Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Diko
Zadeve so mi hudo zanimive. Sam nareč tečem dosti v klanec, vendar počasi. Ugotovil sem, da mi klanec celo bolj ugaja od ravnine :shock:
Me pa zanima kako je kaj s spusti, ki so zelo strmi. Kako pravilno teči take spuste, ne da bi se razbil ko kanta? Noge res zelo trpijo ob strminah, če pa se "pravokotiraš" na podlago pa trpi kasneje marsikaj drugega :evil:

Prisrčen pozdrav

Diko
Uporabniški avatar
 mare
Jaz tudi za zelo strme klance (npr. bolj strmo kot stopnice) in slabo podlago razvijam eno posebno tehniko. To so nekakšni skoki v globino, kjer pristanem na eno nogo in takoj nato še na drugo, pa se spet odrinem. Tako ni nič hudega, če slabo pristaneš na eno nogo, ker imaš še drugo, ki prestreže tvojo težo. Tako je seveda ena noga bistveno bolj obremenjena, druga pa bolj počiva. Čez nekaj časa noge zamenjaš (mislim vrstni red doskoka). Nekaj več je pri takem teku dela s telesom in veliko mahanja z rokami v nasprotno smer. Po takih skokihme tudi nikoli niso bolela kolena, kar se je pri običajnem dolgem teku navzdol dogajalo, je pa treba biti malo akrobata in upati si moraš.
Uporabniški avatar
 Diko
Me prav zanima kako izgleda to tvoje mahanje :D :D :D

Zdaj pa si predstavljaj blato, skale pa korenine... Še vedno skačeš? :twisted: :D :twisted:

Jaz z vami

Diko

P.S. Pa brez zamere - me zanima prav laufanje navzdol
 _jst_
Tut jst mam probleme z laufanjem navzdol...vsaj pr zlo strmih klancih.
Jst punavad laufam po ravnem, ker tle u bližin ni velik klancev, pol sm šla pa na morje in tm ni blo ravnine... :shock:
In sm se mogla znajdt....sam u klanc navzgor še gre sicer me tut polži prehitevajo, sam ok...
...pol pa pride klanc navzdol...jst sm res dubla feeling da mi bo kolen vn vrgl....
priporočam strme klance navzgor in položne navzdol...bl varn...
Uporabniški avatar
 strelec30
Tako je kot pravijo;skrajšaj dolžino koraka,frekvenca naj ostane ista,kontroliraj dihanje,nagni se malce naprej,malo spusti roke in hajd v klanec,pa bo šlo!Noge pa mamo itak vsi trde pri teku ali pa po teku v klanec.
 dragons
Malo je mimo vendar v informacijo.
Gorski tekači v eni minuti po statistikah slovenskih tekem premagajo od 25,1 (daljši tek na Grintovec) do 31,3 (krajši tek - rekord Šmarne gore) višinskih metrov v minuti.Kot zanimivost Italijan Mrco Gaiardo ima svetovni rekord v premaganih 1000 višinskih metrih pod 30 minutami.Nor podatek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA