iščete rabljeno športno opremo ali pripomočke? povejte tule ...

Moderator: ero

 radkolj
#352054
Pozdravljeni,

kar je bilo sprva samo nujno zlo se je sedaj razvilo v redno rekreacijo.
Sedaj bi potreboval uro, da lažje spremljam moj napredek oz. pomanjkanje le tega. Iščem športno uro do nekje 130-160€. Zaenkrat sem gledal predvsem Garmin in Polar vendar sem odprt tudi za kakšno drugo znamko. GPS obvezno, HR bi bilo dobro imeti, activity tracker je plus.
Ura naj bo ohranjena, po možnosti z garancijo.
L.P.
Uporabniški avatar
 Thazz
#352058
V hervisu imajo akcijo Polar M400 za 99 eur. Samo ne vem ali imajo samo roza barvo ali tudi črno. Za tak denar, po mojem boljšega ne moreš dobit (Tudi če jo vzameš na mimovrste za 160 eur si še vedno znotraj svojega budgeta).
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#352061
Na servisu lahko zamenjaš pašček-barvo na M400. Cena je verjetno kakšnih 30 EUR.

Vidim, da imajo trenutno tudi Garmin 235 v akciji za 240 EUR , kar je zelo ugodna cena, če koga zanima ta ura.
 bossteb
#352064
Ravno danes je prispela moja TomTom Adventurer. Moja ze tretja TomTom ura, prvi je bil osnovni Runner Cardio, drugi potem naslednja generacija Runner2 Cardio in sedaj se tale Adventurer, ki oa ima vse, kar sploh potrebujem. Razlika med Runner2 je v tem, da ima tale se moznost preko blututa predvajati glasbo, sicer nekaj, kar res ni potrebno, vsaj meni se zdi povsem odvec (ceprav glasbo vecino tekov prakticiram s Sonyjevim walkmanom); ima pa, kar sem prej pogresal, barometer. 8)

Tako da, ce je kdo v potrebi po Runner2 Cardio, jo dam za 100€. :)
Uporabniški avatar
 rok.si
#352065
V Intersportu imajo Garmin Forerunner 25 za 130 eur. Jaz jo imam in sem zelo zadovoljen. Dobro dela, je intuitivna za uporabo in ni tako ogromna-bikasta kot večina, je pa res, da ima bolj osnoven nabor funkcij.
 radkolj
#352075
Hvala vsem za odgovore. Tudi sam sem gledal roza m400 ampak ker bi jo uporabljal ko activity tracker bi se verjetno hitro naveličal roza barve.
Suunto pa je za moje pojme prevelik in okoren da bi ga imel cel dan na zapestju.
Zaenkrat se malo nagibam h Garminu ampak je reddit poln zgodb o lobotomiziranih forerunnerjih.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#352084
Saj sem ti napisal zgoraj - pokliči na uraden servis in vprašaj, koliko stane menjava paščka z drugo barvo. Sigurno ni nek velik denar in če dobiš roza model za 100 EUR bo skupna cena z menjavo vred še vedno odlična.
 Gasper`
#352088
jorgamesh napisal/-a:Vidim, da imajo trenutno tudi Garmin 235 v akciji za 240 EUR , kar je zelo ugodna cena, če koga zanima ta ura.


Sem kupil FR 235 pa ga bom zamenjal za FR 230 s prsnim trakom za merjenje HR.

1. senzor na spodnji strani uri je meni osebno moteč, v kolikor nosiš uro 24/7.

2. natančnost merjenja je tudi za rekreativnega športnika nesprejemljiva. Pri srčnem utripu do 120 bpm je meritev "dokaj" natančna (+-10 bpm). Nadalje pa trenutno razviti algoritmi za interpretacijo pretoka krvi enostavno odpovedo.

Razni testi navajajo zakasnjeno zaznavo pravega srčnega utripa, vendar v mojem primeru, tudi po 10 min intervalnih treningov, ko je utrip vedno 170+, mi je FR 235 zaznal max. 142 bpm (povprečen utrip 132).

V kolikor koga zanima, še razlage oz. mnenja strokovnjakov, kateri so povezani z razvojem optičnega senzorja, o razlogih za nenatančnost meritev:

http://www.wareable.com/sport/optical-h ... speak-9763

Ps: nekosmate roke in dobro vidne žile.
Uporabniški avatar
 nordnung
#352491
Da ne odpiram nove teme, bi kar tule vprašal.
Ali polar a360 prikazuje tudi uro, ali je le dovzeten za aktivnosti in merjenja. Na škatli ura ni omenjena pa me zanima, če lastniki lahko to potrdite. Torej lahko a360 služi tudi kot običajna ura?
Hvala in lp
 bossteb
#352492
nordnung napisal/-a: lahko a360 služi tudi kot običajna ura?
Hvala in lp

Google pravi, da ja. Tudi posnetki na Utubu tako koazejo. ;-)
Uporabniški avatar
 nordnung
#352493
Sem tudi tako pomislil, kajti če meri dnevno porabo in kvaliteto spanja, mora biti vse osnovano na času. Torej prikazuje tudi mode uro...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA