Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 spomincica
našla sem tale forum ... sama sploh (še) ne tečem, zaenkrat samo še razmišljam o teku. Sem pa že naredila kar nekaj korenitih sprememb pri sebi v zadnjem letu. Najprej sem shujšala, zdaj tudi že redno telovadim, na orbitreku in nazadnje sem kupila še trampolin (krasna stvar). Tako da nekaj kondicije in vzdržljivosti že imam. Zanima pa me ogromno stvari glede teka - oprema, kako začeti s pripravami, katera literatura je na voljo, kje se naučiti pravilne tehnike, da po nepotrebnem ne prihaja do poškodb. Ker ste tukaj zbrani sami izkušeni, bo mogoče kdo na kratko napisal kakšen dober nasvet? Nisem najbolj mlada poletih, pa kaj potem, če se pa počutim drugače, a ne?
Uporabniški avatar
 Tjaša
Spominčica, dobrodošla, pa nikar tako sramežljivo!
Oglasila si se ravno pravi čas. Vse napotke za začetek teka boš našla v zadnjih dveh številkah Poleta ali na Tekaškem forumu pod rubriko Poletova tekaška skupina 2004, kjer je Fotr pridno sproti pisal vse kar je pametnega za začetek teka.
Preberi si in takoj začni in to zeloooo počaaaasiiii, pa malce hodi vmes!
Nikar ne kompliciraj z izjemo superg, ki morajo biti prave. Oglasi se v Tomas Sportu in povej, da si s foruma, ti bodo že znali prav svetovati in kolikor vem so zdaj tudi tam razprodaje.

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 mihaperme
Dobrodošla v naši tekaški družini.
Boš vidla tek bo najbolša stvar kar jih boš probala in upam da boš tud v njem vztrajala. Sam ne se na začetku preveč zagnt. Drugač pa veliko sreče in vzpodbude še iz moje strani.
VELIK SREČE PRI TEKU IN NE OBUPAJ!!!
Uporabniški avatar
 Dule
spomincica napisal/-a: Nisem najbolj mlada poletih, pa kaj potem, če se pa počutim drugače, a ne?

Spomincica dobrodošla med nami na tekaškem forumu :laola .
Takih, ki se počutimo drugače kot nam kažejo leta nas je pa tle gor kar nekaj, tako da si se prav odločila da se nam pridružiš :clap: .
Jaz sem še majhen(glej slikco-obljubim v kratkem novo poletno slikco), ampak se počutim čisto enak vam tavelikim :rol: ..
Uporabniški avatar
 Barb
spomincica napisal/-a: Nisem najbolj mlada poletih, pa kaj potem, če se pa počutim drugače, a ne?

Dobrodošla
Moj nasvet(res da ne vemo kakšna je "ta"starost):Zgleduj se po Fotru :P
...pa še komu,seveda-tukaj boš našla pisano druščino
Uporabniški avatar
 strelec30
Spominčica,pozdravljena!Kar začni,nič več ne odlašaj!!!Začni dvakrat do trikrat tedensko,počasi,z majhnimi razdaljami.Naj se telo privaja,počasi,časa je dovolj.Na začetku se ne obremenjuj s tehniko,ampak teci po notranjem občutku.Tako,da boš pri teku kurila čimmanj energije.Jaz tečem 5 let,pa se ne obremenjujem s tehniko,ampak poslušam sebe in svoje telo.
Izberi dobre copate,ne varčuj pri nakupu,prodajalci naj ti svetujejo in kupi malce večje copate,kot je tvoja številka (sam vedno kupim pol ali eno številko večje).
Teci sproščeno,dihaj sproščeno,probaj se navadit dihanja skozi nos.
Ne pretiravaj,ker hitro pride do poškodb,pretreniranosti,še posebej pri začetnikih,posledica je v večini primerov izguba volje in motivacije in s tem tudi tekanja.
Pa dober tek želim!
Uporabniški avatar
 *Darja*
Tudi jaz sem nova na forumu. Prebirala sem ga par dni, še sreča, da sem na dopustu, ker me je kar potegnilo noter. :shock:
Včeraj pa sem se prijavila, da tudi sama kaj napišem. Do foruma sem prišla čisto po naklučju. :o
S športom se ukvarjam rekreativno. Ker je bila letošnja pomlad bolj kisla z vremenom, nisem mogla kaj dosti kolesarit, pa sem zato začela tečt. Od oktobra do aprila hodim dvakrat tedensko na rekreacijo v bližnjo telovadnico. Ker imam tudi psa, sem vsak dan zunaj tudi z njim. Tako sem hoji postopoma dodajala še tek. Zdaj pretečeva skupaj kakšnih pet km. Največ kar sem pretekla skupaj pa je bilo okoli 7 km. Tečem 3X do 4X tedensko, odvisno kaj počnem še poleg. Če grem na kolo, pa tek izpustim. Moja želja je, da bi se enkrat udeležila kakšnega krajšega teka (8 - 12km). :D
Lep pozdrav vsem Darja

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA