Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zigzag
No, da še malo dopolnim zgodbo. Včeraj sem si v pripravah na tekmo sezone privoščil "sladko kroženje" :oops: in nekaj o tem sem napisal že tu:

viewtopic.php?f=2&t=12947&start=15

Tokrat sem resnično užival v teku. Nekajkrat vmes sem po dolgem času spet dosegel tekaško ekstazo, "the zone" ali "runner's high" o kateri pogosto le beremo. Res, lepo je bilo...

Kar me je presenetilo danes, so podatki iz Polarja o energijskih zahtevah takšnega, čeprav za mnoge zelo počasnega teka:

tekač zigzag, moški, 34 let, višina 176 cm, teža 75,0 kg
trajanje teka (netto): 5:45:04, torej sem 15 minut prebil v "boksih" pri dolivanju goriva (voda, geli, napitki, bio suhe slive) in menjavi gum (beri superg) :lol:
dolžina teka: 63,135 km
povprečni tempo: 5:28/km
povprečni/maksimalni utrip: 159/171
poraba: 5.608 kcal :shock:

In čeprav sem včeraj od štarta ob desetih dopoldne, pa do danes zjutraj zaužil najmanj 8 litrov tekočine in kar nekaj tisoč kCal v obliki gelov, praškov in "prave" hrane, sem bil danes dobra dva kilograma in pol lažji. :?

Kakorkoli. Zdaj le upam, da se čimprej regeneriram in uspem narediti štiri, malo hitrejše treninge do Palmanove...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
@zigzag me veseli, da sva včeraj kar sočasno krožila po ulicah Sladkega Vrha.
Zagotovo si eden tistih, ki zmore velike skoke. Tudi iz tvoje zgodbe jaz razberem motivacijo za tek in sploh za življenje "vse je v glavi, čuj" :clap:

Čeprav morda tema ni namenjena temu, dajem primerjalne podatke FR 305:
Tekač ZdravkoC, moški, 51 let, višina 181 cm, teža 82,0 kg
dan po Sladkih& bruto 84,3 kg
trajanje teka (bruto): 6:09:13
dolžina teka: 63,135 km
povprečni tempo: 5:51
povprečni/maksimalni utrip: 145/159
poraba: 5.369 kcal

Zanimivo je to, da imam jaz povišano telesno maso (vedno 1 - 2 kg dan po maratonu). Hidriranje :drink
V 6 urah menda realno ne moreš porabiti 1 kg maščob, torej je negativna razlika drugje.
:drink :drink :drink
Uporabniški avatar
 Loni
Ojoj, jaz sem na svojih postojankah zabušavala skoraj 45 minut :drink
Uporabniški avatar
 Tatjana
ZdravkoC napisal/-a:Zanimivo je to, da imam jaz povišano telesno maso (vedno 1 - 2 kg dan po maratonu). Hidriranje :drink
V 6 urah menda realno ne moreš porabiti 1 kg maščob, torej je negativna razlika drugje.
:drink :drink :drink

Jaz tudi. To je zaradi zadrževanja vode :wink:
 nana
Loni napisal/-a:Ojoj, jaz sem na svojih postojankah zabušavala skoraj 45 minut :drink

Jaz pa 25 minut :D
Pa jaz imam tudi 1kg več :(
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Tako kot je Tatjana napisala to je zaradi sladkorja (glikogen veže nase več vode) in tekočine. Zato smo tudi včasih pred tekmo ko polnimo rezerve "zatekli" oziroma imamo občutek napihnjenosti če pretiravamo.

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 Loni
:cenz: ker se nisem prej vagala, meni se moja včerajšnja teža zdi super, če pa odbijem še eno kilo, pa sploh :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA