Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Cavallo
Zdravo,

zanima me, če ima kakšna spletna trgovina v Sloveniji možnost plačila z kreditnimi karticami ipd. Seveda, spletna trgovina kjer prodajajo superge za tečt ipd. Predvsem adidas. Nikjer ne najdem trgovine kjer bi imeli online plačevanje :( Vem da so še drugi načini ampak zelo sem bil začuden, ker res nimajo nikjer te možnosti....

Lp,
Blaz
Uporabniški avatar
 ero
odgovor je zelo enostaven - spletni trgovci se plačevanju s karticami zelo izogibajo, ker ob vsakem plačilu s kartico ponudnik storitve plačevanja s kartico pobere zajeten odstotek.

torej - ne moreš plačevati s kartico, ker je to za trgovca predrago in se ne splača!
 Cavallo
Si prepričan, da je to ovira? Namreč, poznam kar nekaj podjetij kjer prodajajo nizkocenovne izdelke/produkte (cca. 10EUR) in imajo možnost online plačevanja. Kolikor pa vem je pa to mesečni povšal oz. odvisno kako se trgovec zmeni z ponudnikom te storitve...

Tukaj je pa potem še klik, abanet, ....

Lp,
Blaz
Uporabniški avatar
 ero
vse je stvar marže ali po domače - RVC. če že v startu delaš z nizko maržo, ki ti jo poje provizija za plačilo s kartico...

Slovenija je tu pač še precej za časom. 90% spletnih nakupov se poravna po povzetju
 Cavallo
Zanimivo, jaz imam popolnoma drugačne izkušnje in do zdaj še nisem nič naročil po povzetju...

Na transakcijo, določeni ponudnik plačevanja z karticami, vzame 0,9%, res pa je, da je treba plačevati mesečno "naročnino" v višini 50EUR. Takle mamo :)

Upajmo, da bo v prihodnosti kaj takega, ker lahko že skoraj vse kupim preko neta in tudi plačam, vendar pri"copatah" se mi pa ni izšlo :) Se bomo pa pač mal fural in zabijal čas po trgovinah :D

Lp,
Blaz
Uporabniški avatar
 Damijan
Tu se strinjam z Erotom: v večini primerov sem plačal po povzetju,
le nekajkrat je šlo preko e-banke... Plačilo po povzetju me ne moti,
pravzaprav ga imam še raje: izničiš možnost zlorabe, izogneš se plačilu
vnaprej, itak pa me v času, ko hodi naokoli poštar, nikoli ni doma, in moram
na pošto... kjer pač plačam tudi znesek za kupljeno blago. Če bi plačal
vnaprej, bi vse bilo isto, edino malo manj gužve bi na poštnem šalterju delal..
 luzr
Superge, med drugim, se splača kupiti v živo. Še posebej, če so v trgovini cenejše.
Ciljam na adidaske, ki si jiih omenjal... 95€ namesto približno 150€ :wink: :arrow: :idea:

Cavallo, a mi zaupaš, kje plačuješ tako visoko naročnino (50€ mesečno)?
To se splača, po moji oceni, če nakupiš vsak mesec za 500€ ali več??
Nazadnje spremenil luzr, dne 29 Jan 2008, 16:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ero
'naročnino' plača trgovec ponudniku storitev plačevanja s karticami. potem pa plačuje še odstotke prometa. v vsakem primeru nekdo nekaj nekomu plača. tudi plačilo po povzetju ima svoje skrite stroške, ki jih pač nekdo plača pošti. lahko so ti stroški skriti v ceni, lahko se zaračunajo posebej kupcu, ...

dejstvo je, da vsak pritakne svoj piskrček
 Cavallo
Ve kdo za kak shop v Žalcu, kjer bi dobil kake spodobne adidaske?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA