Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Lep pozdrav !

Sem začetnik na področju rekreativnega teka, in v Novem mestu iščem, kje bi kupil kvalitetne tekaške copate. Bil sem v Hervisu, pa tam ni nikogar, ki bi mi znal svetovati. Poizkusil sem, kar nekaj copat, pa so me vsake ali tiščale ali pa bile prevelike. Ali kdo pozna koga v teh prodajalnah, da je strokovnjak iz svetovanja pri nakupu ( ne le trgovec )oziroma na koga se moram obrniti, da bi mi pomagal pri nakupu seveda v okolici Novega mesta.
V skrajnem primiru bom šel tudi v Ljubljano na Čopovo, vendar bi raje nakup izvedel v Novem mestu, ker je bližje !

Lep pozdrav
Marko
Uporabniški avatar
 Radolca
zdravo mak1!
prvo pravilo za superge je to, da morajo biti tekaške superge cca 1 številko večje od čevljev ki jih nisiš sedaj.
Drugače pa kupi mizuno ali asics, tak je moj predlog.
PS: Mizuno wawe rider 10, jaz sem začel z modelom 9, pa sem letos še desetko kupu
mak1 napisal/-a:Lep pozdrav !
V skrajnem primiru bom šel tudi v Ljubljano na Čopovo, vendar bi raje nakup izvedel v Novem mestu, ker je bližje

Vsekakor ti svetujem obisk TS na Čopovi, kjer ti bodo znali ustrezno svetovati, opravili snemanje stopal (foot scan) in lahko ti zagotovim, da boš zadovoljen odšel iz trgovine.
Za copate ni samo pomembno da so kvalitetni, ampak jih moraš izbrati glede na podlago po kateri boš tekel, težo, pronacijo-supinacijo,...vse te nasvete pa boš na Čopovi zagotovo dobil. Pot v LJ opraviš samo enkrat, pri nakupu naslednjih copat pa boš že vedel, kakšne potrebuješ.
LP jan_jan
 guc
tisto 1 številko je zelo relativno od modela copata... sam sem ko sem zacel teci kupil prevelike teniske (ravno cifro večje so bile), pa so se mi posledicno podplati olupil od žuljev, ki sem jih dobil...

ps .tomas sport je tudi v novem mestu (Tomas sport2, Trgovska hiša Bršljin Novo mesto)
poglej tudi intersport
Nazadnje spremenil guc, dne 11 Nov 2007, 10:12, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 miro
mak1v Tomas sportu v NM vsaj mislim , da tam, je prodajalec tudi Bojan Mrhar, tekač maratonec, ki ti bo tudi praktično svetoval -ima kar precej izkušenj. Je tudi član društva "Maraton" iz Novega mesta. Malo se pozanimaj!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 mak1
Hvala za odgovore, še posebaj tebi miro. Se bom pozanimal v NM, če pa tu ne bo pravega odgovora pa v Ljubljano !
Uporabniški avatar
 garač
Živjo mak1!

Sam sem iz novega mesta in pred pol leta sem bil v istem položaju. Nazadnje sem se odločil za obisk na čopovi! Kot začetnik potrebuješ strokovni nasvet( analizo tvoje noge) in širok izbor športnih copat. To dvoje je pa na čopovi zakon 8)
Uporabniški avatar
 mak1
Ja res očitno se bom moral res odpraviti v Ljubljano.
Danes sem nekaj hodil po trgovinah v NM, tudi V Tomas sportu sem bil, pa se nisem odločil za nič. :( :roll:
Do konca tedna se bom odpravil v Ljubljano na Čopovo.
 TS NM
Marko, verjamemo, da imaš težave, pri izbiri pravega copata, saj je v Novem mestu res težko najti nekoga, ki bi ti pravilno svetoval.

Zato te vabim v Tomas sport Novo mesto, Ljubljanska cesta 22, kjer lahko naredimo test tvojega stopala in potem izberemo in ti svetujemo pravi tekaški copat za tvoj profil noge.

Lp,

TS Novo mesto

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA