Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 THOMAS
Ali mi lahko poveste iskreno.
Na 21 km imam najboljši čas(Lj.maraton 2003) 1:33 in treniram trikrat na teden, se pravi da na mesec naredim približno 120 km, ter poleg tega igram še tenis...
Letos imam cilj Lj.maraton preteči v 3:30 urah.
Ali sem na pravi poti?
Kakšen čas naj bo po polovici maratona?
Jst sm trdno prepričan da mi bo uspelo, rabim še vašo potrditev.

Lep pozdrav Mare

P.S. Tone ne se mi smejat!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 bosin
Thomas, poglej, najprej si razcisti, da maratonski tek ni enostavno 21km+21km. To mi bo, upam ,potrdil vsak, ki ga je ze tekel. Zato si najprej postavi za cilj , da preteces maraton ne glede na rezultate in se ne obremenjuj s casom na obratu, rezultatom na koncu in podobno. Vzemi v roko kako knjigo,(dve,tri) preberi, premisli in se loti treninga. Drugace,ne tako kot treniras za krajse razdalje.
Uporabniški avatar
 THOMAS
bosin napisal/-a:Thomas, poglej, najprej si razcisti, da maratonski tek ni enostavno 21km+21km. To mi bo, upam ,potrdil vsak, ki ga je ze tekel. Zato si najprej postavi za cilj , da preteces maraton ne glede na rezultate in se ne obremenjuj s casom na obratu, rezultatom na koncu in podobno. Vzemi v roko kako knjigo,(dve,tri) preberi, premisli in se loti treninga. Drugace,ne tako kot treniras za krajse razdalje.

Morm se obremenjevat s časom, če je pa stava padla in to huuuuda...
Drugače pa sem že prebral kakšno knjigo in vem da maraton ni 21+21, ampak je to drug šport..

Lp Mare
Uporabniški avatar
 bosin
Morm se obremenjevat s časom, če je pa stava padla in to huuuuda...

potem pa bogpomagaj...
Uporabniški avatar
 mare
Če ti kaj pomaga, po enih tablicah za primerjavo časov je primerljiv čas maratona 3:30 s polmaratonom 1:39. Po tej logiki bi ti torej lahko uspelo, če boš ustrezno treniral. Ampak zares ustrezno, s programom. Izkušeni tekači pravijo, da se polmaraton sicer lahko preteče brez kakšnih posebnih priprav, na podlagi neke splošne telesne kondicije, lahko tudi precej hitro (kot v tvojem primeru), maratona pa ne. Tenis definitivno ne šteje za trening maratona, je iz drugega vica.
Uporabniški avatar
 Dule
tamy napisal/-a:meni pa firbec ne da,za kaj si stavil. :oops:

verjetno lahko maraton res preteces samo s treningi...s programi,seveda.

Jaz sem pretekel maraton samo s pomočjo treningov, programov ne poznam (ni časa študirat) :oops: :)
Thomas se bojim za tvojo stavo, da... No preseneti nas.. :wink:
Uporabniški avatar
 THOMAS
tamy napisal/-a:meni pa firbec ne da,za kaj si stavil. :oops:

verjetno lahko maraton res preteces samo s treningi...s programi,seveda.

sej ni tko huuuda stava.....gajba pira za vsakega člana posebne družbe imenovane PACIENTI(družbo pa sestavlja dvomestno število ljudi)....
mah koga briga stava, važn je da pridem v cilj, a ne???
Ne....važn je da pridem v cilj pod 3:30!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
 Matevz
Možno je dosečt, kar bi rad, vendar pa je zelo vprašljivo. Jaz sem npr. tekel 2.58 na povprečje 35km/teden (ampak imam precej let podlage po cca. 35km/teden). V splošnem pa boš verjetno s tako malo kilometri shodil in potem pozabi na 3.30.

Po mojem ti hitrost, ki jo imaš, omogoča teči 3.30 brez prevelikih težav, a bi bilo fino, če bi tekel vsaj kakšnih 6 tednov (od tedna 9 do tedna 3 pred dirko) nekaj več kilometrov tako da bi povečeval tedensko kilometražo tja do 55-60km (npr. najdaljši teden 12+15+33 in 10+15+12+25).

Tudi frekvenca teka 3* na teden ni optimalna, vendar pa ni tako problematična.

Ključna pa je poleg priprave tudi izvedba. Verjetnost, da boš šel pod 3.30 je temvečja, čimbolj proti 1:45 boš tekel prvi krog. Če boš šel prvi krog 1:35 boš shodil, če pa boš šel 1:45 je kar velika verjetnost, da boš šel drugega 1:43.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA