Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 gera
Se čisto strinjam, da morajo starši otroku povedati, kje je meja. Mogoče ima ta deklica res naravno potrebo po tekmovanju, vendar mislim, da bi ji starši morali povedati, da ima to lahko dolgoročne posledice. Takšni napori v fazi, ko telo še raste, niso priporočljivi. Res pa je tudi, da otrok pri teh letih oponaša starše in še nima oblikovane lastne osebnosti, torej ne more vedeti, kaj zares hoče. Vsak izmed nas je imel kot otrok popolnoma drugačne predstave o tem, kaj želi biti in velik vpliv na to imajo neposredno starši (in seveda okolica). Jaz bi na njihovem mestu na lep način punci obrazložila, da to ni zdravo in če se bo še terala na tak način, ne bo mogla dosegati dobrih rezultatov, ko bo velika. Otroka pa res ni težko v kaj prepričat, samo prave besede moraš najti, to pa seveda lahko najdeš samo tako, da ga/jo dobro poznaš.
 klopotec
e, pa tu je ravno problem, na katerega sem hotel pokazati. Oče ravno to izkorišča, potem pa se skriva za tem, "ja saj to sama hoče". Drugo pa si napisala ti.
Uporabniški avatar
 incic
klopotec napisal/-a:Incic, mnogo športnih uspehov ti želim.

sory nevem če se mi posmehuješ ali resno misliš...

Jaz bom to vzel kot lepe želje, tako da se ti najlepše zahvaljujem!!!

glede deklice pa vam dam čist prav! Ampak jaz vidim v tej deklici malo sebe zato tudi tako razmišljam. Tudi nam ni vseeno ko jo vidimo bruhati pa smo vajeni marsikaj videti na tekmah, ampak jaz to jemlem kot sestavni del športa.
 klopotec
Na kraj pameti mi ni, da bi se ti posmehoval. Resnično ti želim mnogo uspehov.
mirc1 napisal/-a:Kot so že nekaj časa nazaj pisali o indijskem dečku ki preteče velike razdalje dnevno in je pri svojih mladih letih fenomen se isto godi na Kitajskem.Ali je to res tako velika želja otrok po teku da dnevno naredijo po 50km ali želja strašev da njihovi otroci uspejo?

Povezava:
http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=6&article_id=16070912091626107&cid=108&pgn=1

Današnja novica: http://24ur.com/novice/crna-kronika/mal ... nerja.html

Brez komentarja,lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA