Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uradno poročilo:
Letos sem prvič poskusil tekmovalno teči na hrvaški obali. Z drago sva se na lokacijo pripeljala ravno v nepravem času gužve na prijavnem mestu. Štart je bil umetno postavljen dobesedno v strogem centru med navalom turistov. Začetek teka je bolj klavrno zaznanil pok pištole z nekaj minutno zamudo. In že smo leteli mimo kafičev tudi med stoli avtomobili in turisti :). Ah to je še v redu. Prebijemo se ven z mesta in stalno tečemo ob obali. Nekje po 7 kilometru nenadoma zginejo označbe kilometrov, ni postojank niti redarjev! Prične se orientacijski kros čez FKK kampe (žal so bili še prazni ;)) vse dokler z različnih koncov srečamo več zgubljenih tekačov. Katastrofa. Ne vem če je kdo sploh našel pravo progo a mi smo se lepo obrnili in čudežno našli oznako 10km s self-service postojanko. O redarju ne duha ne sluha. Proga potem pelje čez gozd kjer se ponovno zgubimo in naletimo še na par skupin zgubljenih in jeznih tekačov. Ja nič nadaljujemo proti morju in od tam nazaj proti cilju. Na 14km oznaki pogledam uro ki mi pokaže realnih 12km. Gremo naprej, meni se ni dalo zavijat vijugat da bi pridobil izgubljena 2km. Zadnje km spet popuščam kot v BG pred tednom dni. Sem se preveč skuril na začetku, nimam pojma. V cilj uletim z časom 1:23:40 seveda z razdaljo 19km da ne bo pomote ali koga na rit vrglo :). Kljub vsemu je to moj odličen rezultat in svojevrsten PB. Aja še to, sonce je skoraj celi cajt žgalo kot zmešano mi je malo žal da nisem vzel s sabo kreme.

Na 6km razdalji je TF tudi imel udeležbo. Vreme je uletel z dopusta s svojo družino in odtekel brez težav z odličnim časom ;). Hvala Vreme ker si me počakal v cilju.

Minusi:
- proga popolnoma neoznačena od 7km naprej
- brez vprašanja so mi v cilju poturili XL spominsko majico. Takoj jo lahko podarim kakemu bolj obilnemu članu družine :).
- v centru bi lahko malo bolj ogradili traso
- začetek teka z zamudo in brez nekega vodenja

Plusi:
- vreme odlično ;)
- super teren ravno prav mešan z asfaltom, makedamom in primorskimi skalami (skupaj je bilo 80m višincov)
- postojanke založene z dovolj vode in sadja

Neuradno poročilo.

Nekaj slik se nahaja tukaj. Vreme, dodaj še svoje.
Uporabniški avatar
 ZEBRA
Nedeljski izlet v Rovinj.
Da je potrebno obisk Rovinja in tamkajšno polovičko jemati precej turistično, sem dokončno razumel šele po prihodu v cilj. Šele takrat takrat me je prešinilo da je vse skupaj en velik smeh. :D No, pa naj začnem od začetka. To naj bi bil tempo tek pred maratonom v Trstu prihodnjo nedeljo in kot takega smo ga tudi jemali. No, vsaj jaz, za moje tri sotekačice in spremljevalno ekipo (hčerka in kolega) nisem tako zelo prepričan. Tako sem se s polovičko v glavi znašel ob devetih zjutraj sredi Rovinja, tam pa ne duha ne sluha o kakšnem teku. Ali pa recimo o kakšnem dvigu številk, organizatorjih ali kaj podobnega... In potem smo kofetkali na obali do desete ure, ko se je končno pričelo nekaj prebujati, na eni od stojnic je nastala manjša gužva (so začeli pobirati prijave), celo so privlekli od nekje rdeč napihljiv prton in razvili plave preproge. Aha smo rekli, zdej pa nekaj bo. Smo dobili številke, okoli enajstih se je zbrala manjša gručica tekačev od katerih je bila po mojem občutku vsaj polovica Slovencev, potem je nekaj poknilo in smo šli.
Pa še kar v redu je izgledalo. Plaže, borovi gozdički, sprehajalne potke, morje, sonce, krema za sončenje pa to. Matr' majo dobro plažo si mislim tam nekje med petim in sedmim kilometrom, ko jo brišem nekje v skladu z mojimi pričakovanji za današnji dan. In je bilo res čisto ok. Vse do FKK-ja in nagcev. :shock:
Tam nekje po osmem kilometru so se mi po glavi ravno podile misli o tem, da je pravzaprav čudno, da speljejo tekaško prireditev skozi nudistični kamp pa čeprav ni še višek sezone, da bi se tekači ravno spotikali ob goste kampa. In potem kar naenkrat ugotovim, da sem v črni luknji. Da ne vem ne kje sem in ne kam naj grem. Potka levo, potka desno, potka naprej, tam med drevjem se mi zdi da se eden malo bolj hitro premika in da bi lahko bil primerek tekača, grem za njim in kar naenkrat deseti kilometer. Potem nekako po občutku naprej pa zopet ne vem ali levo ali desno ali mogoče kar počez... Ne vem ali bi bil slabe volje ker se zgubljam po nudističnem kampu, ali naj se usedem dol ali naj pustim vse skupaj in se sprohodim po plažah nazaj proti Rovinju ali naj vse skupaj vzamem kot smeh :lol:
Me prešine: to je sabotaža. Nagci nočejo da blodim po njihovem terenu in so mi poskrili vse oznake. Samo, če so hoteli na tak način nasprotovati moji prisotnosti v kampu potem bi me morali usmeriti stran ne pa ravno nasprotno, naravnost med prikolice, kjer potem presenečeno pogledujemo eden drugega in ne vemo prav točno kdo je s katerega planeta... :?
Take misli se mi pletejo po glavi ko se čez drn in str mimo teniških igrišč prebijam nazaj na pot proti Rovinju po kateri smo malo prej pritekli. V tistem trenutku se mi ne sanja, koliko sem si skrajšal tek, samo sem zadovoljen, da sem našel pot. In sam pri sebi razpredam ali sem mogoče samo jaz tako čuden, da sem se izgubil v FKK kampu. Potem pa za mano zaslišim sopihanje in izbruhe rahlo slabe volje tekača, ki me dohiti in v tistem vem, da nisem edina izgubljena duša današnjega dne...
Do Rovinja potem vsi poznamo pot. Na cilju lahko samo ugotavljam, da smo vsi po vrsti zgrešili, skrajšali in razrezali ta mali maraton, ki tako kar nenkrat ni več polovička ampak samo še en daljši tek... Pravzaprav nisem srečal nobenega in nisem govoril z nobenim, ki bi celo progo odtekel po trasi, ki si jo je zamislil organizator.

Kaj pa, če si je organizator zamislil ravno to kar smo doživljali. Turistično orientacijski lov za kilometrskimi oznakami v nudističnem kampu? :wink:

Kakorkoli že, popoldan je bil potem v znamenju sprehoda po Rovinju in sploh turistično nedeljsko obarvan. Pravzaprav smo na koncu ugotavljali, da bi takšnih turistično hecnih zadev lahko bilo celo več... Ker nekako razbijejo pretirano obremenjenost z razdaljo, s časom, z minutami, sekundami in podobnimi stvarmi. Ker izpadejo kot hec (kar pa ne bom nikoli vedel je to, ali je bil hec nameren ali ne).

lp
Brane
Uporabniški avatar
 bobr
ZEBRA napisal/-a:Kaj pa, če si je organizator zamislil ravno to kar smo doživljali. Turistično orientacijski lov za kilometrskimi oznakami v nudističnem kampu? :wink:

Pomojem je bilo to to :lol: samo sfalili so letni čas :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
No evo še mene. Kot je že dejal Bober je moja udeležba na tem tekmovanju bila tako mimogrede med dopustom.

Sam sem se udeležil 6 km teka, tako da težav ki sta jih imela predhodnika nisem imel. Imel pa sem po prihodu v cilj težave o pravilnosti dolžine proge. Že po prihodu v cilj sem se namreč ob mojem času spraševal ali je bilo to resnično 6 km, šele ob prihodu Bobra v cilj sem se upravičeno veselil, kajti tudi on je izmeril na našem obračališču na 3 km 3 km razdaljo. Torej 3+3 =6!! :D

Torej za mojo prvo mednarodno udeležbo zame več kot odličnih 29:28 na 6 km!!!!

Slike pa najdete tukaj

P.S. Majico od tekaškega foruma sem seveda pozabil doma, sem pa zato naredil malo reklame za Sladkih6. 8)
Uporabniški avatar
 50cent
Vreme napisal/-a: ...zame več kot odličnih 29:28 na 6 km!!!!

Bravo Vreme :clap: :cast: ...ti si pravi norc ratal......kam se ti pa tako mudi :lol: :lol: :?:...sem mislil, da si ti bolj Zen tekač :wink: .

Lp :)
Uporabniški avatar
 Vreme
Ma saj še danes ne morem verjeti. :shock: , ampak občutki pa so le enkratni! :D

Zen tekač ? ja seveda sem še vedno zen.. :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA