Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Metka 2
Zadnjič sem brala v časopisu Delo, da bodo osvetlili trim stezo v Lj. To je izjavil Roman Jakič ob prevzemu vodstva Zavoda Tivoli. Za katero trim stezo gre, kdaj in kako, pa ni bilo povedano.Domnevam in želim si, da bi bilo to na Rožniku. Samo se bojim, da so to samo pobožne želje z moje strani in politične obljube s strani novega direktorja. A ima kdo kaj več informacij o tem?
 zappa
Metka 2 napisal/-a:Zadnjič sem brala v časopisu Delo, da bodo osvetlili trim stezo v Lj. To je izjavil Roman Jakič ob prevzemu vodstva Zavoda Tivoli. Za katero trim stezo gre, kdaj in kako, pa ni bilo povedano.Domnevam in želim si, da bi bilo to na Rožniku. Samo se bojim, da so to samo pobožne želje z moje strani in politične obljube s strani novega direktorja. A ima kdo kaj več informacij o tem?

Spomnim se, da je bilo leto ali dve nazaj govora tudi o tem, da bodo osvetlili PST od koseškega bajerja proti Rožni dolini. Tudi od tega ni bilo nič. A je Jaklič kak zagrizen tekač? Če je, potem mogoče še so šanse...
 Metka 2
Da bi bil Jakič tekač, ne bi vedela. Vem pa, da se ves čas sukal v "športnih" krogih ...
Uporabniški avatar
 Mija
nekaj časa je bil celo predsednik AZS-ja. pod njegovim vodstvom se je začelo premikat na boljše, čeprav neke hude revolucije ni naredil. verjetno bo tudi pri ŠZ Tivoli podobno
 Metka 2
Jaz mislim, da Lj. to nujno potrebuje, prav tako kot naj bi potrebovala zdaj tako aktualno rezidenco za predsednika države. Pa saj ne bilo treba ne vem kake močne osvetljave, dovolj so že malo močnejše brljivke, take kot so na primer od Mosteca do živalskega vrta, pa tudi ne bi bilo potrebno, da bi gorele vso noč, recimo do 23. ure.
 ton
Porkaš, ampak a ni bilo o tem govora že ob Jankovićevi zmagi na volitvah (ali so bile nemara samo vlažne sanje)? Češ tipo spoštuje miganje, vsako leto si ogleda trojke, kasneje sem ga videl, kako je v cilju dajal 'gimmi fajf' tako na DM teku kot na LMju...

Imam pa še eno EKO dilemo: če tečeš krog zadaj za oštarijo v Mostecu v smeri desno (proti Šiški), je tam ena luč, ki se dejansko vklopi na senzor. Ne vem sicer, ali je takšen način morda celo potratnejši in kako deluje na živali, ki se takole nevede znajdejo v svetlobi, je pa vredno premisleka.
 luzr
tam ena luč, ki se dejansko vklopi na senzor.

Tisto je okvarjen štarter v svetilki, oziroma luč je zanič, po kranjsko.
So pa fantastični občutki groze, ko se luč ali prižge ali nenadoma mrkne. Vedno pozabim in sem presenečen.

Nasplošno je ob jasnih nočeh dovolj svetlo. V nedeljo, v rahlem dežju je preverjeno možno po trim stezicah in glavnih poteh možno pohajati brez naglavne svetilke, ki je z akumulatorskimi baterijami ekološko sprejemljivejša rešitev.
Prihajajo časi, ko bo manj osvetljenih poti s tako potratnimi uličnimi svetilkami. Sprejet je bil tudi zakon o omjevanju pretranega svetlobnega onesnaženja.

Preseneča me, ker se nihče ne pritožuje nad preslabo označenimi prehodi za pešce, križanjem kolesarske steze Večne poti in podobnimi črnimi točkami, ki jih uporabljamo tudi tekači.
Čese omejimo samo na del občine Vič in Šiška.
Bi podpisali kak primerno sestavljen poziv oblastnikom?
Uporabniški avatar
 pajo
Koliko časa bi po vašem te lepe lučke zdržale na PST-ju? Koliko časa so oznake za tek po Rožniku pa tako lepo je bilo označeno... sedaj pa nič od tega. Res bi bilo pa lepo sploh v obdobju julij - avgust.(vročina) no pa ne samo ta dva meseca.
 Metka 2
Luzr, na koga konkretno naj bi po tvojem naslovili to peticijo oz. poziv. Jakič bo vodil Zavod Tivoli, sicer pa recimo za trimske naprave nad Tivolskim gradom skrbi Odsek za šport pri MOL, sem že večkrat urgirala in so recimo dokaj hitro poskrbeli, da so se recimo popravili kroge ...
 luzr
Metka 2, to sem mislil dolgoročno. Sploh mi ne gre toliko za osvetljene poti, kot varne s prometnega vidika. Pajo ima prav, v tivolskem delu morajo biti svetilke iz drugačnega materiala, kot v mirnejših in zakotnejših predelih.
1.Osvetljani deli prometnic (črne točke, kritična mesta).
2.Osvetljene ostale urbane površine predvse za pešce.

Ne nameravam samo nekam telefonirati, kjer me bodo odpravili. Vsekakor gre za boj z mlini na veter...
Realni rok za izvedbo 2 do 10 let.

Nekaj idej:
Ministrstvo za promet.
Županstvu in županu v roke.
Župan ima službo za pripombe meščanov.
Ljubljanska kolesarska mreža.
Svet za preventivo v cestnem prometu.
Policijska uprava in njej podrejene službe.
Mestna občina(Oddelek za okolje in prostor).
Društvo arhitektov.
Prometni inštitut(ali nekaj podobnega).
DARS(če gre za državne ceste).
Občini (na območju katere je občinska cesta)
Občinskim svetnikom (ki bi jih problematika utegnila zanimati zaradi naslednjega mandata)
Četrtni skupnosti (zastopnikom)

Trenutno imam te v mislih.

Komentarji dobrodošli ;).
Samo pokazal bi rad, kako zahtevno je doseči postavitev ene same svetilke. Na Cesti na Brdo, kjer se križa s PST je trajalo celo večnost, da so postavili prometno signalizacijo. Žal na neprimeren način.
 ton
Luzr, hudo si me razočaral s tistim kandelabrom za Mostecem - sem že skoraj začel voziti tja tuje delegacije... 8) Ampak meni se vklopi skoraj brez izjeme, ko pritečem takole na 20 metrov oddaljenosti - imam kako posebno konektibilnost? Jaix, ravno berem en roman o 'paranormalnem'.

Glede 'nočnega vida' pa je po mojem treba upoštevati tako razlike v vidu kakor dejstvo, da imajo punce razumljivo nekoliko rajši bolj osvetljeno tekališče. Pa poškodbe prištejmo...

Glede tvojih predlogov pa se mi čas lova na 'nočne onesnaževalce neba' ne zdi najbolj primeren za zahteve po dodatnem osvetljevanju, četudi se stokrat strinjam s tabo predvsem glede prehodov za pešce.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA