Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Tudi jaz sem zbral pogum in sem se prijavil na KAM, mam pa eno vprašanje! Sam nikoli ne uporabljam palic in bojda nobene stvari ni pametno probavati prvič na tekmi, ampak me vseeno zanima, kako je z navajanjem na palice? Nimam nobenega namena teči na čas, ker sem preslabo pripravljen za kakšne hude čase, tako da bom tekel počasi in z užitkom! Kaj torej menite o palicah, da ali ne?

Hvala, lp
Bravo raines za prijavo, še eden več, kateremu bom lahko gledal le hrbtno stran majice. :D

Glede palic, ti lahko svetujem le iz mojih izkušenj, ostalo ti bodo lahko več izkušeni tekači.

Jaz bom vzel palice s seboj, saj sem z njimi že večkrat tekel in mi v določenih primerih (hud klanec, močan spust) tudi pomagajo. Imam pa zložljive palice, tako da jih za gor raztegnem na določeno višino, za dol pa še malo višje, da je višina vedno, kot za smučanje. Po ravnem jih pa enostavno zložim in tečem z eno palico v vsaki roki, brez opiranja in me pri tem ne motijo.

Če pa nisi še nikoli tekel z njimi, ti jih ne bi svetoval, ker če se boš še s palicami ukvarjal med tekom, namesto da bi si z njimi pomagal, ti bo bolj škodovalo kot koristilo, saj boš z njimi še dodatno izgubljal energijo.
Se strinjam z ROSI-jem.
Seveda vsak naredi tako, kot mu najbolj ustreza, jaz na SAM nikoli nisem vzel palic, je proga toliko tekaška, da bi mi bile bolj v napoto kot korist (po moji oceni)...

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA