi, ker so (smo) že v osnovi tule gor ljudje precej drugačni in znamo ceniti trud, ki ga posameznik vloži, pa če pride v cilj eno uro za predzadnjim in to je tisto, kar potem tega posameznika vleče naprej, ta team spirit, ki ga verjetno v veliki večini "samo za profi rit" triatlonskih klubov ni moč čutiti!! In to je čar rekreativizma- da imaš neko družbo enako mislečih, ki so ti v oporo, ko jo potrebuješ in ki tako kot ti uživajo na vsaki tekmi in jim je rezultat drugotnega pomena.

Malo sem zafilozofiral, pa nič ne de, tako pač mislim.
#188822
Stena, se popolnoma strinjam s tabo. Tudi sam sem član triatlonskega kluba, kjer pa roko na srce, predstavljam enega povprečnega rekreativca, glede na moje rezultate. S tem sem se sprijaznil saj v plavanju pa tudi biciklu nimam kakšnih posebnih možnosti da bi dosegal vrhunske rezultate. No, tudi posebne volje in časa ni za resne treninge vseh treh disciplin. To sem še nekako zmogel, ko sem se pripravljal na Ironman tekmo pa za kakšno polovičko.

V triatlonu bom seveda ostal še naprej, kot dopolnilo za moje maratonsko športno udejstvovanje. Sem namreč ugotovil, da je multišport veliko bolj prijazen do mojega trupelca, kot pa zgolj in samo tekanje. TF triatlonska sekcija je odlična možnost za naše druženje, izmenjavo izkušenj, treninge in udeležbo na tekmovanjih, kjer rezultat ne bo vedno na prvem mestu.

Lp, MatjazV
#188825
Mene pa zanima zakaj bi sploh morali imeti klub? Se mi zdi da so nekateri nastopili v Celju na državnem prvenstvu brez kluba in so imeli ob imenu samo kraj. Če niso imeli licence pa so lahko nastopili potem sploh ni problema za nas ali je?

Namesto kraja ali kluba ki ga nimamo napišemo TEKAŠKI FORUM. Če lahko nastopimo in imamo ob imenu napis TEKAŠKI FORUM ne pa trijatlon klub Koper je problem rešen??

Se pa opravičujem če ne more biti tako, ker še ne razumem čisto sistem tekem , klubov in licenc ter zveze...

Lp, M.
#188826
Kot si ugotovil, lahko nastopiš na dp tudi kot individualec vendar v generalni razvrstitvi dp se tvoj rezultat ne upošteva, če nimaš licence TZS. Primer: recimo pride Toni Res na dp v sprint triatlonu, kjer preseneti vse tekmovalce in doseže najboljši čas, vendar na koncu postane državni prvak xy, ki je sicer dosegel drugi čas, vendar ima licenco.

Če ne bi imel licence in bi prišel med prve tri (kar se ne more zgoditi :oops: ) bi se mogoče še malo sekiral, tako me pa prav nič ne gane tudi če sem brez :)
#188830
stena napisal/-a:Hja veš sem bil v zelo dobro organiziranemu klubu (se mi zdi, da sem letos še vedno član) in je bilo res vse super, dokler se nisem odločil za ne več profi varijanto ampak bolj rekreativno. Ponavadi je tako, da rekreativcev nihče oziroma večina ne jemlje ne vem kako resno (pač smo samo zato, da prinesemo štartnino na tekme) in se moraš potem za vsako stvar boriti, kar se pa meni res ne ljubi in prihodnje leto ne bom več član nobenega kluba in bom tako kot letos nastopal pod imenom TF, pa četudi bom zato na "domačem" triatlonu "mojega" kluba zato moral odšteti 25€ prijavnine. Imam zelo "lepo" izkušnjo s tem, kako se "hudci" obnašajo do nekoga, ki ima kakšen kg preveč in dirka namesto prejšnjih 58 minut, 75 minut, hvala lepa za to. Vem, da se to tu ne more nikoli zgoditi, ker so (smo) že v osnovi tule gor ljudje precej drugačni in znamo ceniti trud, ki ga posameznik vloži, pa če pride v cilj eno uro za predzadnjim in to je tisto, kar potem tega posameznika vleče naprej, ta team spirit, ki ga verjetno v veliki večini "samo za profi rit" triatlonskih klubov ni moč čutiti!! In to je čar rekreativizma- da imaš neko družbo enako mislečih, ki so ti v oporo, ko jo potrebuješ in ki tako kot ti uživajo na vsaki tekmi in jim je rezultat drugotnega pomena.

Malo sem zafilozofiral, pa nič ne de, tako pač mislim.
Nejc, se popolnoma strinjam s tabo... :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA