Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tamt
nisem noben strokovnjak, pa vseeno - trening je vsekakor treba zmanjšat, nobenih dolgih tekov 2 tedna pred maratonom; zadnji teden pa sploh krajši teki, mogoče kaki šprinti in pa dosti počitka; hrana zadnji teden - veliko hidratov (testenine, riž...), zadnji dan pred maratonom nič novega, nepreizkušenega, zaradi česar bi lahko imel pol kake prebavne težave na sami tekmi in to je to;
kaj več pa ti bo še kdo bolj izkušen svetoval; sama grem samo na mali maraton;
 marjan
Zadnji 4 tedni so zelo pomembni, kajti 4 in 3 teden pred maratonom je treba garati in še enkrat garati, ker se da še nekaj na hitrosti nardit. :D

2 in 1 teden pred maratonom pa je kilometrina precej manjša. Recimo po programu za 3.30, kot ga je napisal Borut Podgornik v Poletu sledi:

:arrow: 2.teden pred maratonom
Ponedeljek: odmor
Torek: 1 ura fartlek (sam tečem 2 minuti hitro 4 45 min/km in 3 min 5 40 min/km, prej opravimo 10 min počasnega teka za ogrevanje in na koncu pet do osem minut prav tako počasnega teka))
Sreda: odmor
Četrtek: 20 km (15 minut ogrevanja, 15 km s hitrostjo 5 min/km = maratonska hitrost, 10 min izteka)
Petek: 45 minut počasnega izteka
Sobota: odmor
Nedelja: 1,5 ure teka z "nedeljsko" hitrostjo

:arrow: 1. teden pred maratonom
Ponedeljek: odmor
Torek: 45 min počasnega izteka
Sreda: odmor
Četrtek: 30 minut počasnega
Petek: odmor
Sobota: 20 minut počasnega teka
Nedelja: Maraton Ljubljana : cilj 3 30 (5 min/km)

Sam sem ta program delal lani pred Podgorico (seveda tudi 3 in 4 teden pred maratonom), delam ga tudi letos in mislim, da je dober. Edino v soboto pred maratonom ne tečem.

Upam, da sem kaj pomagal.

lp
Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA