Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Zanimajo me vaše izkušnje in nasveti v zvezi s počitkom po daljšem teku. Recimo kakšen naj bi bil počitek, kaj je boljše, da v tej fazi samo počivaš in nič ne migaš ali je mogoče boljše, da postopoma po parih dneh začneš migat v stilu počasnega kolesarjenja ali celo krajšega teka do 5km full na izy, morda plavanje?? Skratka zanimajo me vaši nasveti in izkušnje.

A) po polmaratonu?
B) po maratonu?
C) po gorskem teku ala SAM 50km?

Hvala!

Zanima me namreč predvsem zaradi tega, ker sem včeraj pretekel SAM 50km in me zanima kako naj nadaljujem s trenningi, da bi bil do Ljubljanskega maratona fit za 42km.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Spoštovani kolega GregorB

Kot si se že tudi sam prepričal, in v kar trdno verjamem, je še vedno eden najboljših virov informiranja analiza po treningu na Brdu.

Zatorej: več ali manj ti je na tem področju vse jasno - pričakujemo te v sredo ob 18.30 ( nov termin ) - detajli sledijo na licu mesta.

2x LP

P.S. pa ne pozabi - imaš ( še vedno ) pivo v dobrem
gregorb napisal/-a:Zanima me namreč predvsem zaradi tega, ker sem včeraj pretekel SAM 50km in me zanima kako naj nadaljujem s trenningi, da bi bil do Ljubljanskega maratona fit za 42km.

hoj,

čisto na kratko bi ti odgovoril takole:

en teden nič teka a mogoče kako vzporedno dejavnost za hitrejšo regeneracijo (kolo, plavanje), veliko tekočine in vitaminov. po tem tednu pa kar normalno nadaljuj z načrtom treningov. verjetno načrtuješ še kak dolgi tek, čeprav - če si opravil s 50km, imač čas in razdaljo v nogah in v glavi!
Uporabniški avatar
 gregorb
Hvala Ero!
No daljšega teka od same razdalje maratona do tekme nisem planiral. Do maratona nameravam teči razdalje do 21 km.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA