Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Ja, ja, bojte se majhnih cuckov, lahko vam povzročijo resne poškodbe... ega mogoče :roll: Ko se boste srečali s 50 kilsko pobesnelo mrcino, ki vam lahko zlomi nogo in za hec razmesari obe roki + obraz, si boste pa zelo močno želeli, da bi se srečali s tropom, magari 50 čivav ali drugačnih cuckov.

Res mi ni jasno, kako se lahko kdo boji 20 cm visokega psa, za katerega niti ne veš, če je res pes... Kako se moraš potem šele ustrašiti vodnika, ki je visok vsaj 1,5m pa tudi ni privezan - kaj pa če trenira boks, karate ali je celo poklicni morilec, da o moški populaciji, ki nosi s sabo orodje za posiljevanje niti ne govorim :wink:
Uporabniški avatar
 NaceM
DuleKTKV napisal/-a:Ja, ja, bojte se majhnih cuckov, lahko vam povzročijo resne poškodbe... ega mogoče :roll: Ko se boste srečali s 50 kilsko pobesnelo mrcino, ki vam lahko zlomi nogo in za hec razmesari obe roki + obraz, si boste pa zelo močno želeli, da bi se srečali s tropom, magari 50 čivav ali drugačnih cuckov.

Res mi ni jasno, kako se lahko kdo boji 20 cm visokega psa, za katerega niti ne veš, če je res pes... Kako se moraš potem šele ustrašiti vodnika, ki je visok vsaj 1,5m pa tudi ni privezan - kaj pa če trenira boks, karate ali je celo poklicni morilec, da o moški populaciji, ki nosi s sabo orodje za posiljevanje niti ne govorim :wink:

BTW... Poleg nemškega bokserja sem lastnik še pritlikavega pinča (ki je resda zdaj že star častitljivih 17 let) visokega in dolgega 30 cm, težkega 3 kg in ta pinč je nekemu gospodu, ki ga je brcnil skoraj odgriznil JACA (na srečo tega gospoda je zadel samo bližino njegovih jajc, gospod pa je imel oblečene kratke hlače in je zato moral po nekaj šivov v bolnišnico)!
Ta mali cucek je skočil tudi do 1m visoko. Če ne verjameš... Malce pogooglaj pa poglej, kakšen odriv ima katera pasma.
In to povem brez heca, ker sem ga zaradi tega moral voditi na veterinarsko postajo, pa so se mi še veterinarji smejali.

Odveč, da ponavljam, da moj nemški bokser niti blizu ni nobeni od takšnih zadev, končno ima tudi narejen izpit za službenega psa, medtem ko nobena od malih mrcin tega nima. In noben šolan in vzgojen pes ti ne bo "za dobro voljo" polomil nog in raztrgal rok! Kot sem že napisal. Tu so problem LASTNIKI in ne živali!

In ja.. Sem se že srečal tako s 50-kilskim rotijem, pa tudi s 90-kilsko dogo, pa se nisem od nje počutil nič bolj ogroženega kot od čivave, ki je šavsnila proti mojemu obrazu, ko sem čakal pred liftom!

In btw.. Psica (hvalabogu že pokojna), ki je mati od tega mojega pinča (približno istih dimenzij oz. kak cm manjša) je skočila lastniku iz naročja in za las sfalila obraz človeku, ni pa sfalila negovega vratu... Je še odveč poudariti, da je tudi mali pes lahko smrtno nevaren?

In to so samo moje osebne in dejanske izkušnje.

p.s.: Katera pasma prednjači po ugrizih ljudi? Pitbull, roti, doberman? Ne... ZLATI PRINAŠALEC!
Uporabniški avatar
 vasko
NaceM napisal/-a:p.s.: Katera pasma prednjači po ugrizih ljudi? Pitbull, roti, doberman? Ne... ZLATI PRINAŠALEC!

Res je, to pa zato, ker jih je največ. Gledano v % pa so to druge pasme...
Uporabniški avatar
 NaceM
vasko napisal/-a:
NaceM napisal/-a:p.s.: Katera pasma prednjači po ugrizih ljudi? Pitbull, roti, doberman? Ne... ZLATI PRINAŠALEC!

Res je, to pa zato, ker jih je največ. Gledano v % pa so to druge pasme...

Največ je nemških ovčarjev. :) Če smo že pri razširjenosti pasem.
Ampak.. Ker je vedno tako da je: "Laž, še večja laž, statistika!"
Sem se šel prepričat kako je s tem in glede zlatih prinašalcev pa lahko povem iz prve roke, da jih ni tako hudo dosti, kolikor prednjačijo pri ugrizih... Kar se pa samih karakterjev le-teh tiče, pa imam dva zelo dobra prijatelja, ki sta lastnika zlatega prinašalca in to kar govorim lahko potrdita.

Kar se pa % drugih pasem tiče (kar je bilo gori napisano), pa bi zlati prinašalci še bolj vodili in ravno na zadnjih mestih bi bile službene pasme oz. delovne pasme (roti, doberman, nemški ovčar, belgijski ovčar, kanarska doga, nemški bokser itd..)... Čudna statistika, ni kaj.
Uporabniški avatar
 katjaT
Nisem šla brati celotne teme, zato se opravičujem, če že kje piše:

- obstajajo piščalke, ki odvračajo pse (menda zelo visoki toni, ki motjo pse) - če so uspešne ne vem, še nisem poskusila;
- razni spreji (poper, lak za lase) verjetno preveliko za vzet s sabo tečt;
- ali pa greš tečk s psom in se napadalni pes zaleti v tvojega psa in ne vate :lol:

Tudi jaz pa verjamem, da so za vse odgovorni lastniki. Žal zaradi nekaj butastih lastnikov so vsi na slabem glasu.
:cry:
Uporabniški avatar
 gera
Ja, najbolje je psa ignorirati, če opaziš, da se čudno vede. Se ustaviti in it mirno mimo, ga sploh ne pogledat. Pri meni je itak tako, da prej skočijo v mojo psičko, ki ima na srečo toliko kondicije, da vedno uspe pobegniti. Sicer se mi to res redko zgodi, ampak možnost je. Glede pasem imam pa samo takšne izkušnje, da me je prej hotel napasti majhen kot pa velik pes (in njo pravtako). So bolj prestrašeni. Seveda pa pes ob normalni vzgoji ne more biti agresiven, razen če je umsko moten, takemu pa pomaga samo močna vrvica in nagobčnik.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
NaceM, saj načeloma se popolnoma strinjam s tabo; noben pes velik ali majhen nima pravice napadat nikogar, če to počne nekaj ni v redu z njim ali pa njegovim lastnikom. In prav za te nenormalne gre, če bi se tistih jajc lotil en nor rotvajler, bi jih snel zagotovo.

Vasih sem raznašal časopis in tako sem imel večkrat bližnja srečanja s psi vseh velikosti. Tudi po 3 ali 4 cucki naenkrat so se podili za mano pa se mi je zdelo to le zabavno, ko se mi je za vrat pognal en dobro raščen nemški ovčar pa mi ni bilo niti malo do smeha... :cry: Pri teku me psi niso nikoli napadali, odkar pa tečem s psom pa je on redno tarča raznih agresivcev. In tudi pri teh je tako, da nekega ne največjega psa odpraviš z brco pa ga ne bo več blizu, z manjšimi se itak razume, ko ga je napadla nemška doga, sem pa lahko samo nemočno opazoval kaj bo :twisted:

Nekoč sem bil priča na neki IPO tekmi, da se je sodnik posral od groze, ko je, namesto na markerja, nanj pikiral malinoa nekoliko neprišteven zaradi povišane doze adrenalina - pinča se sigurno ne bi tako ustrašil :) (mimogrede, čestitam tvojemu za tako starost).

Poznam tudi statistiko, manjši psi res da grizejo ampak (običajno) ne naredijo bog ve kakšne škode, ne? Večji ko je pes, večjo škodo lahko naredi. Zlatkoti pa res niso tako zlati, kot njihovi lastniki mislijo - težava in odgovornost je seveda na strani lastnika psa...
Uporabniški avatar
 mak1
Pri vseh študijah, kako se obraniti vaškega psa, ki te napada, vsakič ko greš po glavni cesti, mimo njegove hiše in tudi poveš lastniku, da naj psa priveže oziroma zapre, pa ni seveda od tega nič ( dobiš odgovor - pa ne teci mimo naše hiše ), vam povem eno zanimivo pobalinsko zdravilo, katero sem storil pred približno tremi tedni in deluje ( po novoletna zaloga ), proti psu sem vrgel petardo ( vem da ni humano ), vendar od takrat dalje iz dvorišča iza kozolca slišim le preplašen lajež!
Uporabniški avatar
 NaceM
mak1 napisal/-a:Pri vseh študijah, kako se obraniti vaškega psa, ki te napada, vsakič ko greš po glavni cesti, mimo njegove hiše in tudi poveš lastniku, da naj psa priveže oziroma zapre, pa ni seveda od tega nič ( dobiš odgovor - pa ne teci mimo naše hiše ), vam povem eno zanimivo pobalinsko zdravilo, katero sem storil pred približno tremi tedni in deluje ( po novoletna zaloga ), proti psu sem vrgel petardo ( vem da ni humano ), vendar od takrat dalje iz dvorišča iza kozolca slišim le preplašen lajež!

Sam nekaj... Če bi vrgel petardo proti mojemu psu... Bi bil od tistega dne dalje TETA. In veš kdo bi bil za to zaslužen? Jaz in ne moj pes, čeprav je dresiran streloplašno. Sam tolk...
Uporabniški avatar
 mak1
Kakršen pes tak lastnik pravijo ! Mimo grede imam pa tudi jaz Velikega črnega šnavcarja in vem kaj pomeni petarda za njega. Sicer pa pes ni kriv da je tak, kaj misliš ?????? Ali je tvoj tudi tak ?

LP
 Kalisnik
NaceM napisal/-a:
mak1 napisal/-a:Pri vseh študijah, kako se obraniti vaškega psa, ki te napada, vsakič ko greš po glavni cesti, mimo njegove hiše in tudi poveš lastniku, da naj psa priveže oziroma zapre, pa ni seveda od tega nič ( dobiš odgovor - pa ne teci mimo naše hiše ), vam povem eno zanimivo pobalinsko zdravilo, katero sem storil pred približno tremi tedni in deluje ( po novoletna zaloga ), proti psu sem vrgel petardo ( vem da ni humano ), vendar od takrat dalje iz dvorišča iza kozolca slišim le preplašen lajež!

Sam nekaj... Če bi vrgel petardo proti mojemu psu... Bi bil od tistega dne dalje TETA. In veš kdo bi bil za to zaslužen? Jaz in ne moj pes, čeprav je dresiran streloplašno. Sam tolk...

Spet en brihten. Sigurno vsakemu rečeš saj moj pa ne bo nč naredu ni hud ane :roll:
Uporabniški avatar
 Cowboy
NaceM napisal/-a:
DuleKTKV napisal/-a:Ja, ja, bojte se majhnih cuckov, lahko vam povzročijo resne poškodbe... ega mogoče :roll: Ko se boste srečali s 50 kilsko pobesnelo mrcino, ki vam lahko zlomi nogo in za hec razmesari obe roki + obraz, si boste pa zelo močno želeli, da bi se srečali s tropom, magari 50 čivav ali drugačnih cuckov.

BTW... Poleg nemškega bokserja sem lastnik še pritlikavega pinča (ki je resda zdaj že star častitljivih 17 let) visokega in dolgega 30 cm, težkega 3 kg in ta pinč je nekemu gospodu, ki ga je brcnil skoraj odgriznil JACA (na srečo tega gospoda je zadel samo bližino njegovih jajc, gospod pa je imel oblečene kratke hlače in je zato moral po nekaj šivov v bolnišnico)!
Ta mali cucek je skočil tudi do 1m visoko. Če ne verjameš... Malce pogooglaj pa poglej, kakšen odriv ima katera pasma.
In to povem brez heca, ker sem ga zaradi tega moral voditi na veterinarsko postajo, pa so se mi še veterinarji smejali.

Odveč, da ponavljam, da moj nemški bokser niti blizu ni nobeni od takšnih zadev, končno ima tudi narejen izpit za službenega psa, medtem ko nobena od malih mrcin tega nima. In noben šolan in vzgojen pes ti ne bo "za dobro voljo" polomil nog in raztrgal rok! Kot sem že napisal. Tu so problem LASTNIKI in ne živali!

In ja.. Sem se že srečal tako s 50-kilskim rotijem, pa tudi s 90-kilsko dogo, pa se nisem od nje počutil nič bolj ogroženega kot od čivave, ki je šavsnila proti mojemu obrazu, ko sem čakal pred liftom!

In btw.. Psica (hvalabogu že pokojna), ki je mati od tega mojega pinča (približno istih dimenzij oz. kak cm manjša) je skočila lastniku iz naročja in za las sfalila obraz človeku, ni pa sfalila negovega vratu... Je še odveč poudariti, da je tudi mali pes lahko smrtno nevaren?

p.s.: Katera pasma prednjači po ugrizih ljudi? Pitbull, roti, doberman? Ne... ZLATI PRINAŠALEC!

pa veš da zna bit 'malo' razlike če te ugrizne zlati prinašalec al pa pitbul???? :roll:

in kje je ta gospod brcnil vašega psa? na vašem dvorišču?
če mene ugrizne pes, v prvem momentu pokličem policijo in tožim lastnika!!! brez debate.
Uporabniški avatar
 NaceM
Kalisnik napisal/-a:
NaceM napisal/-a:

Spet en brihten. Sigurno vsakemu rečeš saj moj pa ne bo nč naredu ni hud ane :roll:

Ne. Rečem.. "Pes te ne bo, ampak te bom JAZ!"

In mimogrede... Moj pes ne laja, če pa že gre ven na tek z menoj, pa je na povodcu.
Nazadnje spremenil NaceM, dne 03 Feb 2008, 13:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 NaceM
Cowboy napisal/-a:
NaceM napisal/-a:

pa veš da zna bit 'malo' razlike če te ugrizne zlati prinašalec al pa pitbul???? :roll:

in kje je ta gospod brcnil vašega psa? na vašem dvorišču?
če mene ugrizne pes, v prvem momentu pokličem policijo in tožim lastnika!!! brez debate.

Ja, na našem dvorišču.

In razlika je, če te pitbul NE ugrizne, goldi pa TE!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA