področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

sara5
Zdravo!

Se opravičujem če je bilo na to temo že veliko napisano...sem bolj nova v tem. Zanima me nakup Polarja, ki bi imel možnost prenosa podatkov na računalnik. Ogledovala sem si predvsem model RS 300x, pri katerem moraš dodatno kupiti še vmesnik, pa me zanima, kaj predlagate vi, ki ste v tem malo bolj izkušeni.

Rabim za tek (v naravi), in da bi sledila svojemu napredku. Ker sem še čisto zelenea samo to vem, da obstaja še neka dodatna oprema, ki ti meri hitrost, razdaljo...samo ne vem če že sedaj na začetku to potrebujem.

Za vsako informacijo se vam lepo zahvaljujem.

LP Sara

PS: Imam pa en starejši polar S810, pa nimam vmesnika, pa me zanima če bi se to dalo še kje dobiti? Ne vem če ta ta novi vmesnik deluje na tako star model...sem malo brskala pa so tam samo novi modeli napisani.
 luzr
Kakšen vmesnik misliš? (Vmesnik je zelo lepa slovenska beseda!) Za prenos podatkov v računalnik?
Potem si omenila še dodatno opremo za meritev hitrosti in razdalje. Misliš tekaški senzor ali gps?
 sara5
Ja tole sem našla:

S pomočjo predstavljenega vmesnika lahko podatke iz nove serije monitorjev srčnega utripa z oznako FT, RS in FA (FT40, FT60, FT80, RS300x in FA20) prenesemo na vadbeno aplikacijo Polar Personal Trainer, ki se nahaja na Polarjevi spletni strani in kjer lahko s pomočjo strokovnjakov izdelate načrt vadbe, ki bo zasledovala vaš športni cilj. Različni modeli monitorjev ponujajo različne funkcije, ki jih lahko preko FlowLink vmesnika opravite preko omenjene spletne aplikacije. Pri nekaterih monitorjih boste lahko iz aplikacije na uro prenesli zgolj nastavitve ure, pri drugih pa boste lahko v obratni smer dobili vpogled v način in frekventnost svojih treningov.
Za delovanje Polar FlowLink USB vmestnika potrebujete osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows 2000, XP ali Vista. Za operacijski sistem Windows 2000 in XP predlagamo, da gonilnike vmesnika naložite iz priložene CD tlačenke (preklet Toporišič), uporabniki Windows Vista operacijskega sistema pa naj dovolijo sistemu, da sam poišče ustrezne gonilnike za vmestnik.

[color=#FF0040]Imam S810, pa že tako dolgo ni bil v uporabi, da ne vem kje imam vmesnik (IR) s katerim sem podatke iz ure prenašala na računalnik. Sem bolj netehnični tip, tko da ne se zgražat če pišem kake neumnosti :? In zdej gledam mal te nove polarje in razmišljam o nakupu. (Nikjer nisem zasledila IR vmesnika za uro S810?)
Tekaški senzor in gps - po pravici povednosi nisem vzela dovol časa da bi šla brskat kaj točno da katera naprava...samo to me zanima če kaj od tega pride v poštev rekreativcu, ki hoče malo bolj resno spremljati svojo vadbo (npr. pretečene km).

Hvala za vsak nasvet.

LP
 sara5
Sej sem smotana...zdej k tole gledam si mislim da pišem prave bedarije? Eno čisto neumno vprašanje? Kako prenesti podatke iz ure na računalnik? Sploh potrebuješ vmesnik? Mogoče me je zmedlo to da sem imela pri svoji prejšni uri IR vmesnik...zdej pa imajo nekateri računalniki baje to že vgrajeno...moj na žalost še ne...
Imam prav???
Uporabniški avatar
 Lojfer
V vsakem primeru boš morala za POLAR 300X dokupit še POLAR FLOWLINK, ki stane cca. 45€.
Če te zanimata poleg osnovnih funkcij še hitrost in razdalja, potem definitivno kupi POLAR RS300X G1, ker vsebuje zraven ure še G1 GPS SPREJEMNIK, kateri stane v posamezni prodaji cca. 120€. Sama ura P RS300X pa stane cca. 135€. Kar pomeni 250€.
Če pa kupiš v kompletu uro z GPSom pa stane komplet med 172 do 180€. In še vedno ti ostane za FLOWLINK :wink: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA