področje za najavo in objavo fotogalerij s tekaških prireditev in dogodkov

Moderator: ero

#310800
Tekma, kjer se je zgodila NAJVEČJA BEDARIJA od kar hodim na tekme in od kar se ukvarjam s športom!!! :--

Tekmovalcem, ki so spregledali oznako, na kateri je pisalo "10KM OBRAT" in so na koncu zaradi lastne napake prišli v cilj s slabšimi časi, so se na koncu v cilju ODŠETAVLI zaostanki, ki so jih prejeli v tistem delu, ko so tekli nekje po svoje ...

... tekmovalka, ki je prišla v cilj kot peta med ženskami ali celo še slabša, je na koncu bila ABSOLUTNA ZMAGOVALKA ... Kaj takšnega pa še ne ... SRAMOTA!

PS. Testenin na koncu pa raje ne bom komentiral. Najbolje bo, da drugo leto tistim puncam, ki jih strežejo daste desertno žličko, da se bojo še malo bolj mučile kot so se letos, ko so porcije basale z jedilnimi žlicami ... :--(
#310834
Najlepše hvala za navijanje in fotografije ter družbo!

Vsak pač ima pravico do svojega mnenja! Ker nihče ni popoln se napake pač dogodijo, ampak to še ne pomeni, da je vse slabo. Sam moram pohvaliti organizatorja, ker se je potrudil po najboljših močeh, pa tudi nevšečnost popravil. Tudi glede hrane nimam nobenih pripomb, ker je bila čisto vredu. Sicer pa na tek ne grem jesti ampak teči.

Tako, da drugo leto spet pridem!

Čestitke vsem! :clap: :clap: :clap: :laola
#310888
Čestitke vsem tekačem in tekačicam, ki so tekli in pretekli progi v Črni na Koroškem na razdalji 21 in 10 km.Fotografu, hvala za fotke ;)

bobsaap napisal/-a:Tekma, kjer se je zgodila NAJVEČJA BEDARIJA od kar hodim na tekme in od kar se ukvarjam s športom!!! :--

Tekmovalcem, ki so spregledali oznako, na kateri je pisalo "10KM OBRAT" in so na koncu zaradi lastne napake prišli v cilj s slabšimi časi, so se na koncu v cilju ODŠETAVLI zaostanki, ki so jih prejeli v tistem delu, ko so tekli nekje po svoje ...

... tekmovalka, ki je prišla v cilj kot peta med ženskami ali celo še slabša, je na koncu bila ABSOLUTNA ZMAGOVALKA ... Kaj takšnega pa še ne ... SRAMOTA!

PS. Testenin na koncu pa raje ne bom komentiral. Najbolje bo, da drugo leto tistim puncam, ki jih strežejo daste desertno žličko, da se bojo še malo bolj mučile kot so se letos, ko so porcije basale z jedilnimi žlicami ... :--(


Koliko berem, smatraš, da zato, ker ena tretina tekačev sploh ni videla oznake, kjer je pisalo 10 km,(tudi večina vseh ostalih jo ni, ampak so bili opozorjeni s stranih nas), si ne zaslužimo, da organizator popravi saj delno napako?! ....da smo vsi slepi,da vsi tečemo po svoje halllloooo
Ampak, očitno je bolj problem v tem, da sem ostala, postala absolutna zmagovalka. Jaz se nimam za kaj opravičevati, povedala bom samo to, da sem tekla tako kot vsi ostali, da so sodniki upoštevali vsem odbitek časa (tekači, ki so spremljali km in svoje čase, nekateri so tekli tudi za menoj,vključno še z preostalimi drugo,tretjo,četrto uvrščeno tekačico) dobro vedo, kakšen je bil moj čas in pretečena razdalja.Kljub moji podaljšani progi, z odbitkom časa, mi je naneslo boljši čas od vseh ostalih tekačic.Kaj potem tudi vsem ostalim tekačem in tekačicam, ki so tekle za menoj, so njihovi časi in uvrstitve SRAMOTNE :!: :!: Ali samo moj?? !!
Tudi meni se v moji desetletni " tekaški karjeri ", še ni to zgodilo, da ni bilo označeno, kje je obrat.....
Ne bom ne hvalila ne kritizirala tekme.Vem, da je za vsako tekmovanje potrebno veliko vnešenega truda in dela.Povsod se lahko zalomi. Organizator, si kljub vsemu, ne zasluži samo kritiko, tako kot si jo ti navedel.Vsi, ki delajo na takšnih tekmovanjih so prostovoljci, ter vsaka jim čast, da svoj čas posvetijo športu in delu z ljudmi.Škoda, da je nekaj takih mend njimi,ki ne vidijo nič dobrega.....strinjam pa se, da se pove, tudi tisto, kar je slabo.
Lep tekaški pozdrav
#310890
Bernarda, kako si ti tekla prvih pet kilometrov smo videli vsi, ampak, kako BI tekla naslednjih pet kilometrov, pa ne ve nihče, če bi ... Bom dal primer ...

Torej, jaz recimo, sem dva kilometra pred ciljem imel tekmovalca pred seboj 200m, tekmovalca za seboj pa 100m ... Ker mi ni bil interes "razpasti se", se na koncu več nisem gnal za tistim pred mano, ampak sem samo kontroliral tek do cilja, da me ni ujel tisti za mano. Torej več nisem dajal vse od sebe in kaj če je bilo tako tudi s puncami, ki so bile na progi s teboj!?!?

Sem včeraj gledal "uradne rezultate" in opazil, da dekle, ki je bilo na obratu mislim da med 5-7 mestom, je na koncu končalo veliko slabše, pa čeprav je v cilj prišla kar nekaj minut pred teboj ... Na koncu si ti bila absolutna zmagovalka, ona pa je končala na X mestu.

Greva naprej ... Kako je lahko organizator "posplošil" izgube ... Nekateri so tekli naprej kilometer, nekateri 600m, mogoče se je pa med vsemi temi našel tudi kdo, ki je opazil vas in napako popravil po 100m, a se mu je na koncu odbilo isto časa, kot vsem ostalim ...

... in ja, NE PRETIRAVATI ... Kakšna tretina tekmovalcev!?!? Vsega skupaj ne vem če vas je bilo 10, maksimalmo 15, ki ste zgrešili tablo in napis ... Zakaj sem jo videl jaz? Zakaj so jo videli tekmovalci pred menoj in MNOGI za menoj?

Letos v Rovinju na tekmi, je tekmovalka malenkost pred ciljem zašla in tako svoje mesto "odstopila" drugim ... Posledično je ostala tudi brez kar nekaj denarja ... na progi je bila oznaka, nihče je ni PRIJEL za roko in ji rekel: "Hej, mala, kam pa kam!? Tukaj moreš zaviti in teči naprej!" Hja, je pač zaj*bala in priznala svojo napako ...

Nikakor nisem rekel, da je SRAMOTNA tvoja zmaga, sem prepričan, da bi v tisti konkurenci v Črni zmagala, če bi pravilno obrnila ... Pravim le, da je sramotno, kako se je organizator odločil rešiti napako ... Na tak način jo ni rešil še nihče NIKJER in je verjetno ne bo rešil več NIKOLI ... In ja, če bi se to zgodilo MENI, ne bi rekel niti besede, ampak bi že naslednji dan naredil trening, da bi že na naslednji tekmi dokazal, kdo je NAJBOLJŠI med ženskami!

In še nekaj malenkosti:

bernarda napisal/-a: Tudi meni se v moji desetletni " tekaški karjeri ", še ni to zgodilo, da ni bilo označeno, kje je obrat.....


Je bilo označeno, zame in za mnogo drugih tekačev več kot očitno!

bernarda napisal/-a: ... da organizator popravi saj delno napako?!


Kakšno napako pa je naredil!? Sej si imela tablo, na kateri je vse lepo pisalo!

bernarda napisal/-a: Ampak, očitno je bolj problem v tem, da sem ostala, postala absolutna zmagovalka.


Jaz sem videl, da si v cilj prišla kot peta ali celo šesta ... Zame NISI bila zmagovalka in zato ti tudi nisem čestital ... Ko boš pa na naslednji tekmi prišla v cilj kot prva, pa ti bom z nasmehom na obrazu segel v roko. :)

Bernarda, pa brez zamere ... Teh zadev ne pišem na osebnem nivoju, ampak bolj ali manj letijo na organizatorja ... Pa čeprav se je še tako trudil, da bi rešil zadeve, ki jih sploh ni bilo potrebno reševati. :)

PS. Vse zapisano so SAMO MOJA MNENJA in imam pravico do njih! :)
#310894
Ne bom se spuščala v podrobnosti, ki si jih napisal, ker .......

Tako kot jaz, so tudi ostali podali svojo pritožbo.........odločitev pa je bila sodniška.

Nikomur ne rabim ničesar dokazovati, razen sama sebi. Borim se za sebe in samo za sebe.
Vsak za sebe ve, koliko je dober ali nedober,pošten ali nepošten,fer ali nefer.....

Tako, da .......dobro teči na naslednji tekmi. :wink:
#310900
bernarda napisal/-a:Nikomur ne rabim ničesar dokazovati, razen sama sebi. Borim se za sebe in samo za sebe. Vsak za sebe ve, koliko je dober ali nedober,pošten ali nepošten,fer ali nefer.....


Bernarda, ničesar te ne obsojam, kristalno jasno mi je, da si v tisti konkurenci v Črni bila najboljša, najhitrejša, žal pa zaradi svoje napake nisi prišla prva v cilj in sem še vedno mnenja, da kdor je prvi vi cilju je tudi zmagovalec, kdor pride v cilj s časom 50min in več, ne more na koncu v rezultatih imeti zapisano 45 min in nekaj ... :)

... obsojam pa organizatorja oz. vse tiste, ki so se tako odločili, kot so se, da rešijo dirko tako, kot so jo ... Zaradi takšne rešitve so namreč nastale anomalije pri rezultatih oz. razvrstitvah pri ostalih tekačih (beri: tekačicah) ... Kot sem že zapisal, dekle, ki je obračalo kot peto ali šesto, je v cilj tudi prišlo peto ali šesto, je na koncu pristalo nekaj mest zadaj ... zgolj zato, ker so jo "prehitele" tekačice za "zeleno mizo", ne pa na progi, kjer se dejansko tekmuje. ;)

Upam, da se kmalu vidimo spet na kakšnem teku in da ti bom lahko čestital, ker si prišla prva v cilj in bila absolutna zmagovalka - zame v Črni nisi bila (povdarjam - zame). :)
#310923
Ne vem, kakšna je bila oznaka, da so jo tekači spregledali. Ali je bila tako slaba, da je bila napaka njihova, ali napako lažje pripišemo organizatorju. Tako da je o tem težko razglabljati na forumu.

Vsekakor pa razmišljam o tem, kaj naj bi storil organizator, potem ko se je že izkazalo, da se je zgodil ta nesporazum.

Po moje je bila napaka to, da je tekmovalce, ki so zašli (ne glede na to, kdo je kriv), odbil čas. Navsezadnje je to nemogoče storiti, ker ne moreš vedeti, koliko časa jim je treba odšteti. To je, kar se časa tiče.
Kar zadeva uvrstitev, pa ... sama ne vem, kaj bi bilo najbolje.
Podelitev nagrad tistim, ki so bili počasnejši, a so bili v cilju prej, se mi ne zdi primerna. Prav tako pa je sporno tudi to, da podeliš nagrade tistim, ki so bili v cilju kasneje, čeprav je to "fer".

Kaj torej? Jaz bi v tem primeru računala na fair-play udeležencev teka. PRED RAZGLASITVIJO rezultatov bi kot organizator k sebi poklicala tistega, ki je bil prvi v cilju, kot tistega, ki bi moral biti prvi (če ne bi zgrešil oznake) - oziroma če se delijo priznanja za prve tri, potem bi pač poklicala prve tri. Razložila situacijo, da so bili eni res prvi v cilju, vendar bi računala na to, da se bodo strinjali, da nagrada pripada hitrejšim.

in na podelitvi bi vse to tudi javno povedala in se opravičila za napako.

Tako mislim, da bi moral ravnati organizator. In bi se izognili tem obtoževanjem, ki jih je povzročila njihova napaka. Ker ta obtoževanja so za moje pojme hujša posledica od tega, ali medalja pride v napačne roke ali ne. Navsezadnje ne gre za svetovno prvenstvo.
#310925
Bernarda, ni potrebe, da se počutiš krivo in tudi ni potrebe, da razglabljaš o tem z mano, ker sem lepo rekel, da te ničesar ne obtožujem ...

... OBTOŽUJEM pa organizatorja, saj se je takšna ISTA zadeva zgodila mislim da kakšno leto ali dve nazaj tudi pri moških, kjer je vodilni tekač tekel naprej od table ...

... kot kaže, se iz te napake pred leti, organizatorji niso NIČ naučili. ;)

In še enkrat, Bernarda ne jemlji teh mojih besed osebno, moje besede so v veliki meri namenjene organizatorju in temu, kako se je zadeve na koncu rešilo. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA