Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ZadniKING
No, v soboto so bili v Ormožu mali-maraton, pa tek na 10 km in še par tekaških miniaturk za pionirčke in pionirčice… Sicer sem mislil, da se bo tam zasopihala še kaka duša s TF, ki bo navdušena nad lepotami in dobrotami tega firtla Slovenije, to nemudoma objavila tukaj na tem spletu, sam pa bom samo dodal kak ocvirk na poročilo… No, kakor izgleda, v Ormožu te druge forumaške duše očitno ni bilo (ali pa je še bolj lene sorte kakor je moja malenkost) in tako sedaj poročam poročilo s tega veledogodka.

Torej tek se je zgodil, vreme je bilo skoraj perfektno (skoraj zato, ker mi je sonce scvrlo fasado v nek odtenek rubinasto rdeče barve) organizacija je štimala dokaj dobro (štart je zamujal za 20 minut, ampak so vrteli Atomik Harmonik – pa je te nekako šlo… bograč po teku je bil tudi jako užiten), »bejžalo« nas je približno 150 dobrovoljnežev najrazličnejših starosti, spolov, poklicev, verskih pa političnih prepričanj… proga pa 'lih prav razgibana, da je bilo teči pravi užitek. In tako naprej in naprej…

No, da ne pozabim pohvaliti mojih nog, ki so me prinesle v cilj 21 km proge v času osebnega rekorda (1h 43' 28''), ki pa bi bil še boljši, če ne bi preostanek mene na pol poti naredil določenega sranja. Zaradi katerega je bilo namreč treba zaviti z asfaltirane ceste, preteči kakih 200m brisanega prostora poraščenega s koprivami (in na koncu tudi nekih trnjem) do hoste, tam narediti počep, potem pa preko istega trnja in kopriv še enkrat nazaj na asfalt! To slednje ni bilo del maratona, ampak sem to storil iz čistega veselja, ker sem tako želel… se mi je pa seveda štelo v čas teka! Kakorkoli že, osebni rekord je izboljšan in to za skoraj celo minuto za povrh pa se mi tudi ni treba bati, da bi fasal revmo, zahvaljujoč koprivam!

Za ostale rezultate bo treba počakati, da jih AD Ormož objavi na spletu, kakor hitro se bo to zgodilo, bom dodal še link do njih… Do takrat pa pa-pa!
Uporabniški avatar
 kacj
ZadniKING me je za par minut prehitel s porocilom, pa bom vseeno poslal svoje vtise... 8)

Tudi letos sem komaj cakal Ormoski tek, saj ji je od lani ostal v prijetnem spominu.
Tokrat se je pricelo z majhno zmedo pri organizatorjih, ki so zacetek teka nekajkrat prestavili za nekaj minut, na koncu smo startali s priblizno 20-minutno zamudo. Kasneje je vse teklo dokaj gladko. Vsi tekmovalci (menda vec kot 150) so premagali progo (na izbiro sta bili 10 km in polmaratonska razdalja), zadnji v nekaj vec kot dveh urah.
Proga je sicer precej hitra z le nekaj kratkimi vzponi, prakticno ves cas pa tece po asfaltirani cesti. Jaz sem tekel 10 km razdaljo in uspel teci najhitreje doslej - super!
 Gustl
Se moji vtisi:

res super vreme, organizacija OK, posebej mi je bila vsec proga z oznacenimi kilometri. So pa imeli ocitne teave z obdelavo podatkov. Po mojem bo se kar nekaj Drave odteklo, predno bodo skup spravili rezultate. Se mi je pa prvic dosedaj zgodil neljub dialog s sotekacem. Namrec, ko smo obrnili na priblizno 12 km, smo srecevali tekace, ki so bili pac nekaj malega pocasnejsi od mene. Sam sem tekel s se dvema sotrpinoma (sem se nekako slepal). No med tekaci, ki smo jih srecevali sem imel kar nekaj poznanih in sem jih seveda pozdravil in rekel kaksno spodbudno. In glej ga zlomka, mozakar v moji skupini mi je v smtrno ostrem tonu zabrusil: Kaj pozdravljas, idi naprej. Moram reci, da me je to tako sokiralo, da sem ostal brez besed. Se danes imam nekako slab obcutek.
Uporabniški avatar
 strelec30
Tudi jaz sem tekel polmaraton v Ormožu. Sicer tega nisem planiral, ampak je bilo vse na hitro. V soboto zjutraj sem se zbudil in ker nisem vedel,kaj pametnega počet, gremo v avto,pa hajd za Ormož. Mogoče sem naredil napako,ker sem v petek prelaufal kar hitrih 10km, ampak kljub temu sem z doseženim (1:43:08) zadovoljen. To je bil moj prvi polmaraton po enoinpolletni pavzi.
Vreme je bilo super, proga tudi (sicer rahlo valovita), edino sama logistika je malo šepala (zmeda na startu). Mogoče bi kazalo opozoriti še na to, da smo se tekači morali parkrat izogibat avtomobilom ali traktorjem, kar ti seveda vzame nekaj moči, ko skreneš z namišljene linije. Še posebej proti koncu, ko so zaloge moči že bolj slabe. Če je cesta kao zaprta,bi pač tako moralo biti.
Drugače pa mislim, da so organizatorji z g.Golobom na čelu na dobri poti, da iz tega teka rata še kaj bolj množičnega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA