Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Nekje drugje sem že omenjal formulo:

čas v minutah na 10km x 2,222 = izračunan predviden čas na 21 km

Zanima me, če ima kdo izkušnje, če drži tudi kontra formula se pravi:

čas na polmaratonu v minutah / 2,222 = predviden izračunan čas na 10 km
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tae, zanimivo, pri meni popolnoma drži.
46 minut pa nekaj sekund - 1:43 pa še malo sekund.
Očitno bom moral postati kratkaš, če bom hotel napredovati. :wink:
In trenirati le še na 10 km , ali pa na pet. :lol:
 kovit
tae napisal/-a:Nekje drugje sem že omenjal formulo:

čas v minutah na 10km x 2,222 = izračunan predviden čas na 21 km

Zanima me, če ima kdo izkušnje, če drži tudi kontra formula se pravi:

čas na polmaratonu v minutah / 2,222 = predviden izračunan čas na 10 km

Ja bi kr držal tole. pr men je bl tkole 10 kmx2,210=22km
Uporabniški avatar
 tae
razy, menda da v 90% primerov drži naslednje:

če izboljšaj svoj čas na 10-ki, ga boš skoraj gotovo tudi na 21-ki. Menda so v igri podobni procesi. Malo zmanjšaš tempo na 10ki, posledično podaljšaš razdaljo in rezultat je tu.
 kovit
tae napisal/-a:razy, menda da v 90% primerov drži naslednje:

če izboljšaj svoj čas na 10-ki, ga boš skoraj gotovo tudi na 21-ki. Menda so v igri podobni procesi. Malo zmanjšaš tempo na 10ki, posledično podaljšaš razdaljo in rezultat je tu.

A s tem se pa ne bi strinjal čist. Po moje te po tej logiki pobere na 19 km.
Uporabniški avatar
 tae
Da se ne bomo narobe razumeli. Zgornja, prva formula za izračun na 21ki naj bi držala, ker je znanstveno utemeljena.

Mene zanima druga formula, se pravi, če lahko na podlagi rezultata na 21ki predvidimo svoj čas na 10ki.

V mojem primeru bi bilo tako, kar pa težko verjamem:

Čas polmaratona 1:26 (86min.) / 2,222 = 38,70 (se pravi pod 39 minut)

Sprašujem se namreč zato, ker mi je do konca leta cilj, da 10 km razdaljo pretečem v točno 39-ih minutah)
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:A s tem se pa ne bi strinjal čist. Po moje te po tej logiki pobere na 19 km.

Zadeva drži v 90% primerih, vedno so izjeme.

Menda drži tudi, če izboljšaš svoj čas na 5ki, ga boš po vsej verjetnosti tudi na 10ki.
 kovit
tae napisal/-a:Da se ne bomo narobe razumeli. Zgornja, prva formula za izračun na 21ki naj bi držala, ker je znanstveno utemeljena.

Mene zanima druga formula, se pravi, če lahko na podlagi rezultata na 21ki predvidimo svoj čas na 10ki.

V mojem primeru bi bilo tako, kar pa težko verjamem:

Čas polmaratona 1:26 (86min.) / 2,222 = 38,70 (se pravi pod 39 minut)

Sprašujem se namreč zato, ker mi je do konca leta cilj, da 10 km razdaljo pretečem v točno 39-ih minutah)

Poglej če si navita mašina na visokih obratih boš bolši na kratkih, če si dizelaš po srcu boš bolši na 21, po moje. Če se boš lotil treninga za 10 ti bo to sigurno uspel.
Uporabniški avatar
 bobr
Tole formulo bom preskusil kmalu in ti sporočim če drži pri meni. Če računam svoje dosedanje rezultate bi kar držalo :wink:

Drugače pa sem v runnersworld bral o 4 sekundnem pravilu:
Slika

Nisem še preskusil, kaj ti praviš a ta drži?
Uporabniški avatar
 tae
bobr, te 4 sekundne teorije tudi še nisem slišal. Približno očitno kar drži, z manjšimi odstopanji. Ne vem ali so v spodnji razpredelnici najboljši možni časi ali neki povprečni, katere si sposoben doseči praktično vsakič. Če pogledam pri sebi najboljše čase primerjalno s to razpredelnico:

400m = 66 sekund (10 sekund fore)
5k = 19:12 (tu naj bi bilo 2 sekundi hitreje)
10k = 39:30 (tu naj bi bilo 30 sek. počasneje)
21k = 1:26:28 (tu naj bi bilo 1 min. počasneje)

Dokaj lepo padajo številke skupaj. Še vedno pa je tu stopnjevanje na gor od najkrajše do najdaljše razdalje. Kaj pa na dol od najdaljše do najkrajše.

Npr. na zadnjem teku sem imel vmes na 10ki 41 minut.
Uporabniški avatar
 tae
Sam sem postavil omenjeno vprašanje in sam podajam odgovor (izveden test na sebi)

DRŽI in še celo bolje od planiranega.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Sam sem postavil omenjeno vprašanje in sam podajam odgovor (izveden test na sebi)

DRŽI in še celo bolje od planiranega.

Pri meni pa izgleda ne drži :shock: :oops: (SEŽANAPRESS), jah matematika mi nikoli ni šla posebej dobro... :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA