Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 rokG
Pozdravljeni,
Prebiram teme na forumu pa nisem zasledil odgovora na naslednje vprašanje..Zakaj tečete? Evo moje zgodbe..Do 33 leta sem sovražil tek,kar je posledica kondicijskih treningov v času, ko sem se aktivno ukvarjal z košarko. Ex partnerica me je prepričala da sem ponovno začel s tekom. Začetki so bili katastrofalni...pretečenih 500 m v kosu je bil izreden uspeh...Ampak trening naredi svoje,tako da sem po 3mesecih pretekel 5km v kosu brez problema...no potem sem moral teči sam,ker ni bilo več interesa teči v dvoje :? ...Lahko bi prenehal,ampak me je tek tako prevzel,a si ne predstavljam več tedna brez rekreacije ( vsaj 2-3x na teden)
Kaj vas "žene" da obujete superge in se odpravite teči namesto da zavijete v gostilno na pivo ali pa, da se "zavalite" pred TV in počakate, da mine dan? Je to občutek,da z tekom naredite kaj zase..ali med tekom pozabite na vsakdanje probleme...ali vam tek predstavja čisti užitek??
lpR
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsak ima svoje razloge, delno si odgovoril že sam: tek te prevzame, zasvoji...Malce čudna zasvojenost, pa ena najbolj zdravih.
Sem se pa že večkrat spraševal prav to: kaj tekače (in druge garače vseh vrst, razno razne ekstreme itd.) žene, da to počnejo, ko bi bilo veliko bolj enostavno na kavču pred televizijo ali v gostilni ali...? Seveda na taka vprašanja ne najdemo pravega odgovora oz. tudi če je odgovor, ima verjetno vsak posameznik svojega. Glede začetkov je kar nekaj enotnih: enkrat so prišli do točke, ko so sami pri sebi ugotovili, da nujno morajo storiti nekaj zase. Kdor ni na začetku pretiraval in je nadaljeval postopno, ga je hitro "potegnilo".
Dober predmet razmišljanja :?
lp, vencelj
 a nje ni
živjo!
tudi moji začetki so bili podobni, ampak ko sem enkrat pretekla 500 metrov sem jih želela še naslednjih 500, in potem še 500 in tako naprej. to je bilo lansko pomlad, letos sem na 10 km (jutri grem v radence :juhuhu: ), jeseni pa imam na LM namen preteči 21 km ... :?

ko tečem sem sama s sabo, svojimi mislimi, težavami in razmišljam o vsem kar me teži (trenutno iščem temo diplomske naloge :D ), ... enostavno se pogovorim sama s sabo :oops: in po teku in tuširanju je res dober občutek, da sem po celem dnevu sedenja na faksu in v službi naredila nekaj zase.

enostavno je to moje. obujem superge in grem in tega mi nihče ne more vzeti ...
 rokG
a nje ni napisal/-a:živjo!
tudi moji začetki so bili podobni, ampak ko sem enkrat pretekla 500 metrov sem jih želela še naslednjih 500, in potem še 500 in tako naprej. to je bilo lansko pomlad, letos sem na 10 km (jutri grem v radence :juhuhu: ), jeseni pa imam na LM namen preteči 21 km ... :?

ko tečem sem sama s sabo, svojimi mislimi, težavami in razmišljam o vsem kar me teži (trenutno iščem temo diplomske naloge :D ), ... enostavno se pogovorim sama s sabo :oops: in po teku in tuširanju je res dober občutek, da sem po celem dnevu sedenja na faksu in v službi naredila nekaj zase.

enostavno je to moje. obujem superge in grem in tega mi nihče ne more vzeti ...

Točno to....med tekom se tudi jaz spopadem z vsemi problemi,ki jih imam,,, :lol: poleg faksa še služba,otroci....Je kdo od vas med tekom že sprejel kakšno odločitev,ki je res spremenila vaše življenje??
 primzi2k
Jaz sem začel predvsem zaradi hujšanja. Sedaj pa zaradi užitka in sprostitve. Čeprav mi zadnje čase tek ni v užitek zaradi poškodbe, ampak človek kar ne more, da ne bi odtekel vsaj kakšen kilometrček :D
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz pa... uh to je pa dolga zgodba...
 klas
TEČEM, KER SEM! :|
 zappa
Jaz sem čisto zares začel teči pred dobrimi 3 leti, čisto od začetka (prej pa parkrat za krajša obdobja, pa se ni prijelo). Predvsem zdravstveni motivi. Podobno kot ti sem bil po 3 mesecih sposoben za 5 km/30 min. Zdaj mi je tek predvsem glavna sprostitev (možgani na off) in zato tako rekoč potreba/navada, tečem pa ca. 150 km na mesec. Se tudi v dežju in ob "čudnih urah" skidam ven, če ne gre drugače.
 greh29
Verjetno postaneš prej ko slej odvisen;jaz sem! :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA