Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Zakaj sem si izbral letošnji MALI KRAŠKI MARATON ?
- če ne bo nič drugega v igri, bo to celo moja prva letošnja tekma
- to je dosti znan tekaški dogodek v Sloveniji, jaz pa še nisem bil
- na jutrišnji dan imam še 60 dni časa, da se pripravim (z večjo motivacijo namreč treniram, če imam pred sabo en cilj)
- to se bo morda večini zdelo brezpomensko, meni pa je vseeno pomembno. Menda, da letos organizatorji prvič ponujajo spominske medalje. (če že tečem tako dolgo razdaljo, vsaj želim imeti spomin, ker tiste majce iz tekem slej, ko prej pristanejo kje drugje, kot tam, kjer so mišljene)
- to bo moja prva tekma, kjer bom na isti razdalji tekel z bobrom in Vencljem (spodobi se že, glede na to, da smo sedaj postali novi kolegi).
- upam, da bo obivankenobi uspel priti na to tekmo in upam, da mu bo uspelo teči pod določenim časom. Ne glede na moj rezultat, bom srečen, če bom videl njega srečnega na cilju. Saj veste, sreča se prenaša. (kasneje na krajših razdaljah pa se bo nadaljevala najina bitka od lani :D )
Uporabniški avatar
 semjul
:D meni ponavadi predlaga 5rca :D ,
in če mi odgovarja, grem. Na malega kraškega verjetno grem, ker naj bi bil to praznik tekačev v onem delu Slovenije.Čas mi ni pomemben, vem pa, da sem sposoben preteči razdaljo 21, preverjeno.
Drugač pa nmal počijem umes :rol:
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Zakaj sem si izbral letošnji MALI KRAŠKI MARATON ?
- to je dosti znan tekaški dogodek v Sloveniji, jaz pa še nisem bil
- na jutrišnji dan imam še 60 dni časa, da se pripravim (z večjo motivacijo namreč treniram, če imam pred sabo en cilj)
- to se bo morda večini zdelo brezpomensko, meni pa je vseeno pomembno. Menda, da letos organizatorji prvič ponujajo spominske medalje. (če že tečem tako dolgo razdaljo, vsaj želim imeti spomin, ker tiste majce iz tekem slej, ko prej pristanejo kje drugje, kot tam, kjer so mišljene)
- to bo moja prva tekma, kjer bom na isti razdalji tekel z bobrom in Vencljem (spodobi se že, glede na to, da smo sedaj postali novi kolegi).
- upam, da bo obivankenobi uspel priti na to tekmo in upam, da mu bo uspelo teči pod določenim časom. Ne glede na moj rezultat, bom srečen, če bom videl njega srečnega na cilju. Saj veste, sreča se prenaša. (kasneje na krajših razdaljah pa se bo nadaljevala najina bitka od lani :D )

Tae, hvala za lepe želje :cast: :cast:, ja jaz bom letos že srečen, če bom imel čas za vsaj nekaj tekških tekem, saj sem se lotil projekta, ki me bo letos verjetno kar precej obremenjeval :? :roll:, tako, da bom verjetno moral kakšno svojo priljubljeno tekaško prireditev izpustiti, no vseeno ostajam optimist, tako, da upam, da bova še vedno tekmovala predvsem na krajših razdaljah :lol:

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 Sončka
Hoj,
tekme naravnost obožujem. Tam res dam vse od sebe. Na treningu se vlečem kot kašna želva, kot da ne bi še nikoli tekla, potem pa na tekmi zacvetim :arrow: (če je moj dan, seveda). Hkrati je tekma fajn trening.
Izbira tekem je prosta po prešernu:
-ta večje 3 slovenske zaradi gužve tekačev in vzdušja
-ostale manjše pa zaradi družbe ali zaradi želje po rekreaciji (tko se vsaj prisilim, da še več tečem-se pravi zaradi vsesplošne motivacije)
-rezultat je seveda pomemben, ni pa bistven, višina štartnine pa tudi počasi... :cry:
-tujina me zaenkrat ne zanima, čeprav Barcelona zveni pravljično (kaj lepšega kot turizem+tek :D :D :D )
-medalje in nagrade v meni ne povzročajo nobenih posebnih čustev
-lepo je dobiti kakšno lepo majčko za plačano štartnino
Enostavno je lepo nekam iti in se rekreirati in se dobro počutiti!
To bo to...
Lp, I.
Uporabniški avatar
 vencelj
- če ne bo nič drugega v igri, bo to celo moja prva letošnja tekma :D )

Tae, vidim da si se za Sežansko 21-ko že prijavil. :clap: za pogumno odločitev. Bi ti pa vseeno svetoval, da greš prej na katerega od krajših ravninskih tekov. Sicer do takrat ni veliko tega, predlagam pa naslednje teke:
:arrow: 16.2.08- Batujski kros (8000 m)
:arrow: 24.2.08- Kros Lipica (8000 m)
:arrow: 16.3.08- tek med solinami (cca 10 km)
Prog v Batujah in Lipici ne poznam, mislim pa, da kros en mesec pred Sežano lahko samo koristi. Med solinami sem tekel dve leti zapored in če ne bo bistvene spremembe proge (počakajmo podrobnosti, lani se je že nekaj govorilo, da teka sploh ne bi bilo več) je tistih ravninskih 10 km (razen kratkega vzpona mimo avditorija Portorož do tunela proti Strunjanu) dober teden pred MKM skoraj idealna predpriprava.
Sem pa nekje bral zanimivo teorijo, da je tekač nekako najbolj optimalno pripravljen na svoji sedmi tekmi od začetka tekmovalnega ciklusa. Prej je forma v vzpenjanju, nato prične počasi upadati. Seveda je to spet odvisno od pogostosti tekmovanj, dolžin in ostalih pogojev na posameznih tekmah, regeneracije, vmesnega počitka...tako da je tudi ta podatek zgolj vodilo s ČE-ji... :?
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
Vencelj, hvala za tvoj aplaus, vendar je oziroma bo takšnih kot jaz še precej.

Drugače pa še hvala za info okoli bližajočih tekov. Vse to sem že videl, po resnici povedano mi krosa ne ležita, vendar se bom mogoče zaradi tvojih besed resnično odločil za kakšnega. Konec koncev je lahko kakršnakoli tekma dober trening. Če bo letos spet tek Povežimo soline, se ga bom vsekakor udeležil, ker mi primorska klima leži, pa tudi do sedaj sem bil že 2x, kar pomeni da zadevo poznam. Glede na odsotnost Mojmirja (organizator teh tekov), močno dvomim, da letos sploh bo, zato ga niti nisem imel v planu.

vencelj napisal/-a:Sem pa nekje bral zanimivo teorijo, da je tekač nekako najbolj optimalno pripravljen na svoji sedmi tekmi od začetka tekmovalnega ciklusa.

Zanimiva teorija. Jaz sem že večkrat razmišljal o številki 7, pa še vedno ne vem ali je res kaj na tem, ali je vse skupaj slučaj:
- Teden ima 7 dni
- Pravljično število: Volk in 7 kozličkov, Sneguljčica in 7 palčkov, Palček David, 7x močnejši kot ti
- 7 grehov (znan film)
- pri karateju je osnovni "sparing" (dogovorjena borba) z imenom ippon kumite na 7 napadov
- pregovor: čez 7 let vse prav pride
- optimalna doba za investiranje v delnice: 7 let

Morda bi našel še kaj, a bo dovolj, ker sem malo zašel s teme.
Uporabniški avatar
 vencelj

Kaže, da bo to tvoja vsaj četrta letošnja tekma (z veliko možnosti, da peta).
Tema je, kako si izbirati tekme? Torej, kam iti 15.3 in 16.3, ko so v koledarju kar tri 10- kilometerske tekme (Jesenice, Velenje, Soline), pa zaključek zimskega pokala na Kališču, pa dobrodelni repkov tek (pomladni tek TF)... :?
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Pa je res postal problem, tole izbiranje tekem (zanimivih prireditev): danes ob 8:30 Kališče, ob 9:00 PST, ob 9:30 Pohorje, ob 11:00 Panovec...
Sem si rekel, da dva tedna pred Sežano na bom šel v klanec, torej ostaneta PST ali Nova Gorica. Danes zjutraj sem se odločal: na križišču levo skozi Loko v Ljubljano (PST) ali na desno skozi Baško grapo v Novo Gorico. Odločil sem se za slednjo možnost.
Bom se pa tudi enkrat udeležil PST-ja.
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Še nekaj je prevagalo v korist NG. Po pravilih SLO pokala mora tekmovalec opraviti z vsaj eno tekmo s štirih od petih področji. Naslednji primorski tek, ki šteje za SLO pokal, je Bovec, le en dan za tekom na Jošt-a (gorenjski pokal); tretji primorski tek pa je Modrasov tek- 17.8.-torej na isti dan, kot naša domača tekma- tek na Ratitovec. Ostal je edino tek po Panovcu (nič čakat, gremo na prvo žogo :wink: ).
lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA