Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#104165
sori, da pričenjam s poročili še pred tekom pa še zraven nisem. vsem, ki ste danes na Šmarni, želim lep tek! mokro je, drselo bo, užitki bodo zato kvečjemu večji :)

med čakanjem na rezultate in razglasitev pa si oglejte razstavo šmarnogorskih fotografij Toma Šarfa v prostorih obzidja Šmarnogorske cerkve ;)
Uporabniški avatar
 zz topka
#104201
Ja, kaj naj napišem, saj ne vem niti, kje se lotiti.
Dež nas je spiral od samega začetka do konca, tako da tudi če bi imela petkrat za se preobleči, bi bilo najbrž premalo. Sama sem imela namen tudi iti teč, pa me je odvrnila od tega skrb za otroke. Na tekmi sem jih imela namreč vse tri, pa še ZZ topa, ki je seveda sam zase poskrbel. MISLIM; glede na to, da je bil dež predviden, da bi lahko na taki tekmi, svetovnega formata, lahko na cilju poskrbeli vsaj za en malo večji šotor, kjer bi se tekači lahko preoblekli. Na vsakem "kmečkem " teku poskrbijo, da imajo kam tekači, če pada. Le kam naj se tam stlači 200 komplet gnilega folka? V enem prostoru smo bili mi Slovenčki, ( še ta ne vem, če je bil za nas ) vse ostalo je bilo RESERVE za tuje tekače. Halo!? Bog ve, če imajo naši tekači v tujini tudi na mizi RESERVE-SLO?
Tako nismo vedeli ne kod, ne kam, pa smo jo komplet gnili mahnili v dolino in domov v Vipavo.

Aja!
Zanimivo je bilo tudi v jedilnici. Poleg kokoške naj bi bil tudi krompir. Pa je začel zmanjkovati. Če si vprašal po slovensko: Lahko malo krompirja? Kuharica: Nimamo !
Pa je bila pred mano Angležinja in prosila: Potato!? Pa nasmeh kuharice in krompir na krožniku. Pa sem še sama postala Angležinja za par sekund. Da sem le kropmir dobila. Iz principa!
Ja, ja najbrž sem težka, ampak mislim, da je treba tudi to napisat. Saj so povsod in plusi in minusi. Minuse itak vržemo čez ramo, tako da ostanejo le plusi, in tako se vidimo naslednje leto spet. Sem pa vsekakor zaradi izrednih razmer toliko bolj opazila minuse! Drugače pa je bilo vse O.K.
Čestike prav vsem tekačem, posebno pa še Mitji in Mateji. Ko smo prišli domov, so bili rezultati že na Timingu. ZZ Top je zgrešil bron le za tri sekunde. Pa še ta udarc! Ah, bo pa drugo leto bolje!
Uporabniški avatar
 brankos
#104207
Vremenske razmere so bile res grozne, temu primerne pa tudi razmere na progi, ki je že v suhem vremenu zelo zahtevna. Proga je bila dobro označena, tako da smo se tekači lahko posvečali predvsem iskanju steze kjer je najmanj luž in blata. Mednarodna zasedba je bila pestra pa tudi rekreativcev se nas je zbralo kar lepo število glede na razmere. Bravo Mitji in Sebi za deseterico, kakor tudi Mateji Luciji in Daneji v ženski konkurenci ter seveda vsem ki smo se spopadli s progo.
Sam sem prvi del do Grmade odtekel zelo solidno, na spustu in ravninah mi je šlo od nog noro dobro, čez celotni najtežji del sem prehitel kar konkretno število tekmovalcev, nakar me je doletela črna sekunda - pri prehitevanju na začetku kanala ( približno 5 kilometer) sem (predvidevam da na skali)izgubil ravnotežje in med lovljenjem ravnotežja konkretno zamajal levo koleno, na katerem imam že več let načeto stransko vez. Seveda je konkretno zaškrtalo v kolenu in zapeklo, a sem po parih korakih opotekanja videl da bo očitno malo šepajoče šlo naprej. Na ravninah, blagih vzponih in kratkem spustu se je poškodba krepko poznala v strmejših delih pa sem s hojo lahko držal soliden tempo. Kljub vsemu sem prilezel do vrha, kamor sem že tako ali tako moral priti, ker me je tam čakal nahrbtnik z vso opremo. Po hitrem pranju nog so mi bolničarji povili koleno, nato pa sem se expresno pospravil proti sedlu lovit prevoz do doline, (nisem želel čakati na organizatorjeva vozila, da se bodo vračala v dolino). Na sedlu sem naletel na bivšo GT šampionko, sedaj medijsko aktivistko Ines in snemalca lokalne televizije, ki sta me odpakirala do doma. Nato sem pohitel k naši softi v ordinacijo, kjer je vrgla oko in roke na koleno ter ugotovila, da ni kaj hujšega ter mi ukazala mirovanje. In tako bo moja letošnja uspešna gorskotekaška sezona zaključena po planu (današnja tekma je konec pokala v GT), ljubljanski maraton pa bom užival kot gledalec. Grem raje na predčasno tekaško pavzo kot pa utrujat koleno na asfaltne razdalje.

Rezultati so na voljo:
http://www.timingljubljana.si/

Z zapleti na vrhu Šmarne se zaradi drugih skrbi nisem uspel seznaniti, bom pa definitivno vodilne pri organizaiciji opozoril na pripombe. Lanske - označitev proge in rezultate so letos uspešno rešili, dež pa verjetno malo podcenjevali (ali pa naš pogum,da se nas bo v takem vremenu zbralo kar konkretno število).
Upam, da bo drugo leto bolje (vsaj z mojim nastopom), tako da Damijan Forerunerrja kar čuvaj zame.
Uporabniški avatar
 žine
#104214
hojla,
par dni nazaj smo razpravljali o tem kaj je to EXTREMNO. Tole po Šmarni danes je zelo dišalo po X :D Po taki čofti še nisem niti hodil, kaj šele laufal. In to v hrib in po hribu dol. Nisem se mislil da nas bo več kot 30, pa se je nabralo presenetljivo veliko tekačev. Očitno nas je več, ki nismo iz cukra :D Bilo je fino, celo izvrstno! O težavah na vrhu pa tudi sam nimam konkretne informacije ker sem jo zbrisal takoj v dolino. Jutri gremo pa ganjat medvede čez Javornik :D
lpŽ
Uporabniški avatar
 zz topka
#104221
Evo, nas že kaznuje, ker smo malo šinfali. Moja hči je na štartu srednje proge( 2,5km) slekla zgornji del trenirke in ga potem tam tudi pozabila. Če kdo kaj ve ali ima možnost zvedeti, PLEASE, HELP! Trenirka je svetlo modra z napisom spredaj Tekaško društvo Burja Vipava.
Uporabniški avatar
 damajanty
#104236
Meni je bilo današnje tekmovanje D BEST, naravnost ZAAAKON!! Sem izjemno uživala v skakanju po blatu, iskanjem najboljše poti za drnc po zlizani blatni poti navzdol, med katero so mi bila tudi večkrat v oporo drevesa. Dež nas je pral, tako da sem bila mokra od glave do peta, to pa je bil naravnost užitek. Daš iz sebe otroško igrivost in se prepustiš naravi, ne da bi te skrbelo, ali se boš popackal. Lahko bi bila pod blatno lužo skala ali kamen, kjer bi se dalo nakrenit gleženj, ampak sem nekako srečno poiskala dobre dele ceste, tako da sem brez poškodb pretekla do cilja. Vzpon na Grmado mi je minil en dva tri, kar naenkrat sem bila na vrhu. Potem pa drsalnica za v dolino, juhu!

Dobili smo tokrat konkretno majico z DOLGIMI rokavi, ki je (že testirano :D ) izjemno udobna in topla. Na vrhu pa mmm, en ogromen piščanec pa štrudelj (no, lahko si izbral tudi kaj drugega), sem gostovala za češko mizo, sem bila tokrat VIP Čehinja :P .

Kako je županu uspelo brez kapelj dežja na obleki in v suhih coklah prispeti na vrh, se tudi sprašujem. Sama sem namreč ob hoji v dolino malo napackala že druge čiste hlače danes.

Jutri grem za trening še enkrat uživat v blatni stezi :P
PS: Žineta pa zdaj že poznam :P
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#104239
Čestitke vsem udeležencem in udeleženkam tega fenomenalnega teka.Upam da vam je to blato naredilo kaj dobrega novih izkušenj, ki vam dajo krila.
Čestitke tudi za vse dosežene rezultate ali so to osebni rekordi ali pa nova doživetja.
ČAO!
Uporabniški avatar
 vencelj
#104243
Čestitke vsem za uspešen spopad s šmarnogorskim blatom, kategorija ekstremno. Forumci, bravo za dobre nastope, Branko, tebi pa uspešno in čimprejšnje okrevanje. Aja, Žine, uspešen lov na javorniške medvede ti želim, kakor tudi vsem ostalim, ki boste jutri v Hotederščici!
Lep pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 zz topka
#104252
Z rezultati pa le ni vse v redu. Sicer sem tudi na Timing že poslala mail, morda ga pa ne preberejo, zato še tu:
Pri rezultatih mlajših deklic je tudi en fant. In pa ena deklica letnika 94, ki bi morala biti kategorjio višje, v kategoriji deklic.
In časi deklic in dečkov (M2 in Z2)so tudi napačni. Je treba te čase odštet od časov mlajših dečkov in deklic, pa bojo ta pravi! So imeli oboji progo, dolgo 650m, tako da ni logike, da bi mlajši tekli še enkrat hitreje kot malo večji.
Uporabniški avatar
 S625X
#104253
Ja pa pri clanih je Zarnik 9.,Cornthwite pa 10-pozabil si je natakniti cip.
Uporabniški avatar
 softi
#104264
Dekleta in fantje :cast: ...Ni kej velik za povedat, ker za preganjat se v takem dežju po blatu, fajn mokrih skalcah in ostalih drsečih zadevah, moreš bit pa AS!

ČESTITKE!

Brankos je pa itak medicinski fenomen :wink: , pa da bi čimprej prišel spet on track....

:D
Uporabniški avatar
 yogo
#104265
Saj ni bilo dosti za razmišljat, po petih minutah je bil vseeno kam si stopil, ob lužo ali v lužo. Po jarku je pa itak tekel potok globok do gležnjev.
Res nevaren je bil pa spust z Grmade, sem jih kar nekaj prehitel, ki so imeli blatno rit.
Jankovič je bil suh in čist zato ker se je v Aubiju Q7 pripeljal :evil: . Ni neumen da bi v takem peš hodi okoli.

lp Yogo
Uporabniški avatar
 andreya
#104275
vencelj napisal/-a: Branko, tebi pa uspešno in čimprejšnje okrevanje.j


Upam, da ni kaj hujšega :shock: . Branko pozdravi se čimprej.
Uporabniški avatar
 RoKo
#104279
Brankos, danes si verjetno že OK :wink: Le počini malo, LJ lahko oddelaš tudi drugo leto. Se res ne splača divjat in si nakopat kaj hujšega. Srečno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA