Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 norajure
#332508
Pozdravljeni, zanima me če mi kdo lahko pomaga kako odpravt sindrom iliotibialnega trakta.
na youtubu sem gledal raztezne vaje za to zadevo in je pomagalo vendar ne veliko. vendar sedaj se mi je pojavila bolečina na drugi nogi, kar naprej mi to dela probleme in sem mogel prestaviti usposablanje zaradi te poškodbe. Če kdo pozna kaksna zdravila oziroma kreme ki to pozdravijo ali pa kaksni dodatni nasveti ki bi pripomorali da bi to težavo odpravil. Res mi dela velike težave in ko se pojavi komaj hodim ali pa sploh ne po stopnicah.

v naprej se že vsem zahvaljujem lp
Uporabniški avatar
 peco23
#332519
Tudi sam sem imel podoben problem pred dobrim letom. Obiskal sem fizioterapevta, ki je po treh "srečanjih" zadevo odpravil. Za obisk fizioterapevta sem se odločil, ker tudi meni razne kreme in vaje niso pomagale.
 papikele
#335827
Pozdravljeni
Zadeva je napadla očitno tudi mene :cry: najprej po LM na levi nogi pa sem pozdravil sedaj pa še na desni in raztegovanjene ne pomaga dosti.

Koliko mislite da bi za to vzel fizioterapevt? imam občutek ko gledam cenik, da so podobne barabe kot zobarji. Ampak ja ni vse denar samo da bom lahko spet tekel :D
Uporabniški avatar
 andrejl
#335838
Jaz sem imel to lani pozimi. In še zdaj nisem prepričan, če je čisto ok.

Glede vprašanja. Odvisno, h kateremu fizioterapevtu boš šel. Tam kje sem bil jaz je bil osnovni pregled + terapija ene 50€, potem pa še vsaka terapija novih 30€. Terapij je pa kar nekaj :)

Moraš odpraviti vzrok, drugače ti nobena terapija ne bo pomagala.
 papikele
#335844
Hvala za nasvet :)
Vzrok je premalo razteznih in vaj za moč poleg tega sem še 8 ur na dan v službi na nogah. Za enkrat si bom nabavil foam roller, da vidim če bo stvar vredu seveda bom delal tudi vaje za moč in raztezanje. Sem malo brskal po spletu in ugotovil da imam morda res nekaj mišičnih vozlov za kar je pa tale foam roller zelo vredu.
 greg1
#335944
Čeprav sem nekaj postov nazaj napisal, da foam roller dela čudeže, sem se pred 3 meseci soočil, da sem imel na levi nogi (dosedaj vedno na desni) težave z ITB, ki jih nisem mogel odpraviti ... ne foam roller ne maser ni bil uspešen, bilo je total zabito in bula ... edino premor mi je pomagal.

Je že tako, da premora najraje nikoli ne bi naredili - ampak očitno je včasih nujen.
 papikele
#335953
Jaz sem fasal zadevo na levi novi takoj po LM. Najprej sem pač sumil da je kaj s kolenom in sem jemal kolagen v prahu in počival(kaj sem bil zabit!). Stvar se po mesecu dni počitka ni pozdravila in potem sem ugotovil kaj sploh imam. Nekaj vaj in novi copati z boljšim blaženjem so zadevo težavo odpravili.
No sedaj se je pa zadeva pojavila na desni nogi. Res da nisem nekaj veliko počival ampak samo počitek ne pomaga. Če v kratkem ne bo izboljšanja bom poizkusil še kakšno kremo( slišal sem za neko zelo pekočo oranžno kremo ki naj bi delovala) če to nebo pomagalo pa je na vrsti fizioterapevt
Uporabniški avatar
 čara
#335960
Najprej fizioterapevt, z dodatkom raznih žavb, KT ali česarkoli.
Dober fizioterapevt je zlata vreden. (ampak, ker zdravstvo itak plačujemo, je najbolj smiselno prek napotnice, to da so čakalne vrste, jih morajo pa nadzori zdrmat).
Uporabniški avatar
 mak1
#341426
Pozdravljeni vsi skupaj!

Še vedno imam težave z iliotibialnim traktom, kot sem napisal pred nekaj meseci! Do danes zjutraj sem popolnoma tekaško miroval, delal sem le raztezne vaje, ter nogo valčkal in bolečina je pred cca 3 tedni popolnoma izginila. Med tem sem vozil le kolo, pri katerem pa ta bolečina ni bila prisotna ( nisem je čutil NIČ).
No danes zjutraj sem pa šel na 5 km test,, da vidim, če sem zadevo saniral, vendar glej ga zlomka, bolečina se je vrnila! Očitno bom moral res najti kakšnega res dobrega Fizioterapevta!

Ali kdo pozna koga okoli Novega mesta, da ima izkušnje za sanacijo te vrste športne poškodbe?
:laola
#347449
Očitno sem tudi jaz to fasal na desni nogi. Grem na Vipavo 110 km čez dva tedna. Je varianta da se mi to pozdravi do takrat?


Bojan, če imaš res ITBS, verjetno do Vipave ne bo ok. Problem je v tem, da tudi če stisneš na Vipavi, se ti zna stanje poslabšat kasneje in bo šla sezona k vragu... Definitivno pa prenehaj s tekom, delaj raztezne vaje (poguglaj specifične vaje za itbs) in vaje za moč stegenskih mišic... meni je to res pomagalo, ampak sem moral za dobra dva meseca prenehat s tekom :/
Načeloma nisem naklonjen tabletam, ampak tu ti zna ibuprofen (ibubel) pomagat, ker je protivnetni. Priporočal bi ti pa še fizioterapevta, da ti s tisto rečjo segreje in raztegne/premasira celotni trakt in po možnosti še nalima trakove. Cena fizioterapevtov je cca 40-50€/uro... po moje se splača riskirat za ene 2-3 terapije.
Lahko pa, da imaš samo manjše vnetje in bo s počitkom ok. Držim pesti, da je to slednje.
Lp, Bojan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA