Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#199149
Pozdravljeni!
GM4O ne sameva, na progi je Jani Marn - Jan Jan, ki je bil pred leti PRVI, ki se je odločil to za takrat odštekano zadevo ponoviti, seveda je Janiju to takrat tudi uspelo. :clap:
Jani je štartal v prvi krog ob 21,40 in jo sedaj že veselo kreše proti vrhu Bače. V Hudajužni ga pričakujemo okrog 2,00 in seveda po časovnici naprej. Noč je lepa manjka samo kakšen lunin žarek in bi bila popolna.
No držimo mu pesti, srečno Jani v temni noči.
#199175
Pozdravljeni!
Kratko poročilce z GM4O
Joco je v po končanem drugem krogu prenehal, izdalo ga je koleno in vztrajanje bi mu lahko samo še škodovalo :clap:
Jan Jan pa si je ža v prvem krogo na sedlu vrh Bače zvil nogo , vztrajal še krog do konca in prenehal tudi on :clap:
Ja ni kaj v enem krogu narediš cc 35.000,00 korakov in prav od vsakega si odvisen ali boš šel napraj, našima dvema to danes ni bilo namenjeno pa kaj bi to, GM4O bo še, fanta pa sta tudi še mlada.
Na progi pa sta Marjan in Izjemna, ki bosta potrdila članstvo v klubu prijateljev :clap:
#199229
Jožko napisal/-a:Na progi pa sta Marjan in Izjemna, ki bosta potrdila članstvo v klubu prijateljev

Res odličen dan ob spremljavi prijazne Tine. Tempo je bil pravi, vremenske razmere več kot ugodne. Zaključila sva v 7 urah in 12 minutah, nad čemer je bila Izyemna še sama presenečena. Punca je iz pravega testa :D

Rudi naju je postregel z okusnim bogračem, v Škofji Loki sva analizirala, ker nama je padel sladkor :wink: (njam njam...)

V gozdu je že čudovita jesen :)

Imejte se,
Marjan
#199247
Hoj,
tole je bila moja druga udelezba, ampak sele ta je bila pod 8 ur. Na prvega sva sli lani s Se1PR samo »na nedeljski izlet«, ki se je glede na najin cas (9 ur in se nekaj) koncal res bolj nedeljsko :wink: .
In sva seveda sklenili, da to leto ne bova le pripravnici. Se1PR je pred nekaj tedni odrinila se s tremi spremljevalci, jaz pa danes v spremstvu Marjana.

Na Crno prst je slo brez tezav, je bil pa toliko bolj naporen Durnik. Na poti na Porezen so me resili Marjanovi Enerviti, saj je bil moj tempo od koraka do koraka pocasnejsi, noge pa kot iz svinca. Spusti niso ravno moja specialiteta – zaradi obcasnih tezav s koleni. In zacuda, je bilo tokrat vse ok. Ocitno sem si nabavila res pravi par goskih superg. V glavnem, koncalo se je brez tezav in s sirokimi nasmehi :D .

Teh 7 ur je minilo kot bi mignil. Hvala lepa, Marjan, za spremstvo, prijetno kramljanje in vso pomoc na poti. Vsem, ki ste me nagovarjali k ponovni udelezbi in spremljali v mislih: super ste in lepo je bilo slisati vase vzpodbudne besede. :clap:

V tem koncu pa je ze cutiti jesen – bukvam ze rumenijo listi. Od casa do casa zaveje ze malo hladneje. Kljub temu je bilo vreme cudovito in kot naroceno za naju. Ko sva se spuscala s Crne prsti, so se z dolin dvigovale meglice. V daljavi je bila za gorami temna sivina, ki je poudarjala psenicno rumenino ozgane trave na pobocju. Za drugic povabiva se fotografa na pot, sva sklenila ;). Pa gobarja tudi – midva namrec nisva utegnila nabirati vseh tistih vabljivih marel na poti. Najine kulinaricne zelje pa sva si izpolnila le v domisljiji, kasneje pa tudi pri Rudiju in na torticah.

Se ze veselim nasega jesenskega srecanja v tem prelepem koticku gora.

lp :D
PS: Jan jan in Joco, zelim vama cimprejsnje okrevanje in uspesne ponovitve.
#199249
Kot je že Jožko poročal, sem včeraj na Petrovem Brdu štartal na ponovitev Extremno. Pred začetkom sem bil poln strahu in spoštovanja do trase, kajti že lani sem tukaj doživel prvi neuspeh, zato sem se tokrat zadeve lotil še bolj preudarno. Vendar je bilo včeraj nad lepimi hribi okoli Baške grape očitno nekaj v zraku. Pa o tem kasneje.
Na Petrovem se srečamo še z Jožkotom in Dorico, dorečemo logistiko, spremlja me tudi moja Janja za pomoč in oskrbo čez dan.

Torej, štart ob 21.40h. Začnem lepo počasi in previdno, hitro sem ogret, kot strasten gobar najdem tudi prve jurčke. :D Ker svetim bolj po tleh in iščem gobe, hitro zaidem in namesto levo proti Koucam napredujem po vlaki navzgor. :evil: Ker imam roke polne gob, me prešine, da bi bilo dobro osvetliti še kakšno markacijo. Teh seveda že zdavnaj ni več, zato se lepo vrnem nazaj, spravim gobe za smreko in jih pokrijem, da jih bom v drugem krogu nabral v vrečko. Nadaljujem do Kouc, tam sem po 32min, kljub nočnemu gobarjenju sem nekoliko prehiter. Za lovsko kočo gledam tablo Maratona in se usmerim navzdol, namesto navzgor. :evil: To ugotovim po cca 500m spusta, obrnem in nazaj. Začnem razmišljati, kako je vse enostavno, če imaš s seboj nekoga, ki pot dobro pozna in se z nočno orientacijo ni potrebno ukvarjati. Ponovno sem nazaj, kjer se zberem in nadaljujem, tokrat v pravi smeri proti vrhu Bače. Ko pridem do mesta, kjer je druga oskrbovalna postaja Maratona GM4O, mi v bližini lovske koče tik pod vrhom Bače uspe nerodno stopiti na kamen sredi trave, v gležnju »škrcne«. :twisted: O besedah, ki sem jih tisti trenutek izrekal, pa na tem mestu raje ne bi pisal. Stisnem zobe in nadaljujem. Navzgor napredujem dobro, spusti pa so vse bolj boleči. Na poti nisem niti eno uro in se mi uspe 2x izgubiti in zviti gleženj. Kakšen začetek!!!

Na vrhu Bače sem točno po eni uri, nadaljujem z bolečinami in upam, da se bodo unesle. Kobla po 1h20min, stanje se slabša, sedlo Čez suho po 2h05min. Kljub vsemu sem še vedno dovolj hiter, tudi sicer se odlično počutim, telo teče kot namazan stroj, le na vsakem koraku me boleča noga spominja, da je tam spodaj nekaj hudo narobe. Vzamem tableto proti bolečinam.
Nadaljujem spust proti Kalu in napredujem skozi zapuščene vasice proti Hudajužni, kjer sem točno po štirih urah od štarta. Tam me pričaka le kdo drug kot sam Jožko, ki mi prinese okrepčilo. Povem mu, kaj se mi je zgodilo, pogledava gleženj, ki sploh (še) ne izgleda preveč otečen.
Začnem z vzponom proti Poreznu, čez Durnik gre kot po maslu, Elizejske so mimo kot za šalo, le na Večni poti me malo »pobere«, kljub temu sem iz Hudajužne do legendarnega WC-ja potreboval 2h. Ko se teren pred kočo zravna, me začne noga še bolj boleti in v trenutku se odločim, da na Petrovem Brdu zadevo končam. Toda do tja dol je še potrebno priti. Po 1h35min mi uspe z velikimi mukami priti do »cilja«, nočni krog zaključim v 7h38min.

Pri vseh teh korakih, je dovolj samo en sam napačen in stvari se postavijo na glavo. Sedaj me čaka rehabilitacija v upanju, da se zadeve ponovno lotim.
DURNIK : JANI = 3 : 1

Lp Jani

Prilagam dokazno gradivo
Slika

Slika
#199341
Pozdravljeni!
Čestitke Tina za opravljen krog in seveda vstop v klub prijateljev GM4O. Imala sta res izredno lep dan za taka opravila in vidim, da sta ga z Marjanom lepo izkoristila. Verjamem pa tudi, da s takim spremstvom res ni bilo težko ali pa rečem drugače vsaj LAŽJE opraviti z Durnikovo strmino.
Seveda se bosta tudi Joco in Jan Jan še poravnala svoje dolgove v to ne dvomim. Poznam pa še enega, ki mora poravnati svoj dolg iz lanske leta in tudi ta ga bo poravnal ne dvomim.
Vsem skupaj čestitke za opravljeno delo za lepe misli in pozotivno energijo, ki jo puščate na teh prelepih stezicah in seveda mi jo s pridom pobiramo za vami.
Srečanje se približuje in tudi načrt se že nekako pripravlja. Več o tem pa v temi, ki jo bom prav kmalu odprl.
#199515
Pozdravljeni Izyemna, Joco in Jan-Jan!

Čestitke prav svem: Izyemni za uspešno včlanitev, Jocotu in Janiju za krog, dva...

Tako veliko vsega ( trdne volje, izjemne energije, priprav, pogojev in ne nakoncu - veliko, veliko sreče) je potrebno da ti uspe in tako malo da ti ne uspe.

Tokrat je odtehtalo tisto malo... drugič bo, prepričan sem, sreča na vajini strani!

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone

P.S. Hitro regeneracijo in vrnitev na Koblo, Črno prst in Durnik vama želim.
#228519
Pozdravljeni!
Ja GM4O ne sameva, na tem krogu se vedno kaj dogaja, če ni dost časa podnevi pa še ponoči :D . In tako je tudi danes. Dober znanec TFja, dober tekač predvsem ultraš se je odločil, da se vpiše v sekcijo EKSTREMNO. No pa da ne bo preveč ugibanja to je naš prijatelj AVI :D S prijateljem, ki ga bo pospremil v nočnem krogu sta štartala pred kako minuto na Petrovem Brdu. Izbral si je primeren čas, kratka noč in lepo vreme. Želimo mu srečno, prevsem pa varno nočno hojo, ki jo pa bo komaj za dobre pol kroga. Jutri pa ga že pospremim kak kilometerček in ga počakam s kakšnim priboljškom :D
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 52

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA