Moderator: ziga

#255022
Kolesarski maraton treh občin
Kolesarsko društvo Grosuplje letos že dvanajstič organizira


KOLESARSKI MARATON TREH OBČIN – GROSUPLJE, DOBREPOLJE, IVANČNA GORICA
dne 5. junija 2010

Udeleženci 12. maratona lahko izbirajo med tremi asfaltiranimi progami; četrto, ki je delno makadamska, ter gorsko kolesarsko progo:
• 92 kilometrska proga je namenjena dobro pripravljenim rekreativcem, saj je poleg razgibanega terena začinjena z vzponom na 600 metrov visok Korinj;
• 80 kilometrska trasa bo potekala po isti progi, le brez vzpona na Korinj;
• 56 kilometrska proga;
• 25 kilometrska proga je namenjena družinam, slabše pripravljenim in predvsem tistim kolesarjem, ki želijo uživati v neokrnjeni naravi.
• gorsko-kolesarska proga, ki bo potekala po okoliških hribih, je dolga 30 km z 900 višinskih metrov vzpona. Najvišja točka je Molnik s 582 m. Proga je primerna samo za gorska kolesa.

ŠTARTNINE: Štart in cilj vseh prog bo pri športni dvorani Brinje v Grosuplju. Prijave bodo možne od 7.30 ure naprej na štartnem prostoru. Štartnina znaša 15 evrov. Za mladino do petnajstega leta starosti znaša 10 evrov, vendar se maratona lahko udeležijo samo v spremstvu odrasle osebe. Štartnina za skupine z več kot desetimi prijavljenimi udeleženci znaša 12 evrov, kar velja tudi za imetnike olimpijske kartice in člane Kluba Polet. Vračilo štartne številke je pogoj za prevzem darila na cilju.

Štart bo ob 9. uri, petnajst minut kasneje pa za udeležence družinskega maratona in MTB kolesarje. Udeležencem s plačano štartnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Maraton bo potekal v normalno odvijajočem prometu, zato bodo morali udeleženci upoštevati cestno-prometne predpise, navodila in opozorila organizatorja. Udeleženci bodo vozili na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato bo potrebno hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost bo potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Zato se otroci do 15. leta starosti lahko udeležijo samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili ali utrpeli.

Na cilju bo vsak udeleženec prejel spominsko darilo. Deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad, glavna nagrada je kolesarski GARMIN EDGE 500, okrepčil na progi in veliko zabave. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši udeleženci in najštevilčnejša skupina.

Povezava:
http://www.kolesarsko-drustvo-grosuplje ... reh-obcin/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA