bota napisal/-a:kupi si novo polarjevo uro s625x in ti bo pokazala koliko km si pretekel in s kakšno hitrostjo
??? Kako pa to izmeri? GPS? Tresljaji? Me res zanima.
fantom napisal/-a:Zanima me, ce kdaj merite hitrost in kilometrino na treningih, ter kako to pocnete (GPS?).
Danes sem malo tekel po PSTju od zacetka Murgel do Kosezkega bajerja in nazaj, pa me zanima koliko km je kaj to? Me zanima kaksno povprecno hitrost imam takole na ravnem terenu (tekel se priblizno uro in cetrt). Ali je ze kdo meril razdaljo te trase, ker je kot vem kar priljubljena....
lp
f.
Fantom, meni se obnese Telefonski imenik 2004, ki ima (vsaj v mrežni verziji) na karti orodje za merjenje razdalj. Premeril sem traso maratona 04 in se ujema na 50-100 m.
Za tiste, ki nimate TIS-a:
Razdalje Murgle - Bajer: (med točkami je 500 m, razen, če piše drugače v oklepaju)
- Križišče PST/Barjanska c.
- k. PST/Pod jelšami
- med Pod vrbami in Pod bresti
- mostič za pešce preko M. Grabna
- 80 m naprej od nadvoza C. v Mestni log
- k. PST/Tomažičeva ul.
- podhod pod železnico
- začetek cik-caka na PST pred lesenim Mostičem X čez potok
- 20m pred zadnjim odcepom desno pred C. na Brdo
- spodnji del stopnišča
- Mostič 2 čez Glinščico
- zadnji ovinek pred Mostičem 3 čez Glinščico
- podrta/požagana lipa, kjer si stojita nasproti PST steber in klopca
- ? (tega nimam, mam samo 1 km)
- Mostič 4 (če kdo tu konča, do asfalta v Kosezah je 300m)
- polovica južne stranice Ribnika (Bajer)
- koš na drevesu na levi ob kolesarski stezi. (do table pri razcepu za Mostec je še 160 m)
------------ Naprej od te Table Mostec po Stezi ob Rožniku
- k. Steza/pot, ki pride z Velikega Rakovnika do Večne poti (400m)
- "Trije kralji": na drevesu pred mostom so v višini 2.5m nabite tri tekaške table, modra, rdeča in rumena (600m)
- sredina ZOO
- vrh steze, ko se začne spuščat proti Vrtnariji. (do Mostiča 1 pri BTF - lesen, brez visoke strukture, le ograja - je še 300m)
------------- Naprej od 1. mostiča
- Mostič 1a pri Nac. inštitutu za Biologijo (592m)
- Mostič 2 (479m)
Krog mostič 1 - Tabla Mostec je dobrih 4,5 km, do Mostiča 1 pa je še slabih 2,5 km. Skupaj torej 6,5km. Če greš pri ZOO na kolesarsko stezo, je do Mostiča 1 600m.
Upam, da je kdo kaj štekal in še bolj, da komu pride prav.
Sicer pa sem vedno na voljo, da še bolj zakompliciram.
Pegaz

Lep let, Pegaz

Ahhh, I feel very Goladic today!