prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 matej123
#339294
Pozdravljeni.

Zadnjih 5 let uporabljam Garmni Forerunner 405. Ura mi še vedno dobro služi, ima pa kar nekaj pomankljivosti in bi jo želel zamenjati. Gledal sem Suunto ambit 3 peak and Garmin Fenix 3. Ker so te ure drage me zanima vaše mnenje. Predvsem me zanima katera ima bolj natančen GPS in višinomer. Suunto ima napovedovalec neviht in vremenske podatke, zanima me kako se to obnese. Ima tudi dolgo življensko dobo baterije, če naštimaš na 5 sec GPS naj bi zdržala taj do 30 ur, kar prav pride pri večdnevnih pohodih in tudi teku da ne polniš ravno vsak dan. Ter kako deluje ko plavaš srčni utrip in druge stvari, ter kako se obnese v slani vodi. zanima me tudi, če ja napovedana ali pa v prihajanju kakšna bolj izpopoljnjena športna ura. Ter če bi vi na moje metu uro zamenjali.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.
 bossteb
#339300
Hm, jaz sem se navduseval nad Garminovim Fenixom 3, ker je res eleganten pa se top karakteristike. Gledal sem tudi Suuntota Ambit 3, ga ima kolega, ampak mi je bil Fenix bolj vsec. Ker pa so to dejansko +500 € ure, sem nazadnje pristal na Tomtom Runner Cardio za 250 €.
Izkazalo se je, da Ambit 3 pesa na GPS sceni, ker podpira samo to GPS, medtem ko ima moj Tomtom podporo se Glonass... S kolegom sva sla na en tek okrog nasih hribov in dolinic in je njegov Suunto izgubil signal v neki zakotni grapi, medtem ko je Tomtom verjetno zahvaljujoc Glonassu to grapo cisto enostavno sledil.

In glede na to, da je Fenix Garminov (izdelovalec GPS-ov) in da ima tudi podporo za ruske satelite, mislim, da bo GPS mnogo boljsi od Suuntovega. Toliko o tem, o ostalih stvareh ne vem veliko.

Konec koncev tudi ne vem, kaksen je software tako enega kot drugega.

Upam, da sem lahko kaj pomagal, pa upam, da ne v napacno smer. :roll: 8)
 markomav
#339303
Jaz sem imel Garmin 405 skoraj 6 let. Me je nekajkrat pustila na cedilu med tekmami tako, da sem se odlocil za nakup nove ure. Sem se odlocil za Garmin 620...imam pa pomisleke, ker naj bi naslednja verzija te ure 630/625 prisla ven konec leta oz prihodnje leto. Morda kdo kaj vec ve kdaj naj bil 630/625 prisla na trg? Domnevam pa da bo cena tudi vsaj za zacetek kar visoka...620, bi z vnovcenjem 405 pri Garminu dobil za cca. 280EUR.
 matej123
#339371
Hvala za odgovore,amlo mi je bolj jasno, samo še vedno nimam odgovorv an kaljučna vprašanja. Mogoče se oglasi še kdo, ki si lasti obe uri oziroma je v tem poslu. Lp
 rio
#339374
to, da ambit 3 peša na gps sceni je kar hitra izjava. ambit 3 blesti na področju gps natančnosti in stabilnosti. to je pa tudi vse. Fenix ima znatno več funkcij, je novejši, boljši zaslon, natančnost je pa v k....prav tako stabilnost. to ni moje osebno mnenje. pogledat treba par forumov in bloge od dc raimakerja in ti bo hitro jasno po masi uporabnikov....

lp
 bossteb
#339399
rio napisal/-a:to, da ambit 3 peša na gps sceni je kar hitra izjava...
lp

Nisem imel namena blatit, ampak v primerjavi s skoraj dvakrat cenejso uro, ki podpira poleg ameriskih tudi ruske satelite, lahko iz prve roke povem, da se je Ambit 3 izgubil, kjer je Tomtom brez tezav sledil pozicijo.
V primerjavi s Fenixom je tu v slabsem polozaju.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA