Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 triman
Ravno vceraj sem na strani runnersworld prebral, da je Lance presenetljivo dober tekac. Decembra leta 2002 je namrec zmagal na dirty duatlonu v Teksasu. Duatlon je sestavljen iz teka, vmes kolesarjenje na koncu pa spet tek. No ta duatlon je bil gorski (country race), gorski tek in kolesarjenje z gorskimi kolesi. Eden izmed tekmovalcev je imel pred njim 2 minuti prednosti po kolesarjenju, ki jo je pa Lance v zadnjem teku nadoknadil in zmagal. Potem so še pa zadaj ocene v kakšnem času je Lance sposoben preteci maraton. Nekateri pravijo, da celo 2:20 glede na njegove aerobne lastnosti in druge telesne karakteristike. Druge ocene so bolj realne in pristanejo nekje med 2:30 in 2:40, ker je tek le specificen in pri teku Lance ni niti približno tako ekonomičen kot vrhunski maratonci.
Uporabniški avatar
 mare
[quote="Ursa"]Zivjo vsem!

Kolo sem šele nedavno uvrstila v seznam svojih hobijev... zato se mi ne smejat :oops: , ampak mam eno vprasanje, za katerga ne vem a bi ga uvrstila v kategorijo "saj ni res pa j" ali med "trič-trač". :oops:

Nekdo mi je reku, da tako treniranim kolesarjem med spanjem srčni utrip lahko pade pod minimum, ki bi še zadovoljeval potrebe organizma po kisiku... in da zato spijo priklopljeni na merilec utripa in alarm?

Če pa kdo ve za kako razlago tega s stališča fiziologije (zakaj se ne vklopijo varovalni mehanizmi), bom pa sploh vesela:)

No stvar se sliši lahko tudi logična. Srce bije v ciklu. Pri 20 BPM je to en utrip na 3 sekunde. To je že skoraj tako, kot da se srce vmes ustavlja. Če se ustavlja, se lahko tudi ne požene ponovno. Meni se zdi čisto možno. Ne vem bom vprašal enega kardiologa. Vsekakor bi rekel da 1 utrip na 3 sekunde ni normalno
Uporabniški avatar
 andrejl
O tem, da je Lance odličen tekač, ni dvoma. Kdor je bral njegovo knjigo (Ne gre samo za kolo) ve, da je bil Lance eden najobetavnejših triatloncev v Ameriki, ki je že pri 17-ih bil v sami špici ameriškega triatlona.

No, kasneje so ga povabili na testiranje za ameriško kolesarsko reprezentanco in po mojem mu ni žal. Pametna poteza.

Kar pa se časa tiče. Po mojem, če bi mu dali kakšen mesec časa, sem prepričan, da bi se spustil pod 2:20. Brez dvoma.

Lp, Andrej
Fotr napisal/-a:
tadejk napisal/-a:...LANCE ARMSTONG ... Dnevna poraba 4500-5500kcal (to bi pa bilo hitro ne Fotr) :shock:

Ja takole bom rekel, naj se Lance mal zgleduje po Fotru, :shock: kajti ko sem vpisal vse aktivnosti na dan Teka sreče v Grosupljem,

Fotr, pozdravljen!

bom kar sem nalimala svoje vprašanje, da ne bom drugje po forumu smetila: Kje si pa dobil tale pogramček za porabljanje kalorij? Meni bi za spodbudo tudi pasalo kakšno odštevanje, da bom še več in še hitreje migala in izgubljala.
Uporabniški avatar
 Fotr
LizzyBennet napisal/-a:...bom kar sem nalimala svoje vprašanje, da ne bom drugje po forumu smetila: Kje si pa dobil tale pogramček za porabljanje kalorij? Meni bi za spodbudo tudi pasalo kakšno odštevanje, da bom še več in še hitreje migala in izgubljala.

LizzyBennet, dobrodošla na forumu, tako je prav, da se pride kar z vprašanji na dan. To je program osebni trener, ki se dobi na internetni strani:
http://www.osebnitrener.com/
Na razpolago je tudi demo verzija. Vanj vstaviš vse osebne podatke, ki jih zahteva, potem pa izračuna (žal ne porabi, porabiti jih moraš sama), koliko je bilo porabljenih kcal za kakšno stvar. Vsebuje še več stvari, kot je prehrana in nekatere vrste vadbe. Kar nekaj časa sem rabil, da sem pregledal, kaj vse vsebuje. Oglasi se še kaj in pridi na kakšen tek, da spoznaš forumovce, mi pa tebe.
Uporabniški avatar
 LizzyBennet
Hvala obema!
Za spodbudo in nadzor bo tole dobro orodje.

Oglasi se še kaj in pridi na kakšen tek, da spoznaš forumovce, mi pa tebe.

Hmm... :roll: saj sem že bila, ampak le kot logistična podpora!
Uporabniški avatar
 Fotr
LizzyBennet napisal/-a:...Hmm... :roll: saj sem že bila, ampak le kot logistična podpora!

Tudi naprej si lahko še logistična podpora, s to razliko, da podpiraš forumovce! :D Lahko si tudi navijačica, :!: glej navodila na strani:
http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?p=7112#7112
najbolje pa je, če tečeš z nami, :D navijaš z nami, :D namesto logistike pa sledi analiza dogodkov. :D Saj se boš hitro navadila! :D :D
 dpop
LizzyBennet napisal/-a:Hmm... :roll: saj sem že bila, ampak le kot logistična podpora!

No potem pa pridi na piknik... tam zagotovo ne boš "samo" logistična podpora... ker tam bo vse brez logike in logistike (Teorija kaosa PRESS)

LP Darko

P.S. in poudarek je na pikniku.. ne na tekaškem... :wink:
Uporabniški avatar
 LizzyBennet
Fotr napisal/-a:
Tudi naprej si lahko še logistična podpora, s to razliko, da podpiraš forumovce!

dpop napisal/-a:No potem pa pridi na piknik... tam zagotovo ne boš "samo" logistična podpora... ker tam bo vse brez logike in logistike (Teorija kaosa PRESS

Hvala za vso spodbudo, mala skrivnost: priročnik za navijanje poznam, pa podpirala sem tudi sedaj samo in zgolj člane TF!

Definitivno mene na piknik ne bo, morda pa vseeno pride del mene! :idea:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA