Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#369513
Dovolj velika tekaška prireditev, da se spodobi napisati kakšno poročilo.
Ker sem že par let odsoten iz tekmovanj in me tudi tokrat v Lj ni bilo, bom prilepil le poročanje siola v pričakovanju poročil aktivnih udeležencev letošnje prireditve.
https://siol.net/sportal/ljubljanski-ma ... nih-563505

LP, vencelj
#369516
Pozdrav
Letos je bil 7 ljubljanc zaporedoma.
Takoj po štartu ostanem med počasnimi tekači po 1 km se na dunajski prebijem na "odstavni pas in začnem z svojim tempom pod 4:50. na 13km ugotovim, da sem izgubil 4 gele od 6 k sreči so iz Enervit tako dobri, da so jih delili :clap:
prvi krog končam v 1:43 drugi sploh ni bil težak kriza se je pojavila dokaj pozno okoli 35k ampak ni bila huda. Iščem zajca za 3:30 in ga nisem srečal nikjer. V cilj pritečem v 3:25 malo postojim v ciljem prostoru. Ko odidem na Trg republike srečam zajca za 3:30 na pivu in cigareti :lol:
Mi se bil eden lepšim maratonov dva kroga mi nista delala nobenih težav mogoče mi je še bolj všeč kot eden :roll: :wink:
#369517
letos sem se končno odločil, da grem na LJ42. malo sem bil nervozen, ker nisem še nikoli startal med toliko tekači pa vandar so mi Stroj Machine odpihnili to nervozo, ko sem stal na startu. koncno potem start, prvi kilometer je bil res bolj kot da bi se izogibal kamnom ali koreninam, ko greš iz Šmarne gore potem pa je steklo. plan sem imel prvih 21 odteči nekje v 1:40, da bi prihranil se nekaj energije za drugi krog....s seboj sem imel samo dva gela, prvega sem porabil v 18. kilomeru, drugega pa v 32., 5x sem se se ustavil za pitje in nujno 1x za lulanje...to je pa zelo motece, ko mora clovek na nujno potrebo, ceprav mi je pasalo malo odpociti...malo krize mi je prislo ravno v zadnja dva kilometra na koncu pa se mi je lepo izslo in sem drugo polovico pretekel 3 minute hitreje kot prvo . Koncni uradni cas se mi je ustavil pri 3:16:34 in sem bil na cilju zelo zadovoljen, ker sem uspel obdrzati glavo na pravem mestu celo tekmo....
#369519
kar hecni ste, tečete 1:40 za 21km in pišete da ste med počasnimi. Odlični rezultati :clap: Sicer pa tudi razumem da vsak gleda s svojega nivoja .

Ukvarjam bolj s hojo in ker je letos ogromno tekem odpadlo, sem sklenil da se prvič prijavim na lj polmaraton, pač med tekače ker svoje kategorije nimamo.
Nisem se gužval in štartal iz zadnje vrste. Nikjer nisem videl da bi bil še kak hodač, vsi tečejo. A potem nikoli ni na štartov hodačev, ki bi celo traso prehodili ? Na srečo se je vedno našla kaka skupinica tekačev pred mano, če pa jih po nekaj skupnega časa kasneje prehitiš pa ti da še mal pospeška. To še posebej pomaga med 10 in 20 km, da ti tempo ne pade, in sem imel kar enakomernih prvih in drugih 10. Pohvala tudi navijačem ki so bili razporejeni ob celi trasi. Imel sem svoj cilj okoli 2:30 in sem hotel še zadnji km stisnit, in je sicer šlo ampak že precej težko, a vseeno osebni rekord 2:30. Sicer po pregledu uradnih rezultatov in podatkov s strave izgleda kot da je bila trasa kakih 100m daljša ampka nič zato. Upam da še kdaj pridem na lj maraton, mogoče kdaj tudi cel maraton ob mnogo več treninga, pa predvsem da bi nas bilo več ,ki prehodimo.
#369538
spela* napisal/-a:A je sploh kdo slišal slovensko himno pred startom?

bil je nek poskus predvajanja himne, vsaj tako nekako se je potihoma za trenutek slisalo iz zvocnikov...v glavnem startna procedura ni bila ravno posrecena, ampak nic ne de...vazno je, da smo uzivali spet na maratonu po dolgem casu, ki verjameme, da bo drugo leto se boljse...
#369541
vinkop napisal/-a:
spela* napisal/-a:A je sploh kdo slišal slovensko himno pred startom?

bil je nek poskus predvajanja himne, vsaj tako nekako se je potihoma za trenutek slisalo iz zvocnikov...v glavnem startna procedura ni bila ravno posrecena, ampak nic ne de...vazno je, da smo uzivali spet na maratonu po dolgem casu, ki verjameme, da bo drugo leto se boljse...


Ne, ni res, da to ni važno. Vse je bilo super ozvočeno, le po napovedi državne himne smo poslušali tišino. Kar velik spodrsljaj.
#369545
Bom še jaz napisala svoje poročilo. Nenazadnje si moj 10. maraton v Ljubljani to zasluži.
In prvi maraton po več kot letu in pol.

Prijavljena še od lani, a za tek vseeno ni bilo prave motivacije. Ljubljanski maraton bi namreč po načrtih moral biti le malo daljši iztek po polovičnem ironmanu in splitskem maratonu (oboje septembra). Pa ... je en virus, ki uspešno kljubuje človeškim neumnostim, vse spremenil. Namesto na triatlon in maraton sem šla za 14 dni v posteljo in se tudi še potem zelo počasi spet privajala na gibanje. Še na sprehodu sem se zadihala! No, šele kakih 10 dni pred maratonom sem spet začela teči z lahkoto. Ampak seveda ne prav hitro in tudi za maraton sem vedela, da se moram pripraviti na počasen tek, ki bo temeljil na stari podlagi ...

Ne, motivacije res ni bilo na pretek. Pravzaprav sem se spraševala, ali se mi sploh ljubi na start ... Tudi številko sem šla prevzet ob uri, ko ni bilo tam nobenega znanega. In potem dan pred maratonom še izvem, da tudi uro prestavimo šele en teden kasneje in da nič ne bo od dolgega spanja ...

Zjutraj sem se seveda vseeno zbudila in odšla na start. Kjer sem čisto po naključju srečala prijateljico, ki je imela noč po maratonu (v nedeljo zvečer torej, v noči na ponedeljek) priti v nočni program nacionalnega radia. Ha! Tudi ona bere forum in kdaj celo kaj napiše. Bila sem je zelo vesela in tako sva se zmenili, da bova vsaj nekaj časa tekli skupaj. In sva. Zelo počasi in v klepetu sva šli skupaj vse do 15. km.
Nisva se pomenili o vsem, je ostalo kar nekaj materiala za ponoči (link najdete na spletni strani Radia).

Tudi po 15. km nisem ostala sama, saj sem skoraj ves čas srečevala znane tekače in navijače. In najbolj pomembno: nisem imela prav nobenih težav. S časom se ni za hvaliti, ampak da sem tako kmalu po koroni pretekla maraton brez težav, pa mi je vendarle vrnilo optimizem. In motivacijo za naslednjega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA