Kdor trdi, da je redno menjavanje tekaške obutve preseravanje ali bahaštvo, je , milo rečeno, neumen.

Jaz sem butast

. Če se mi ne bi gnusili tuji copati in glivična obolenja, bi tekel v vaših rabljenih "šlapah". (spet je nekdo vlomil v "humani" kontejner v naši vasi; nisem bil jaz!)
Črni možje, ki tečejo tudi bosi so le vzor, dvomim, da bi se kdo upal z njimi primerjati(razen Šiškaric

).
Seveda je najbolje teči v novih dobrih
tekaških copatih. Po vseh slabih v tem življenju se strinjam.
Ampak homo sapiens teče malo dlje časa, kot obstaja industrija športnih copat.
Zakaj smo včasih superge menjali takrat, ko nam je noga zrasla?
Zakaj sem nekoč nerad tekel?
Zakaj sem mogel teči v Startaskah in drugih škrpetih?
Zakaj sem (zaljubljen) lahko tekel v navadnih čevljih?
Zakaj so tekaški čevlji za gorske teke trši, teren je načeloma zelo podoben kot makadam?
Zakaj so poškodovani pretirano navdušeni/obsedeni športniki tudi v drugih panogah, kjer ni treba menjavati copat četrtletno?
Zakaj ne združujemo teka z bolj zdravimi športi (kolesarjenje, hitra hoja, plavanje), ko začutimo bolečine v nogah?
Boleče noge(karkoli že sodi sem z anatomskega vidika) so znak, pretiravanja in ne vedno slabih copat. To je izgovor za šlampasto tehniko teka, ker copat ne popravlja več lege noge. Torej bosi sploh ne bi mogli teči (vsi bi plavali samo s plavutkami).
Kar naj mi kdo dokaže... Nov copat z manj blaženja ni nujno mehkejši od mojega bolj blaženega a že izrabljenega!
Dobre tehnike teka ni mogoče kupiti z najdražjimi copati. Sicer je to dober placebo in izjemno sugestivno deluje. Zato tudi postavijo "tisti šotor" za časa ljubljanskega maratona.
Poznam človeka, ki je neverjetno hiter v rabljenih, strganih tenis copatih in drugi neprimerni obutvi. NIma nobenih težav z gibali...
Kar sem napisal resno mislim, vendar se ne prepiram