Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 majcka
#370348
KRIŠKA GORA TRAIL
A veš gun, ko se dve leti glanca prva tradicionalna dirka? No gun. Reče se ji Kriška gora Trail. Eva in Dejan sta si zadevo zamislila že kdaj že, pa je tako naneslo, da se je zgodila šele danes. Naš prijavljen že odpred dveh let, naša bi šla tko mal turista špilat. Al kaj, ko je pa Dejan enkrat sred maja pršu na idejo, da bi pa našo mal ponucal, da ne bo glih lenarla. Zdej nej mi pa en pove, koko bi lahko takemu srčku, ki že dve leti rihta zadeve, da bojo na glih, no koko nej bi takemu rekla, da me ne bo?
Tako se na soboto, 28-ega dneva velikega travna leta gospodovega 2022 zjutraj enkrat namalava pri Zavetišču v Gozdu (kdo si je sam tako ime zmislu, ko pa gozda glih ni tam, koder je zavetišče?). Tam pozdravčki, tam objemčki, tam dvig številk za tekmovalce, talanje zadolžitev za prostovoljce in podobne 'rutine', ki so običajne za take dogodke, eni so celo prespali na svojih delovnih mestih, da so bili ta pravi cajt koder se jih je nucalo.
Točno ob 9:00 (pravijo, da se v matematiki ne sme z 0 delit, na takih dogodkih je pa to relativno reden pojav, pa se še ni Zemlja začela v drugo stran vrtet) se je po mojih računih in po tem, ko smo nekaj zadreg z manjkajočimi dirkači rešili, pognalo s štarta 116 modrih dirkačev. Na dveh progah. Gamsi in gamsice na 11,5 km in 1100 m višincev, mufloni in muflončice pa na 20 km in 1800 m višincev (podatki so z uradne strani traila, moja ura je danes imela druge obveznosti).
Tako po Kriški gori skaklja 116 divjih koz različnih kalibrov, ki se borijo z dežjem, blatom, vetrom, meglo, blatom, dolžino, blatom, višinci...pa tud blato je bilo vmes. A kako vem? Mislim si, ker so v cilj prihajali mokri in blatni, nekateri ne samo po nogah, ampak še po riti in hrbtu in boku in celo po obrazu. Spodaj v štartno-ciljnem prostoru jih pa čakamo, da jih popišemo in preštejemo, če so v cilj prišli res vsi, ali se slučajno še kdo meni s pravimi divjimi kozami.
K sreči je datum tak, da so moderne gobe in marele niso izjema, tako ena požene kar na robu asfaltne ceste ob ciljnem loku in nam nudi zavetje pred kapljicami z neba, ki radovedno prihajajo gledat, kaj se dogaja in po moje so imele zadevo kar na 'repeat', ker jih kar ni bilo konca, prav tako je prišel pomagat vetrček, ki je hotel pohladiti včerajšnjo vročino, ker mu nihče ni povedal, da jo je pregnala že sinočnja nevihta. Tako nam hladovina, ojunačena z vlago miljon kapljic in vetričem, ki jih je nosil še pod marelo leze prav v kosti. Ob prihodu v Gozd se je kar nekaj nagajivih nasmeškov ustavilo na moji zimski bundi in softshell hlačah, ker kaj bo pa gospa to nucala, če smo pa konec maja, zdej je ja cajt za kratke hlače.....no, preden se je zadeva čisto sfiniširala, bi tud še komu drugemu podobna oprava prav prišla, pa tudi kake dežne hlače bi se prav koristno ponucale.
Po cca 4,5 urah stanja pod 'gobo' v ciljnem prostoru jo primahata v cilj dva sesalca, al metla in smetišna al...no pač Primož in Denis, kar pomeni, da je današnja služba zaključena.
Eva in Dejan s konkretno pomočjo prijateljev in žlahte so odlično prestali krst prvega tradicionalnega Kriška gora Traila, grozijo celo že z naslednjim. Dejan je rekel, da naslednjič da za mašo, da bojo še razgledi taki, kot morajo bit.
Mene je konkretno zeblo še do doma in so me doma uspeli ogreti šele Pikini bravniji in čaj s hruškovim žganjem. Zdej sem pa zmatrana in noge me bolijo po moje od mraza in stanja. Od laufanja me že ne morejo.
Posebej pa moram povedat, da kljub mačehovskim razmeram na terenu DNF-jev ni bilo. Bilo je zgolj nekaj DNS-jev. Nekaj vsled računa, da je jutri še kaka tekma, ki jo bo potrebno 'odšofirat', nekaj zaradi 'tega mi pa res ni treba', kdo je pa mogoče celo pozabil, da se taki dogodki izpeljejo v vsakem vremenu, pa ga gladko ni bilo.
Sve u svemu...čestitke prav vsim!

See ya next time!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA