Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 daks
V cem pa tecete pozimi? Ker imam obcutek, da mi bo copate, ki jih uporabljam zdaj za tek, takoj premocilo.
Uporabniški avatar
 Damijan
Tekaški copati, itak.

Načeloma so fajn GTX oz. "superge z vodo-nepropustno membrano, ki dihajo", kao... A to velja le za mokro zimo, po suhem so navadni copati čisto ok, čeprav se guma pri -5 obnaša malo drugače kot pri +20 stopinjah. Malce bolj trdo deluje vse skupaj.

Če je torej snega preko gležnjev, pa tudi GTX patike ne bodo pomagale, ker ti bo snega za nogavice rinil, in slej kot prej se potem mokrota razleze po štunfu. A začuda - zebe pa vseeno ne! Še bolj se "zavaruješ" s kakšnimi gamašami, al pa - nenazadnje - s kakšno vrečko najboljšega soseda tudi gre, heh...
Uporabniški avatar
 klatez
Sem glih včeraj ugotovil, da bo treba te copate počasi zamenjat. Dosedaj sem uporabljal Pegasuske, ki so imajo Climafit membrano. Ni veliko "cestnih" modelov z "xxxx" nepropustnimi membranami. Večina ima "off road" podplat. Včeraj sem videl Supergin post, ko je delal reklamo za GTX cestne modele Ampak oba navedena modela sta za pronatorje, kar pa meni ne ustreza.

Sicer je pa tako, kot je napisal Damijan. Manj tečem v njih, raje jih imam. So pač težji in bolj trdi od teh, ki smo jih drugače navajeni. Ko pa je sneg ali mraz, pa pridejo kar prav. Prvič te ne zebe v noge in drugič tudi moker nisi takoj (seveda če ni sneg previsok). Pa zdelo se mi je tudi, da je zmes gume na podplatih malo drugačna in je tudi oprijem malo boljši. Drugače pa jih uporabljam tudi v dežju.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA