prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

tomazev
Pozdravljeni,

cisto na sveze sem se prijavil na forum.
za polovicni maraton sem zacel vaditi pred 5 tedni, in zelo lepo napredujem. Seveda sem kupil pred tem knjigico, kjer je razlozeno vse pomembnejse, od pulza, do dihanja, obleke, prehrane, nacina teka, vadbe, ipd. V knjigi so tudi programi za priprave na razlicne vrste tekov. Resnicno super knjigica za 6€.

Problem je drugje. Zacel sem prebirati v drugih virih - kar v tej knjigi ne pise toliko - o ravni "laktose", o ravni sladkorja v krvi, o pokurjenih CO2, o porabi oglikovih hidratov, ipd. In sem ugotovil, da bi bilo verjetno najboljše stopiti do trenerja/zdravnika, ki bi mi vse to izmeril in tocneje svetoval. Zato bi vprašal za nasvet, kje v ljubljani obstaja takšen trener/zdravnik, ki bi mi lahko na to temo kaj več svetoval ali pač te stvari bolj točneje izmeril. Morda zvenim malce fanatično (kot bi temu rekla moja punca), vendar sem mnenja, da če že delam na temu, da se udeležim 1/2maratona, bi rad kaj več izvedel o svojem telesu, porabah, itn. Skoraj tako kot pri avtomobilih. :-)

Vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet/napotek.

Lep pozdrav, Tomaz
Uporabniški avatar
 pegaz
Dobrodošel, tomazev!

lepo,da si se teka resno lotil. Tukaj boš našel različne šole in pristope k teku, od zenovskega ("tečem le zase, poslušam svoje telo") do tehnično-analitičnega ("pri pulzu XX in tempu YY:YY ter glede na načrt bom do junija nared za izboljšanje svojega rekorda za ZZ sekund"). Pomembno je, da najdeš tistega, ki ti ustreza.

Glede pregledov bi se na tvojem mestu najprej obrnil na svojega osebnega zdravnika. Gotovo ti bo znal svetovati, na koga se obrniti za obremenitveni test.

Lep let, Pegaz :)
 Marko M
hello, za analizo stanja, višine laktata, conconi testa in pulznih vrednosti na treningu se lahko oglasiš meni.. tudi v nadaljne sestavo treninga, stopnjevanja forme. To ti lahko napravi vsak kondicijski trener, splača pa se ti, če uporabljaš merilec srčnega utripa.
gsm: 040 162 717 Marko
Test bi napravila v Ljubljani, cena testa 8000.- sit, račun lahko izstavim na klub, če ga imaš. Kaj več pa ko se slišiva.

Dtrugače pa 22.23.april se pripravlja TEKAŠKI VIKEND v slovenskem primorju in ti priporočam, da se ga udeležiš. (ugodna cena in odlični predavatelji bodo)

lep pozdrav Marko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA