Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 sim
Bravo naši maraatonci in maratonka :laola

Ker naša draga TV SLO ni mogla počakat na prihod Slovencev v cilj sem gledala francosko in italijansko TV. Ti seveda niso tako zasedeni oz. ne prenašajo cel popoldan posnetkov nogometnega svetovnega prvenstva in so pridno počakali vse svoje tekače, komentirali, intervjujali... :argue:

Me pa zanima vaše mnenje glede ne nošnje kompresijskih oblačil maratoncev. Ali so tako natrenirani, da jim le te ne koristijo več? Komaj, da je bilo opaziti kake dokolenke, hlačke pa majčke pa nisem opazila...
Uporabniški avatar
 RoKo
Ja res, HTV je imela drugačno sliko v nedeljo pri skoku v višino, vsi skoki so bili v živo, TVS pa v posnetku. Res pa so bili prenosi tekov okrnjeni..... lahko bi za našo Rodičevo in ostale finaliste uredili tak prenos.
sim napisal/-a:Me pa zanima vaše mnenje glede ne nošnje kompresijskih oblačil maratoncev. Ali so tako natrenirani, da jim le te ne koristijo več?

Moje mnenje: po moje je večina ljudi tako natrenirana, da jim ne koristijo. Razen za tiste s krčnimi žilami. Oziroma z drugimi besedami: mogoče pa to daje slutiti, da je reklama za te nogavice malo pretirana.
Uporabniški avatar
 miciM
No, jaz sem pa v Barceloni opazilo "novo" modo, veliko tekmovalcev je bilo potejpanih po nogah in celo hrbtu, kar da slutiti........

:wink:
spela* napisal/-a:
sim napisal/-a:Me pa zanima vaše mnenje glede ne nošnje kompresijskih oblačil maratoncev. Ali so tako natrenirani, da jim le te ne koristijo več?

Moje mnenje: po moje je večina ljudi tako natrenirana, da jim ne koristijo. Razen za tiste s krčnimi žilami. Oziroma z drugimi besedami: mogoče pa to daje slutiti, da je reklama za te nogavice malo pretirana.

Točno o tem sva se pogovarjala z možem. Je reklama tista, ki je veliko rekreativcev prepričala, v bistvu pa gre za placebo učinek? Zakaj sicer vrhunski tekači tega ne bi uporabljali? :?

LP, Urša
Uporabniški avatar
 muc
miciM napisal/-a:No, jaz sem pa v Barceloni opazilo "novo" modo, veliko tekmovalcev je bilo potejpanih po nogah in celo hrbtu, kar da slutiti........

...ta limanje tud mene zanima...a je to spet ena modna muha ali čemu je to namenjeno?
to sedaj opažam tud že na rekreativnih prireditvah tko, da očitno je zadeva "vžgala"?! :D
Uporabniški avatar
 olem
Meni osebno je taping (limanje) pri bolečinah v kolenih pomagalo 100%. Očitno je nekaj na tem. Zgleda pa, da imajo tudi tekmovalci na najvišjih nivojih težave s poškodbami, ki jih lahko rešujejo s tapingom....še dobro da obstaja :laola
Uporabniški avatar
 miciM
olem napisal/-a:Meni osebno je taping (limanje) pri bolečinah v kolenih pomagalo 100%. Očitno je nekaj na tem. Zgleda pa, da imajo tudi tekmovalci na najvišjih nivojih težave s poškodbami, ki jih lahko rešujejo s tapingom

To pa pomeni, da je večina športnikov poškodovana, sem pa tudi že slišala, da tejpajo zaradi boljše prekrvavitve, z drugimi besedami, nadomeščajo - kompresijske nogavice

ero napisal/-a:ni modna muha. v Rusiji, Kubi, ... ga že dolga leta uporabljajo predvsem pri odbojki.

ima več imen - kinesiotaping, meditaping, ...

več lahko pove Pia, ker to terapijo obvlada in jo tudi zelo uspešno uporablja ( malo reklame ne škodi ;) )

Ero, če Pia, obvlada zadevo,kaj lahko kaj o tem več napiše, ali je bolje kontakt preko ZS :?: :idea: , pojavljajo se pri meni določene bolečine, na mestih, kjer nogavice ne pridejo v poštev , bolečine pa postajajo vedno bolj boleče,moteče, pri določenih tekih.......
Uporabniški avatar
 ero
miciM napisal/-a: sem pa tudi že slišala, da tejpajo zaradi boljše prekrvavitve, z drugimi besedami, nadomeščajo - kompresijske nogavice

ni isto. kompresijske nogavice imajo učinek limfne drenaže. taping pa ti stimulira kožno povrhnjico, razbremenjuje mišice, daje oporo, poveča ali zmanjša tonus (glede na izvedbo), pomaga pri celjenju mišičnih ovojnic in mišic, ... precej več.

ko pa kinesiotaping kombiniramo s TCM (meridiani), Bownowo terapijo in drugimi tehnikami, dobimo še boljše rezultate...

upoštevajte, da nisem strokovnjak in pišem le, kar sem pobral iz prakse...

strokovnjakinja bo povedala bolj konkretno in bolj utemeljeno :)
ero napisal/-a:
miciM napisal/-a: sem pa tudi že slišala, da tejpajo zaradi boljše prekrvavitve, z drugimi besedami, nadomeščajo - kompresijske nogavice

ni isto. kompresijske nogavice imajo učinek limfne drenaže. taping pa ti stimulira kožno povrhnjico, razbremenjuje mišice, daje oporo, poveča ali zmanjša tonus (glede na izvedbo), pomaga pri celjenju mišičnih ovojnic in mišic, ... precej več.

ko pa kinesiotaping kombiniramo s TCM (meridiani), Bownowo terapijo in drugimi tehnikami, dobimo še boljše rezultate...

upoštevajte, da nisem strokovnjak in pišem le, kar sem pobral iz prakse...

strokovnjakinja bo povedala bolj konkretno in bolj utemeljeno :)

Čakamo na stokovno mnenje :laola
Najbrž ne gre za enako zadevico glede trakov. Pa vseeno.
Pred kratkim, ko mi je pod roke prišla knjigaJaneza Pence: Trening tekov na srednje proge iz leta 1985 :shock: , sem glede poškodbe pokostnice našla istem lepljenja stopalnega loka in goleni. Omenjena tehnika naj bi uspešno dušila bolečine Trenutno je k sreči nisem še sprobala, raje delam vaje za krepitev mečnih mišic.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA