področje za najavo in objavo fotogalerij s tekaških prireditev in dogodkov

Moderator: ero

V Slovenski Bistrici je bilo danes (uraden naziv): Prvenstvo Slovenije v metalskem peteroboju, teku na 10.000m in hoji na stezi za veterane.

Ker zaradi težav s prstom na nogi nisem mogel na POHOD NA 3K, sem z otroci šel malo pogledat to DP za veterane in nastalo je nekaj FOTK.
Uporabniški avatar
 INOT
Nisem vedel, da je bilo to "državno prvenstvo" :shock: Katere države že? :roll:
Uporabniški avatar
 tae
INOT v tvojem blogu sem si prebral situacijo. Po mojem bi bilo vseeno dobro, da še tu javno kaj več napišeš o tej polomiji. Morda bo zaradi tega naslednjič bolje.
Uporabniški avatar
 zz topka
Ja, bravo, Inot, to pa prav res ne tudi sama ne vem, v kateri državi smo bili danes.
V glavnem, glede teka samega: sama sem si zaradi lanskih izkušenj v Kopru rekla, da bom kroge štela svojemu ZZ Topu in da si bom zapomnila, kateri so pred njim, da bom vedela, po komu se orientirat, če slučajno kje zaškripa...
In prav to se je seveda tudi zgodilo. Ona dva reveža od Timinga sta prav kmalu zabredla, ko nista več mogla štet krogov VSEH...
No, sama sem dala gliho na to, da pred njim teče št. 9, on pa takoj korak za njim. Nekje okoli polovice sta ju dohitela št. 61 in št. 62. Skupaj so tekli približno dober krog, ko sta potem šli prav ti dve številki naprej. Tako je ostalo do konca , s tem, da je ZZ top zadnji krog in pol malo potegnil in 9- ko prehitel in 100% sem, da je ZZ top odtekel vseh 25 krogov.
No, seveda ni bilo kaj drugega pričakovati, kot to, da bo nekaj narobe.
Tekači so se med sabo le nekako pomenili in videli, kje so, saj se jih veliko med sabo pozna in vejo, kam kdo sodi. Priznam, da sama nisem poznala po imenu nikogar od moških, razen ZZ topa in Saviča.
Tako smo po končani podelitvi, ki je kar nismo mogli dočakati in na katero so ubogi Hrvati čakali 3 ure in potem odšli praznih rok domov, ker medalj za tuje tekače sploh niso zrihtali, ker niso vedeli?, da jih je treba zrihtat, izvedeli prav od št. 9, da naj bi bil moj ZZ top celo drugi in ne tretji, kot je bilo na podelitvi. Prav Inot naj bi bil v drugi kategoriji, a bem, bomo pač preživeli tudi z medaljo za tretje mesto.
Če bi kje na najzabačnejšem selu delali tako tekmovanje, kot je bilo danes, bi ga organizatorji izpeljali z levo roko. Tu pa je bil denar za DP veteranov zrihtan in to je bilo najvažnejše. ( Le bog ve, koliko?)
Tekmovalci pa ....
Še nekaj plačjate, eni 4€, eni 10€, odvisno, kako vas lahko prinesemo okoli, pa si štejte kroge in se borite za svojo uvrstitev!
Ne vem, sama bi ocenila vso zadevo kot eno samo velika žalost, ki jo je treba čimprej pozabiti....
 hitrohodec
Hvala klatez za fotke, kar se tice rezultatov hoje pa jih bom cimprej objavil skupno z lestvico "Jadranskega Pokala 2008 v hoji". Za kolajne tujcem pa nismo pri ZAVS pri tem nic krivi, ker bi moral le-te preskrbeti organizator (Almont), bomo pa tudi to luknjo "zakrpali" in bo vseh 5 Hrvatov in Italijan dobilo zasluzene kolajne pa cetudi bi jih moral sam kupiti!
Topka, Ti pa le pridno treniraj, ker imas z ritmom na 5 km le nekoliko pod 6'/km v Ljubljani lepe moznosti za kar visoko uvrstitev, ker pa na razdaljo nimas vecjih nihanj bi lahko na 10km celo zelo prijetno presenetila! Trenirat pa moras hojo teh zadnjih 8 tednov vsaj 3x tedensko. Priporocam Ti hojo na cimbolj ravni trasi (do 12km) ker se itak ze precej bavis z gorskim tekom in Ti moci ne manjka, rabis pa hitrost in to si jo lahko preskrbis le na ravnih progah. Ce imas moznost opravi 1 tedenski trening na stezi (segrevanje in 4/5x 1000m na 80% maksimalne hitrosti). Treniraj v hladnejsih urah, bolje jutranjih, ker imas obe tekmi zjutraj.
Dober trening!
Uporabniški avatar
 INOT
Tu ni več kaj za pisat ker bo spet prišlo samo do kregarije.
Kdorkoli je bil odgovoren za to tekmovanje si ni niti prebral razpisa, naredil kategorije čist po svoje (konkretno jaz bi moral biti v kategoriji 35-39 let) in kar je še najslabše od vsega je totalno neupoštevanje osnovnih pravil AZS za takšne tekme.
Zdaj mi je žal, da sem sploh vzel tisto medaljo. Moral bi vse skupaj bojkotirat.
 kovit
INOT napisal/-a:Nisem vedel, da je bilo to "državno prvenstvo" :shock: Katere države že? :roll:

:nono: lej ga fanta , pa si zadnič v Tržiču reku da te ne bo na to tekmo.
Sam sem se prpravlu na to tekmo, zjutraj vstal, ko pa sem hotel zbutiti hči, da greva, mi srce ni dalo, da bi ji prekinil sladek sobotni spanec, tko da sem lepo ostal doma...
Ja to s štetjem krogov je pa bila težava že lansko leto, tko da je zelo dobr imet sabo nekoga ki ti šteje kroge...pa v končni fazi se da tudi brez tega vedet kje si, že po samem času na štoparci....je pa res da bi blo dobr to v prihodnje mal popravit.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA