vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 ulavre
#334605
Živjo,

Ima kdo mogoče priporočilo za kakšnega dobrega fizioterapevta v Ljubljani in/ali okolici? Gre za eno neprijetno, že skoraj kronično (tekaško) poškodbo mečne mišice. S katerimi fizioterapevti imate recimo dobre izkušnje, pa da je tudi razmerje cena/kakovost korektno? :)

Hvala, lp
 vlade
#334619
Glede strokovnosti in prakse - Tezo:
http://fizioterapija-tezo.si/

Cenovno ugoden (vsaj po moji lastni izkušnji) je Fuchs. Za več terapij se poskusi dogovoriti za popust, obvezno pa zahtevaj izkušenega FT, ki se bo ves čas ukvarjal s teboj. Imajo kar veselo rotacijo kadra.
http://www.ordinacija.net/members/www-p ... 0&lang=slo

Cene v Lj so skoraj identične. Če boš rabil ESWT, je Fuchs cenejši.

Svoje težave sem pred časom rešil v BG, po tretjinski ceni od naše.
 vlade
#334623
V kolikor gre za kronično poškodbo mišično - vezivnega tkiva, je edina rešitev v udarnih valovih (ESWT), ki razbijejo kalcifikacijo brazgotine. Ostale klasične FT metode so le dopolnilo ESWT-ja.
Ker je ESWT aparat dikaj drag, zato ga nima vsak FT. Ne premore ga niti večina ZD v Sloveniji. Ker je terapija dokaj draga (70 ojrov), je edina možnost samoplačniška. Bolj podjetni direktorji ZD ga že imajo, do nedavnega pa ga niso imeli niti v UKC (oddelek FT).
Kakšnih 7-8 terapij učinkuje, potreben pa je tudi čas, da se kalcij absorbira.

Z mojo poškodbo sem se po vseh klasičnih metodah (UZ, EM, laser) ubadal eno leto - brez učinka. Rešitev sem našel v udarnih valovih.
 ursad
#334641
Zame je zakon Gašper Suhadolnik - Gagi, nekoč maser košarkarjev Uniona Olimpije in slovenske košarskarske reprezentance, ki ima prostore v Domžalah.
Fant je res mojster svojega poklica...preverjeno spet tik pred kratkim :laola
Njegov GSM: 041 445 276.
#334644
zame so najboljši v ljubljanskem Artrosu (s fizioterapevtko Mojco na čelu).
delajo z vso športno smetano :D
Uporabniški avatar
 MatjazV
#334673
Jaz priporočam FIZIO PIA: http://fiziopia.si/

Pia izvaja Tecar terapijo, Bownovo terapijo in kineziološki taping in vedno znova hitro in uspešno poskrbi za moje mišice in tetive, ko sem sesut po treningih in tekmah :clap:

Lp, Matjaž
Uporabniški avatar
 vencelj
#334682
MatjazV napisal/-a:Jaz priporočam FIZIO PIA: http://fiziopia.si/

Pia izvaja Tecar terapijo, Bownovo terapijo in kineziološki taping in vedno znova hitro in uspešno poskrbi za moje mišice in tetive, ko sem sesut po treningih in tekmah :clap:

Lp, Matjaž


Jaz se vsekakor nagibam v to smer, pa si nikakor ne najdem pravega časa za to in upam, da to ne bo šele takrat, ko bo skrajni čas... :roll:

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 ero
#334687
Pozdravljeni.

Tole temo sem skoraj spregledal. A sem ravnokar ob pregledu prometa opazil, da je pred dvema dnevoma s Tekaškega foruma na http://fiziopia.si prišlo precej obiskovalcev :)

Ja, nič. Malo EPP za svojo ženo pa lahko naredim, ne? In ni težko, ker je res odlična. Kot so rekli že prijatelji pred menoj - Pia vedno zgladi tvoje težave.

Mimogrede - za težave z mišicami, ovojnicami, vezmi, mehkim tkivom zelo priporočam Tecar, ki ga uspešno izvaja Pia.

Predvsem se odlično izkaže v kombinaciji s kineziotapingom.

Terapija s Tecar napravo poskrbi za prekrvavitev in celjenje tkiva, kinezio trak pa vzdržuje miščni tonus in aktivno pomaga mišični ovojnici ter vezivnemu tkivu med dvema terapijama. Zmagovita kombinacija :)

Udarni valovi so nevarna zadeva in se jim sam ne bi nikoli prepustil.

Torej, če imate težave, in upam, da jih imate nič ali čim manj, se kar obrnite na Pio.

Še telefon: 041 599900.
Uporabniški avatar
 AVI
#334689
O Pii (FIZIO PIA) lahko rečem le najboljše, vedno pripravljena na pomoč, stvari zrihta kot se šika...tako, da...ni kaj dodati tistemu kar so tudi že vsi predhodniki zapisali. :D :D V glavnem odličen servis za naša telesa... :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA