Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Biz
Ko berem o teh kilometražah se vam lahko samo klanjam he he. 2000km z istimi copati, kaj še hočeš...
Uporabniški avatar
 teoo
cvalenti napisal/-a:
Uroš Sobočan napisal/-a:Problem se pojavi pri prekomernih pronatorjih saj jim superge ne nudijo več dovolj opore in stabilizacije. Posledično pride do poškodb dosti hitreje kot običajno.

Se zelo strinjam. Meni je v tomas sportu rekel, ko sva me testirala kaj sem, da sem pronator, toda ne toliko in lahko izbiram med nevtralnimi in pronator copati. :wink:
V svoji tekaški "karieri" sem tekel v mizuno :lol: , nike, ascis, icebug in saucony (grind sinister). Nikoli pa še nisem sprobal oz tekel v brooks copatih.
Ali ima brooks kakšen model, ki je v sprednjem delu širok in da je cesta+makadam. :wink:

Sem zadovoljen uporabnik Brooks glycerin 8. V primerjavi z recimo wave riderjem imajo del pod blazinicami prstov precej debelejši, kar je na začetku precej čudno, a se hitro navadiš. Mogoče je guma ki se dotika tal rahlo trša, saj se mi zdi, da slišim precej več ploskanja po asvaltu kot pri ridercah. Imam skoraj 90kg pa ful široko nogo, laufam pa po vsemu, kar se najde okoli Kamnika.
Ne vem pa kako se obnesejo pri pronatorjih, saj sem jaz nekje nevtralen/supinator.
 janša
Crossmaxov hirbid je pa lepa Salomonova tržna pogrutavščina za...hmmm.
Poznam tak hibrid...ali bolje rečeno troživko - copate, ki jih uporabljam: z njim odlično tečem na Grintovec ali opravim dolg tek po asfaltu na prelaz Črnivec. Prav tako se počutijo kot doma na gozdnih makadamskih cestah pod Košuto ali na Veliki planini ali pa na gozdnih poteh okoliških kamniških gričev, pa naj bo dež, sneg, blato...

Crossmax je ekvivalentno slepomišenje avtomobilskim hibridom, ki naj bi bili okolju prijaznejši!
Sam uporabljam Mizuno rider 14, pred tem 12 in 13 in sem zadovoljen.
Na 12 in 13 ni trganja mrežice, blaženja po 1800 km res ne more več biti.
Po toliko km je normalno vidna obraba podplata in pete.
Stabilnost pa je tudi slabša.
Najbrž je precej odvisno od terena, tehnike teka, tudi hitrosti...
Uporabniški avatar
 flikca
Jaz sem o vzdržljivosti Mizun pred časom že odprla temo iz (skoraj) istega razloga kot ti. Žal se ne spomnim več imen vseh modelov, ki sem jih imela, ampak šlo je nekako takole. Prve Mizune sem imela dve leti, dokler jih nisem čisto uničila, žal ne vem koliko km so naredile. Zgornji del sicer še vedno zgleda kot nov, podplat pa je povsem poseden. Z naslednjimi sem naredila 300 km, pa so bili podplati fuč, zgornji del prav tako kot nov. Naslednje sem si privoščila Wave Nexus, ki sem jih uničila v enem vikendu in rekordnih 50 km. V njihov zagovor moram povedat, da sem jih gnala po brezpotjih na Pohorju, čemur ravno niso namenjene, in podplat se je na notranji strani spet čisto posedel. Še vedno pa uporabljam zimske Arashi.

Skratka, meni se sicer zdi, da mi Mizuno noro pašejo na nogo, ampak tako kratke življenske dobe si ne morem privoščit. Zato sem presedlala na Brooks in New balance, vsake imam po en model, ter Salomon za brezpotja. Na Brooksu in New balance sem prepričana, da bom tudi ostala, za teren se bom pa verjetno malo razgledala vsaj med modeli, ko bo čas za zamenjavo.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Jaz sem pa zelo zadovoljen z Mizunkami. Lani sem tekel v wave inspire 6 letos pa v sedmici. Strgano nič, obrabljeno malo...Lani sem naredil cirka 400km. Vem da ni bohvekaj, ampak so zdržale in še kdaj pa kdaj jih obujem.
Nova sedmica je pa itak poglavje zase. Noro udobne in lahke.
Čudno se mi zdi, da bi se spredaj tako strgale. Moram potrkati. Mogoče imate premajhne copate. :)
odkar tečem imam mizunke - weave rider 11, potem 13, zdaj 14. edino 11-ke so se obnesle tudi do 800 km, pri zadnjih dvojnih so se po cca 400 km naredile luknje znotraj na peti (opetniku) :evil: . ko sem gledala starejši model, sem videla, da je od 12-ke naprej drug material - prej je bil tak "mrežast", bolj trpežen, pri novejših pa je zgleda slabši. tako sem primorana kupiti dva para letno :evil: , ker so se strgale čisto do plastičnega dela znotraj copata in me ožulie (prej sem tekla celo leto z enim parom).....

upam, da tole naše pisanje bere kdo od uvoznikov mizunovih copat!!!
Uporabniški avatar
 mcride
SpEkTr napisal/-a:Jaz sem pa zelo zadovoljen z Mizunkami. Lani sem tekel v wave inspire 6 letos pa v sedmici. Strgano nič, obrabljeno malo...Lani sem naredil cirka 400km. Vem da ni bohvekaj, ampak so zdržale in še kdaj pa kdaj jih obujem.
Nova sedmica je pa itak poglavje zase. Noro udobne in lahke.
Čudno se mi zdi, da bi se spredaj tako strgale. Moram potrkati. Mogoče imate premajhne copate. :)

Se strinjam, moj daleč najboljši tekaši copat, imam 6, vendar ko se znucajo bo seveda kupljena 7 ali takrat že 8 :--
amor76 napisal/-a:Kakšne imate izkušnje z ADISTAR SALVATION 2 11SS.Sem pred nakupom novih in me zanima vaše mnenje???Sem pa močen pronator...lp :D

Za pronatorje (tudi težje, kot sem jaz) zelo dober copat, a vendar z pomembno opombo. Zaradi izredno ''nežnega'' profila na podplatih je primeren več ali manj le za asfalt ali zelo urejen makadam, pa še tu se ti zna včasih kakšen kamenček zabiti v režo na petnem delu podplata.

LP
Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA