Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 IRA
Hojla ...

Prosila bi vas za pomoč, namig, nasvet - karkoli!

Zadnji vikend v aprilu grem v Topolšico za cel vikend, terme!
In takrat imam čez vikend dva treninga, petek 30min (to mogoče opravim še doma) in nedelja 45minut.

Zanima me, če kdo pozna kaj te kraje?
Imajo kakšne lepe poti za tečt? Mi kaj predlagate?

Nisem bila namreč še nikdar tam, zato se mi niti sanja ne kako tam izgleda.
No v vsakem primeru cesto imajo, tako, da tekla bom.
Bi pa prav prišel kakšen napotek, namig, nasvet starejših ali pametnehših (ali oboje :wink: ).

Hvala in lep pozdrav,
Barbara
 ŽULJ
Jaz takšne treninge opravim tako, da pol poti tečem v eno stran, drugo polovico pa nazaj. :wink:
Uporabniški avatar
 IRA
ŽULJ napisal/-a:Jaz takšne treninge opravim tako, da pol poti tečem v eno stran, drugo polovico pa nazaj. :wink:

Si bom zapomnila, obljubim! :twisted:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
IRA napisal/-a:Hojla ...

Prosila bi vas za pomoè, namig, nasvet - karkoli!

Zadnji vikend v aprilu grem v Topolšico za cel vikend, terme!
In takrat imam èez vikend dva treninga, petek 30min (to mogoèe opravim še doma) in nedelja 45minut.

Zanima me, èe kdo pozna kaj te kraje?
Imajo kakšne lepe poti za teèt? Mi kaj predlagate?

Nisem bila namreè še nikdar tam, zato se mi niti sanja ne kako tam izgleda.
No v vsakem primeru cesto imajo, tako, da tekla bom.
Bi pa prav prišel kakšen napotek, namig, nasvet starejših ali pametnehših (ali oboje :wink: ).

Hvala in lep pozdrav,
Barbara

Topolšica je idealen kraj za trening tako za višince in trening moèi kot tudi za vrzdrzljvost kot tudi za kaksne krajse tempo treninge.

Seveda na prvem mestu priporocam ali tek ali hitra hoja na Sleme.
Nad pljuèno bolnišnico v parku se zaène markacija.
Èe se gre v ritmu zmernega teka se lahko do Andrejevega doma pride tolk hiter da še ne uide vzpon na Uršljo. Lahko od tukaj dosežete tudi Dom na Smrekovcu. Ker do tja vodi amakdamska pot preko Kramarice ali pa markacija preko Kramarice niti ni potrebno nekega velikega planinskega adrenalina.
Samo zgodaj zjutraj krenete.
Potem je veliko poti okoli Topolšice, ki se dajo izkoristiti za zmeren cross-coutry tek recimo Rotovnikova jama.

Spomnim se tudi zelo zanimive poti do slikovite cerkve Sv. Križ nad Belimi Vodami. Zadnji vzpon tik pod cerkvijo pomnim kot zelo zahteven.

Lahko odteèete tudi asfaltno turo ( ali pa èe boste vzeli kolo s seboj ) do Belih Vod.

Skratka tras kolikor želite. Pokrajina je elo lepa. Tukaj èez se spomnim da gre tudi Transverzala Kurirjev in vezistov. In ta del je zelo slikovit.

Sicer pa imate vse poti zel odobro oznaèene na Izletniški Karti Koroška kot tudi planinski specialki Vzhodne Karavanke s Peco in Obirjem.

Pa prijeten oddih...kar zavidam malo oddiha v tem èasu v teh krajih.
Uporabniški avatar
 IRA
O super, zelo izčrpno!

Kot sem rekla, jaz grem prvič in bom probala čim bolje izkoristi :D

Najlepša hvala!

Lep pozdrav,
Barbara
Uporabniški avatar
 Z*
Glede na napisan predviden čas teka se ti splača zapeljati z avtom do Velenjskega (Škalskega) jezera. Parkiraš pri štadionu ali restavraciji Jezero in odtečeš krasen tekec po rekreacijskih poteh ob jezeru. Lepo je tam in prijetna podlaga za tek. Pa še nekaj novega si boš tako ogledala ...
Uporabniški avatar
 IRA
Z* napisal/-a:Glede na napisan predviden čas teka se ti splača zapeljati z avtom do Velenjskega (Škalskega) jezera. Parkiraš pri štadionu ali restavraciji Jezero in odtečeš krasen tekec po rekreacijskih poteh ob jezeru. Lepo je tam in prijetna podlaga za tek. Pa še nekaj novega si boš tako ogledala ...

Kakšna je pa kilometrina, če greš okoli jezera? :roll:
Uporabniški avatar
 Z*
Potk je več, tako da malce šivaš. Krog okoli manjšega jezera je cca 3.6km, okrog velikega žal še ni možno povsem, en del je še zaprt, tako da obračaš. Sama grem običajno več krogov, pa vsakokrat malo drugače - po zgornji, srednji, spodnji potki, levem ali desnem rokavu, z odcepom mimo konjušnice ali ne, mimo mastodonta do mreže pri kampu in nazaj ob Kinta kunte naselju (kmalu bo tam čudovito, ker bo vse v cvetu) ... Skratka, ko obredem vse možnosti, je običajno mimo dobra urca. Če se mi ljubi ponavljati pa tudi več - in večinoma se mi, ker je tam res lepo. Lahko izbiraš tudi različno težavnost - skoraj samo ravnino ali kak klanček za dvig tlaka. :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja ker ste omenili da pojma nimate o teh krajih.

Podobno sem tudi jaz dozivljal Topolsico. Takrat ko smo sli pojma nisem imel kako to zgleda.
Namrec Toplosica je prav za hrtbom Termo elektrarne Šoštanj in dejstvo da je tam bolnišnica za pljuène bolnike ..mi nikakor ni štimalo.

Mislil sem da gre paè samo za ceneno industrijsko zdravilišèe v kaksne soc-realisticnem tipu. Prihod tja me je prijetno preseentil.
Gre za dolino ki je povsem zaprta pred termo elektrarno.

Tudi objekti so modernizirani...sedaj mislim da imajo tudi nek Akva Park.
Spomim se prehrane da je bilio veliko veliko sveze zelenjave, sadnih juh...in to pred leti recimo kolk se spomim ene pet let nazaj.
V sami Topolšici ( to verjetno itak dobite iz spletnih strani ) je podpisal feld-maršal Lehr predajo ( 2.sv vojna 15.maj in zadnji boji v Evropi ) ...tako da je tam tudi neka provizorish spominska soba...Kot reèeno pa svetujem se malo okoli: do Sv. Križa, do Andrejevega doma, ni napak da kaksno kolo vzamete s seboj
( vzpon na Sleme do Andrejevega doma iz Šoštanja èastijo gor v domu z šilcem katorovca ali pa trpopinovca )...
Èaj v domu na Smrekovcu je eden najbolj okusnih èajev ki sem jih pil na planinskih koèah v SLO ( pozabil sem katere rasltine meša oskrbnik ).

Tudi tek okoli zdravilišèa se da lepo speljati po sprehajalnih stezah in asfaltnih vaških cestah ( grièevnato ).

Še enkrat prijeten dopust,

Èe se bom pa še kaj spomnil pa obljubim da veè ne bom povedal da boste imeli še kaj za raziskovati s planinske karte in na samem terenu.

Ja pa odliènega veterinarja in veterinarko za kužeke imajo v Topolšici.
Lociran je s svojo postajo in domom prav na toèki kjer se dolina prav prelepo odpre ko se peljete iz smeri Šoštanja.
Uporabniški avatar
 IRA
Joj super!!!!

Jaz grem tja za vikend s sošolkama iz faxa - si obljubljamo že dolgo časa.
Sicer sta obe bolj nešpotni, ampak vsaj na špancir jih bom sigurno spravila, tečt pa bom šla sama ...

Upam, da bo lepo vreme, da jih čim več ven zvlečem!
Še enkrat hvala vsem za predloge in nasvete, kot kaže bo treba še večkrat v te kraje :P 8) :twisted:

Poročam kako je šlo :wink:
Uporabniški avatar
 sinisini
:arrow: IRA....odlična tura je tudi Topolšica-Šoštanj-Velenje....10 km
:arrow: za družbo pa ne skrbi ker je na tej poti ob jezeru zmeraj nekaj tekačev
:arrow: Uživaj
Uporabniški avatar
 Z*
IRA napisal/-a:Joj super!!!!Jaz grem tja za vikend s sošolkama iz faxa - si obljubljamo že dolgo časa.
Sicer sta obe bolj nešpotni, ampak vsaj na špancir jih bom sigurno spravila, tečt pa bom šla sama ...
Upam, da bo lepo vreme, da jih čim več ven zvlečem!
Še enkrat hvala vsem za predloge in nasvete, kot kaže bo treba še večkrat v te kraje :P 8) :twisted:

Pa kaj prej ne poveš! 8) V tem primeru je tekanje ob jezeru še bolj smiselno, ker je tudi sprehajanje tam zelo zanimivo in nikomur ni doglčas. Tudi jaz kdaj s seboj peljem mamo ali sestro, ki se sprehajata, jaz pa tečem. Nazadnje se nekje dobimo in gremo skupaj na sadno kupo ali kaj podobnega - zasluženega. :lol:
Sicer pa se pridružujem Snežnemu - s Slemena na Uršljo goro je pot navdušujoča (imam sveže fotke, če koga zanima), prav tako na Smrekovec ali na Paški Kozjak ali po grebenu z Graške gore proti Razborju pa še kje ... Si boste morale več časa vzeti ... :lol:
Uporabniški avatar
 flikca
Če se dobro spomnim je iz Topolšice po Lomu lepa pot do Žlebnika. Ni predolga glede na planirani čas, nikamor se ni treba peljat, pa ni asfalta.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA