Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Luka27
zdravo!

mi pomagate? kaj je boljsa podlaga za tek, makadam, ali tartan. kje bodo noge manj trpele?

hvala
Uporabniški avatar
 Oli R
Hm, brez zamere, ampak zame je to tako kot bi vprašal kaj je bolje za pod rit - Mercedes ali BMW ali Audi.

Nekateri prisegajo, da asfalt uniči kolena, drugim je vseeno, ker ga kompenzirajo z obutvijo, načinom teka. Potem nekdo ne mara nabijanja na peto in "valjenja" noge in bo tekel po prstih in mu bo za podlago vseeno, naslednji bo imel tahudo pronacijo in bo v najbolj ortopedskih supergah še vedno jamral da je kriva podlaga.

Predvsem imej kvaliteten copat primeren zase in testiraj kako ti leži na različnih podlagah oziroma katera podlaga TEBI odgovarja.
 Luka27
no,sj vids da sm se v plenicah :lol: se ze kaj naucimo.hvalaza odgovor.
Uporabniški avatar
 incic
Za noge so bolj primerne mehke podlage!! Tartan je iz prožne gume na kateri si si hitrejši ampak si hitro nabiješ noge. Zato jaz delam treninge kolikor se le da po mehkih podlagah (makedam, parki..........) pa še boljši občutek je ko prideš na tekmo ki je na asfaltu.
 Luka27
ja ampak ce si skos na mehki podlagi, potem noge tolk bolj trpijo na asfaltu, al se motim?
 klopotec
Po vseh podlagah je treba tečt, ker ko greš nekam na organiziran tek (tekma), so taki teki tako na makadamu, asfaltu, tartanu, poljskih - gozdnih cestah, travnikih. Meni najbolj paše gozdna cesta, ki ni gramozirana. Če je malo vlažna je mehka in v gozdu je vedno tudi dobra glasba (brez MP3). Makadam se mi ne zdi mehkejši od asfalta, zdi se mi še slabši, ker so luknje in veliki kamni (neravnine). Lahko si zviješ nogo, če si preveč pozoren na kakšno tekačico pred seboj. Asfalt pa je univerzalen. Na njem tečeš, ko so gozdne ceste premokre, ali pa je tema in te je strah v gozd. Že najlepše pa je zaviti na kak travnik, sezuti copate in nekaj časa teči bos, pa spet v copate in naprej.
 Luka27
hehe...tle v ljubljani lahko na travniku bos še na kašno glaževno stopiš. Danes gremo po copate, potem pa gasa. Samo tole asfalt-pesek...ne smes gledat tekacic pred sabo :D
 klopotec
Jaz grem na nogometno igrišče, tam ni stekla. Glede tekačic pa, ja, vseeno se splača raskirat. Samo, tega ne okol govort.
Uporabniški avatar
 incic
Seveda je treba menjavat terene.... Saj zdaj recimo ko sem v Ljubljani itaq moram najprej teči 10min do prve mehkejše podlage... in šele potem pridemo na mehkejše podlage.... posledično tečemo na več podlagah hkrati... Saj vsak normalen moški pogleda za luštno žensko. a ne?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA