Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ROSI64
Vidim, da se je debata kar dobro ogrela v obe smeri. Pa da še jaz podam svoje mnenje.

Tudi sam uporabljam mp3 za poslušanje glasbe med tekom, vendar bolj poredkoma, le če tečem sam. Ne vem zakaj ste nekateri živčni po teku zaradi glasbe? Saj glasba sprošča, posluša se jo doma, v avtu, po gostilnah, po trgovinah, pa na masažah, pa v savni,....in ne vem zakaj je ne bi še med tekom.

Jaz si izberem tako glasbo, ki mi ob poslušanju dviguje razpoloženje. Jakost si pa dam samo toliko, da je le kot nekakšna glasbena podlaga. Slišim vse okrog sebe, tudi če je treba ptičje petje, zato me tudi včasih moti, ko tečem kakšen del poti po kakšni bolj prometni poti, saj potem slišim samo avtomobile. Torej tudi za varnost poskrbim. Tudi če bi v dvoje tekel bi se lahko pogovarjal in poslušal glasbo. Važna je torej le glasnost, ki si jo pa sami določimo. Meni ni všeč poslušat na vso moč glasbo prek slušalk, pa tudi takrat ko ne tečem, če le sedim doma na kavču. Pa še zdravo ni za ušesa.

Glasba je le dodatek, za še bolj prijeten tek. :D
Uporabniški avatar
 Eustahije
Ja itak da ne bi vmes počel stvar iza službo! No way, to je MOJ prosti čas :) Mislil sem bolj tako, če sem že od nekdaj hotel prebrati neko knjigo (kar mi itak predstavlja užitek), pa časa ni bilo, ne vem zakaj ne bi tega probal med tekom. Ko če maš rad pomaranče ampak imaš tudi rad čokolado, zakaj ne bi probal čokoladiranih koščkov pomaranče ;)

Saj ne vem, muzika me je nekako motila. Mogoče pa spadam med tiste, ki so v članku opisani kot "puristi" in ne bom maral audio knjig poslušat ... probal bom pa ziher :)
 comet
Med tekom poslušam samega sebe in okolico. Glasbo poslušam večino dneva, zato je med tekom ne pogrešam.

Poleg tega pa ne maram dodatnega tovora med tekom, že ključi, ki jih moram občasno vzeti s seboj mi gredo na živce.

Pozabljamo pa tudi na vidik lastne varnosti v prometu... :)
 wind
Jaz se enostavno lažje "odklopim" in uživam v teku, glasbo prilagodim počutju in izklopim okolico. Sicer se pot občasno prav vleče, komaj čakam, da bo konec presnete ravnine, ko bom lahko zavil v klanec. Pa je ravnine le dober kilometer in pol. Ko grem v klanec brez glasbe, razmišljam, če morda ne grem prehitro, celo na pulzmeter gledam. Ob glasbi vseh teh odvečnih misli enostavno ni, noge kar letijo. Le zakaj bi človek moral poslušati lastno hropenje, če pa lahko teče in uživa v glasbi? Če bo prehitro ali prestrmo in ne bo šlo več, bo telo avtomatsko preklopilo na hojo, zato nima smisla, da glava že prej dela neko paniko glede tempa. ;)

Zvoki narave so žal precenjeni. Ko sem šel nazadnje poslušat šumenje Save in ptičke, sem kmalu spoznal, da je bila to napaka, ker sem skoraj celo pot poslušal ropot motork. V nedeljo, malo čez šesto zjutraj so že rohneli v gozdu. Pa uživaj, če moreš.
Ali pa slišim ropot bližnje ceste. Pa dela na avtocesti, nekdo preskuša svoj glasbeni talent s kompresorjem. Pa streljanje z možnarji, ker imajo v neki vasi tam gori bogu za hrbtom menda običaj, da se na nek datum dela hrup, odmeva pa po celi dolini. Pa pribijanje zvonov. Pa čudaki s petardami v decembru, očitno tudi odvisni od hrupa, cel mesec ne zdržijo brez pokanja. Pa ropot helikopterja, najbrž so kekci spet kar v natikačih lezli v visokogorje, zgoraj pa srečali mamo zimo, ki včasih tudi poleti pride pogledat, če je še kdo brez opreme...
Rajši vzamem sabo nekaj muzikantov, včasih cel orkester in lepo uživam. :D

Tista trditev o stresu tudi ne drži povsem; to je možno samo, če bi moral poslušati glasbo, ki je tudi sicer ne prenesem, npr govejo muziko - v tem primeru bi bilo telo najbrž res polno stresnih hormonov, pulz pa temu primeren. Potem bi s teka verjetno res prišel tako dobre volje kot razdražen rotweiler. :twisted:
Uporabniški avatar
 Cormi
wind napisal/-a:Tista trditev o stresu tudi ne drži povsem; to je možno samo, če bi moral poslušati glasbo, ki je tudi sicer ne prenesem, npr govejo muziko - v tem primeru bi bilo telo najbrž res polno stresnih hormonov, pulz pa temu primeren. Potem bi s teka verjetno res prišel tako dobre volje kot razdražen rotweiler. :twisted:

Ampak Avsenikova Golica pa prav sede za tečt.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA