Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Tečem 2 do 3 X na teden po 45 minut rahli vzponi (razgiban teren). Pulz običajno med 140-160, bolj 160, v klannec le par minut 172. danes pa po 30 minutah kar naenkrat 180, pa 190. Počutila pa sem se normalno. Sem nato hodila in je pulz padel, ko sem začela tekat spet 180.

Ali lahko tako vseeno nadaljujem tek?
Je narobe kaj s polarjem, ker je kar skakla, kakor sem začela tečt, če sem hodila in z rokami bolj mirovala pa je padlo?

Ima me, da grem drugič kar brez polarja?

Tečem odkar so temperature nad 10 stopinj, drugače sem zdrava, športam tudi pozimi najmanj 3X na teden, stara 37 let.
to pa tudi mene zanima, tečem vsaki drugi dan, torej nisem brez kondicije, kakšnega "mačka" od ev. popivanja ali česa podobnega mi ni za pripisat, počutil sem se dobro pred tekom....ko pa sem začel tečt, pa ni in ni šlo.Sicer sem se do konca matral, ampak zelo težko...no zanima me od česa to pride, se to dogaja tudi vam??
Pikolina in JARRAJA, najprej lep pozdrav na forumu!
:arrow: če se pri takem izmerjenem pulzu normalno počutiš, je verjetno problem v polarju. To ti bo lažje odgovarjal kdo z izkušnjami, jaz ga namreč ne uporabljam. Odgovorila pa si si pravzaprav že sama: pojdi brez. (moje mnenje)
:arrow: človeško počutje (tako kot razpoloženje) niha. En dan delamo, tečemo in nasploh migamo z lahkoto, vse nam uspeva, že naslednjega dne pa lahko vlagamo veliko več truda, pa nam nikakor ne gre. Tako je in to se dogaja vsakomur.

LP, vencelj
Kot sem že nekje napisal, tudi meni Garmin sem pa tja pulz pokaže med 220 in 240. Sem že ugotovil (in tudi pregled pri kardiologu je to potrdil), da gre za aritmijo. Namreč, pri pulzu 240 se ne da več teči... no v bistvu se tudi živeti več ne da.

Kakorkoli so Garmini in Polarji in podobne zadeve neke hude znamke, so narejene na zelo poceni osnovi.

Kot je že Vencelj napisal, tudi sam priporočam, da tečeš brez paščka za utrip. Če bo kaj zares narobe ti bo itak telo povedalo da nehaj. Do takrat pa uživaj vsak pretečeni korak!

Počutje je pa itak spremenljiva neznanka. Danes sem bolj malo spal, zjutraj se mi tudi približno ni ljubilo vstati, potem sem pa odtekel svoj rekord na Slivnico... Kdo bi to zastopil :D
Res bom šla brez polarja, danes sem non stop zijala na to uro, namesto da bi uživala. Svoj tempo 45 minut tečem brez težav, preden nisem imela ure, sem uživala v svojih mislih, zdaj pa se samo nadziram in tuhtam ali sem kaj bolna, ker imam občasno pulz nad 177 :?

Hvala za odgovore, se bom vrnila k sami sebi in polar pustila doma :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA