Poleg Stene in moje malenkosti je bil na triatlonu tudi MihaPerme, ki je bil odličen. Pa še en naš potencialni član, ki je imel že naš dres pa še nima nika.
Stena je lepo opisal dogodke. Le pri opisu svoje uvrstitve je bil bolj skromen. Bom pa jaz napisal, da je bil v plavanju in tudi na kolesu v bok s slovensko špico tekmovalcev

(in to z skoraj osnovno specialko, konkurenca pa tekmuje na precej boljših in držjih kolesih) in je šele na teku namenoma nekoliko popustil.
V veselje mi je bilo družiti se z njim. Jaz - izkušen po letih in tekaškem stažu, on pa v svoji plavalno triatlonski karieri, tako da sem med vožnjo

in čakanjem na nastop

zvedel marsikaj novega, upam, da tudi on kaj. Prispela sva v lepem sončnem dnevu in Velensko jezero je me presenetilo s svojim videzom, ker je izgledalo prav spodobno za plavanje, pa še voda naj bi imela 22 stopinj, kar je prav spodobno.
Nastop mi je, kljub še nekoliko slabšemu plavanju in teku kot sem ga sposoben, lepo uspel zaradi kolesarskega dela, kamor sem zaradi dokaj ravne proge usmeril večji del svojih moči. Za kolesarjenje v skupini bo treba nekoliko prej iz vode, a tudi solo kolo ima svoje čare. Na koncu je zadostovalo za moj OR (PB) Olimpik, če se sme le-te primerjati med seboj. Ta je nedvomno lažji od Blejskega. Nekoliko krajša kolesarka, pa zato malo daljša tekaška proga me niso motili, veliko ljubše bi mi bilo sicer malo skrajšano plavanje.
Glede konkurence pa so bili tu vsekakor najboljši, v mojem rangu smo bili trije rekreativci, trije so bili pa še za en razred počasnejši. Glede na to, da smo prišli na kolesarko stezo malo preden so jo najboljši zapustili jih tudi nismo (vsaj upam da ne) ovirali, Je pa zanimivo, ko takole goniš 35 na uro po ravnem in misliš kako fino gre, pa pade mimo vlakec kolesarjev (S Steno in še šestimi hitrimi) za najmanj 10 km na uro hitreje mimo.
Potem, po kratki analizi,

je sledila vožnja na drugo prizorišče – Blejsko nočno.
Morda kaže razložiti zakaj obe prizorišči. Na prvi pogled zgleda nekoliko bahaško in prepotentno iti na dve tekmovanji na isti dan, a tako je pač naneslo.
Moj osnovni namen je bil iti na nočno 10-ko. Blejski triatlon Olimpik je septembra na isti dan kot je tek Celje – Logarska dolina. V težki dilemi sem se odločil za tek. Hotel pa sem narediti letos vsaj en Olimpik triatlon, za katerega pa je bil datum spremenjen tako, da je nazadnje padel na isti dan kot je blejska 10-ka. Nekako sem ugotovil, da sem teoretično lahko na obeh dogodkih in to tudi uresničil.

Olimpik na (skoraj) polno, nočna desetka pa … no to je pa že drugo poročilo.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.